Verken Strømsgodset eller Molde har hatt den vårsesongen de helst ønsket. Heldigvis for begge er Eliteserien rekordjevn, og et par seiere på rappen kan endre alt. Utgangspunktet før kveldens match på Marienlyst er at Strømsgodset må vinne for å komme seg ut av nedrykkssumpa, mens Molde bør ta tre poeng for å melde seg skikkelig på i medaljekampen.
Uavgjort gjør egentlig ikke så mye positivt for noen av lagene.
Godset har en laber poengfangst så langt denne sesongen, og ligger på kvalikplass, men Eurosports ekspert Kjetil Rekdal peker på de små marginene.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Ja, de ha nok hatt en lavere nivå enn det vi hadde trodd og forventa før sesongen. Likevel, det er så lite som skiller. De var gode mot Vålerenga sist (1-1) og bra en time mot Viking (seier 4-2). Godset hadde også en god periode på Lerkendal mot Rosenborg (tap 1-2) etter at kampen var kjørt. Så de har vist at de har et bra nivå inne, men de er veldig ustabile. Dessuten har Strømsgodset havna under mange ganger og har blitt tvunget til å jage. Erfaringsmessig er det vanskelig å snu matcher i Eliteserien, sier Rekdal, som også peker på veldig svak borteform og under snittet poengfangst på eget kunstgress.
(saken fortsetter under videoen)

Høydepunkter: Vålerenga - Strømsgodset

Og Rekdal fortsetter:
– Strømsgodset har vært involvert i veldig mange helt jevne kamper, og da blir de små marginene utslagsgivende. Hvis et lag ikke klarer å dominere motstanderen vil det naturligvis svinge opp og ned på en tabell som er så utrolig jevn. To seierer på rappen kan jo bety fem-seks plasser opp på tabellen.
– Tror du Skullerud er ekstra motivert i kveld siden det er første kamp mot Molde etter han fikk sparken der?
– Sånn generelt sett vil man jo som trener vinne uansett. Men ja, enkelte ganger smaker det litt ekstra. Når det er sagt er det ikke viktigere for Skullerud å vinne her enn mot andre, det er fortsatt tre poeng det handler om.
Men Rekdal advarer Godset:
– Hvis det blir tap i kveld blir det kinkig for dem, for hvis man ligger der nede ut på høsten kan jo alt skje. Da kan Godset miste kontrollen.
For Molde handler det om å tette gapet til medaljelagene.
– Hvis de vinner i kveld så er det plutselig helt i hælene på topplagene igjen. Da har de rettet opp mye av vårsesongen, og det kan bli interessant med en enda bedre høstsesong. Molde er jo en av klubbene som skal ha en mulighet til å forsterke laget i sommer, så da må de henge med til overgangsvinduet åpner, sier Rekdal, før han avslutter.
– Så dette blir en nøkkelkamp for begge lag og uavgjort har vel ikke noe å si for noen av dem. Det bør borge for en god match.
Strømsgodset - Molde ser du på Eurosport Player og MAX fra kl. 18.30 mandag kveld.

Høydepunkter: Molde - Tromsø

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43