Outside of the Boot (OOTB) er kjent for sine dyptgående analyser og gravende arbeid i forbindelse med fotballtalenter verden rundt.
Nylig offentliggjorde nettstedet en liste over det de mener er de 100 beste unge spillerne å se opp for i 2018. Kriteriet er at spilleren må være født etter 1. januar 1997.
På den prestisjetunge talentlisten finner man to innslag fra Eliteserien – Rosenborgs Alex Gersbach og Moldes Ottar Magnus Karlsson.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Sander Berge er den eneste nordmannen på listen, hvor Martin Ødegaard ikke har fått plass.
Blant de største stjernene på listen finner man Ousmane Dembele (Barcelona), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Gabriel Jesus (Manchester City), Kylian Mbappé (PSG) og Marcus Rashford (Manchester United).

– Unikt i så ung alder

Når det gjelder inkluderingen av Gersbach, forklares den slik:
«Til tross for at han bare er 20, leverer Gersbach alltid varene når han får muligheten på både klubb- og landslag. Han er kanskje ung, men den talentfulle backen har allerede spilt 81 ligakamper på seniornivå, og hans progresjon har blitt lagt merke til. Med fire A-landskamper for Australia, sitter en med en følelse av at det ikke vil ta lang til før han etablerer seg som en nøkkelspiller.»
Gersbach har slitt med spilletid siden han kom til Trondheim, og står med kun 23 seriekamper fra start siden overgangen fra FC Sydney før 2016-sesongen. Men ungguttens utvikling har ifølge nettstedet ikke stått stille av den grunn:
«Tiden i Trondheim har hjulpet ham med utvikle seg til en imponerende og energisk backtype. Hans egenskaper til å posisjonere seg riktig og å lese spillet er unike i så ung alder, og Rosenborg har samtidig latt 20-åringen jobbe med den offensive biten. Han er enda ikke et ferdig produkt, men har gjort mer enn nok for å komme på radaren til andre klubber.»
Likevel hintes det om at det kanskje kan være lurt å skifte klubb for å nå 2018s store mål.
«Gersbach er andrevalg bak en annen ung og lovende spiller, Birger Meling. Selv om han har uttrykket et ønske om å slåss for plassen, kan ting tyde på at det vil være lurt å skifte beite om ikke lenge. Spesielt med tanke på hans ambisjoner om å være en del av Australias VM-tropp i Russland neste år.»

– En svært begavet spiss

Ottar Magnus Karlsson kom til Molde foran 2017-sesongen etter å ha blitt kåret til den mest lovende spilleren i Islandsk toppserie året før, med sju mål på 19 kamper.
«Island slutter aldri å produsere talenter, og Karlsson er et tydelig eksempel på det. 20-åringen er en svært begavet spiss. Etter å ha strålet for Vikingur i 2016 gikk turen til Molde, hvor han også har fått vist hvor talentfull han er.»
Men det har tilhørt sjeldenhetene. Selv om Karlsson scoret allerede i sin andre kamp for Ole Gunnar Solskjær og co, slet han med spilletid i vår. Karlsson dro tilbake til Island på lån i sommer, og har ikke spilt for Molde siden.
Men han har likevel bevist at han er en mann verdt å satse på også i 2018.
«Karlsson har fortsatt å spille en viktig rolle for Islands U21-landslag, hvor han scoret sitt første mål i november. I tillegg har han fått tre kamper for A-landslaget. 2018 ser ut til å være året der han også blir en viktig brikke for klubblaget. Et lån kan bli aktuelt, selv om Karlsson har gitt uttrykk for at han ønsker å bli værende i Molde og kjempe for en startplass.»
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10