Viking-Rosenborg 0-1:
Viking har ikke slått Rosenborg siden 2005, og det ble heller ingen jubel for siddisene da serielederne gjestet Viking stadion mandag kveld.
Pål André Helland satte inn kampens eneste scoring etter åtte minutters spill da han på sikkert vis plasserte ballen i hjørnet alene med Iven Austbø.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Det var imidlertid en mann i andre enden Rosenborg kan takke aller mest for tre nye poeng. André Hansen vartet opp med flere matchvinnerredninger da den regjerende seriemesteren hadde kniven på strupen. Særlig en redning på en Mathias Bringaker-heading skulle vise seg å være svært viktig.
– Det var viktig å få fingeren på den. Stolpen var med meg og det er bra. Når vi vinner fotballkamper så skal vi ikke bekymre oss for mye, men vi har jo lyst å spille bra fotball. Viking skal ha for at de er gode i dag, men vi har full pott og det er deilig, sa Rosenborgs keeperhelt etter kampen.
Matchvinner Helland var enda mer kritisk til lagets egne prestasjoner.
– Jeg sitter igjen med litt bismak. Jeg skjemmes litt over andreomgangen vår, samtidig som jeg klarer å synes synd på Viking som står med null poeng etter kampene mot oss, Vålerenga og Tromsø. De er bedre enn som så, men heldigvis er det folk som vinner i Lotto hver eneste uke og litt flaks falt på oss i dag. Det tar vi med oss. Ingen kan ta fra oss poengene nå, men vi fortjente dem ikke, sa Helland.
Selv om spillet ikke fløt optimalt, lignet det mistenkelig en kamp Rosenborg ville vinne komfortabelt til slutt da lagene tuslet til pause.
– Vi er fornøyde med at vi leder 1-0 på bortebane. Vi vet at det er tøft å møte Viking borte, så vi håper at vi skal få kontrollere kampen litt mer i andreomgang, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport i pausen.
Andreomgang ble imidlertid mer lik den første enn hva Ingebrigtsen hadde ønsket seg, og lagenes vidt forskjellige tabellposisjoner kunne på ingen måte tydes i banespillet.
Vertene kjempet innbitt og fortsatte å skape småfarlige situasjoner. Etter nesten nøyaktig en times spill fikk de blå den ene store sjansen de ventet på.
Kwesi Appiah var overlegen i luften på et Julian Ryerson-innlegg, og satte André Hansen i Rosenborg-buret på en ordentlig prøve. Headingen var både hard og god, men Rosenborgs sisteskanse fikk kastet opp armene og slått unna forsøket fra den utlånte Crystal Palace-spissen.
– Vikings største sjanse i matchen og en herlig reaksjonsredning av André Hansen. Der hadde nesten Viking fortjent utligningen, men Hansen står der han trenger og stå og får avverget 1-1, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Gjestene fortsatte å trykke trønderne tilbake på banen. Nicklas Bendtner så ut til å være den eneste spilleren fritatt for de tyngste defensive arbeidsoppgavene da trønderne tidvis forsvarte seg meg ti spillere dypt på egen halvdel.
Ti minutter før slutt trodde hele Stavanger at vertene endelig skulle få lønn for strevet da Appiah satte ballen i nettet, men reprisene viste at Viking-spissen var hårfint i offside da han dukket opp på returen fra Stian Michalsens langskudd.
Like før slutt var vertene på ferde igjen. Kristoffer Haugen fant Mathias Bringaker som stanget ballen mot mål. Men nok en gang var Hansen i Rosenborg-buret i det umulige hjørnet.
– To helt kampavgjørende redninger av André Hansen, den siste av skyhøy kvalitet, holder Viking unna poeng i denne kampen, sa Fredheim.
Heller ikke Michalsen maktet å sette ballen i nettet da muligheten bød seg nesten fire minutter på overtid.
Dermed ble det bare med forsøkene for et Viking-lag som nå har tapt alle fire kampene i siden serieåpningen i begynnelsen av april. Tapet for Sarpsborg 08 i forrige serierunde sørget for en rekordsvak sesongstart, og med mandagens tap strekker rekken seg nå til fire strake kamper uten poeng.
– Det er typisk for et lag som er inne i den perioden de er nå. Men Viking skal virkelig ha ros for måten de trykker Rosenborg tilbake på her, sa Fredheim.
Denne gangen virket imidlertid vertene mye friskere enn de har gjort tidligere, noe som tyder på at ting kan være i ferd med å snu for laget fra oljehovedstaden.
– Jeg er så stolt over guttene i dag. Man spiller mot Rosenborg, det beste laget i Norge. Da kan man ikke gjøre så mye mer enn det vi gjør i dag. Vi skaper så mange gode muligheter. Stang ut i stedet for stang inn, det er litt slik det har gått for oss denne sesongen. Dessverre så sitter vi ikke igjen med noe, og guttene er selvsagt skuffet, men du kan se på responsen til publikum på slutten av kampen at vi ga alt vi hadde i kveld, oppsummerte Vikings trener Ian Burchnall.
En potensielt enda dårligere nyhet for siddisene er at Samuel Adegbenro, som endelig var tilbake fra skade, måtte forlate banen etter 75 minutters spill med det som kan ha vært en ny skade.
Rosenborg på sin side, topper nå tabellen i ensom majestet med tolv poeng av tolv mulige.
– Statistikken ser bra ut, men spillet så ikke like bra ut i dag. Vi er heldige som får med oss tre poeng i dag. Viking var mye bedre enn oss i andreomgang. De presser oss og skaper store målsjanser, og vi er heldig som plukker med oss tre poeng. Vi spiller en elendig andreomgang, men Viking skal ha for at de er gode, sa Rosenborg-trener Ingebrigtsen etter kampen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55