Mandag bekreftet Rosenborg at en svært nedbrutt Bendtner selv hadde tatt kontakt med klubben etter voldsepisoden i København.
Dagen etter, tirsdag ettermiddag, møtte dansken pressen i Trondheim. Han hadde forberedt seg med en redegjørelse.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Se Bendtners redegjørelse ord for ord nederst i saken!
– Overfor Rosenborgs fans og publikum beklager jeg det som er skjedd, og jeg beklager at jeg ikke unngikk å havne i situasjonen, sier Bendtner.
Han la til at han forsøkte å komme seg vekk fra situasjonen i forkant. I tillegg beklaget han av hele sitt hjerte til klubben.

Bendtner: – Sterkt ubehagelig

Spissen kalte episoden «sterkt ubehagelig».
– Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at den skulle utvikle seg som den gjorde, sier han om kvelden.
Rundt selve episoden henviste han til sin advokat.
Han sa samtidig at det var en ære å spille for Rosenborg.
– Her oppe har jeg fått en ny start. Jeg har fått være den jeg er, og jeg har utviklet stor kjærlighet til den hvite og sorte drakten.
– Rosenborg er med i mange kamper. Gullkampen, cupen og Europa League. Jeg ønsker å bidra på alle fronter, sier han, og avsluttet på følgende vis:
– Jeg vil gjøre det jeg kan for at jeg aldri kommer i en lignende situasjon igjen. Det var alt fra meg. Mange takk for oppmerksomheten.
Klubben tillot ikke at Bendtner skulle svare på spørsmål fra pressen.

RBK ønsker å bruke Bendtner i neste kamp

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug uttalte seg i stedet, mens RBK-spissen stod like ved han.
– Det er ingen heldig sak. Det var viktig for oss å bruke litt tid, skaffe fakta i saken og ikke minst snakke med Nicklas, sier Dyrhaug.
– Vi har hatt en grundig gjennomgang med Nicklas og hva som skjedde. Vi er opptatt av å ta vare på Nicklas som person og som spiller for RBK. Han har vært og er en viktig ressurs for klubben og i spillergruppen. Det er viktig at vi passer på at Nicklas ikke kommer borti lignende situasjon igjen. Vi tar saken på alvor og vil gjøre det vi kan for å bidra til at det ikke skjer igjen.
Hun sier samtidig at det ikke er aktuelt å straffe han med utelatelse fra de kommende troppene.
– Fremtiden for Nicklas Bendtner i Rosenborg er at vi håper han blir skadefri så fort som mulig. Han er aktuell for kamp mot Vålerenga og Celtic så fremt han blir skadefri, sier hun.
– Nicklas har oppført seg eksemplarisk den perioden han har vært i klubben, inntil denne episoden, og det må vi forholde oss til.

Kjæresten fortalte sin versjon

Søndag skrev danske medier at det hadde oppstått en voldsepisode natt til søndag.
I etterkant har Rosenborg-spissens kjæreste, som var med Bendtner den aktuelle kvelden, fortalt hennes versjon av den omdiskuterte kvelden. Taxiselskapet slo imidlertid tilbake mot historien.
Danmarks landslagssjef Åge Hareide har på generelt grunnlag vært klar på at en voldsdømt spiller ikke vil ha noen fremtid på landslaget når han er sjef.
Voldsepisoden har allerede fått økonomiske konsekvenser for 30-åringen.
Rosenborgs neste kamp er borte mot Vålerenga. Oppgjøret vises på Eurosport Player og TVNorge søndag med avspark 20.00.

Bendtners redegjørele

Dette sa Bendtner, ifølge RBK.no:
Kære alle.
Som I har kunnet læse i medierne de seneste par dage, har jeg rigtig nok været involveret i en yderst uheldig og også for mig stærkt ubehagelig episode omkring klokken 2 natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den skulle udvikle sig, som den gjorde, og jeg er selvsagt ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.
I den sammenhæng er der nogle mennesker, som jeg gerne vil beklage overfor – fordi de altid har behandlet mig ordentligt og har krav på min respekt.
Over for Rosenborgs fans og publikum beklager jeg, at dette er sket. Og jeg beklager, at jeg ikke undgik at havne i situationen – også selvom jeg forinden havde forsøgt at søge væk fra den. Det har fra starten af været en glæde at spille for Rosenborgs suveræne og trofaste publikum, og jeg har sat en ære i at gøre dem stolte af mig og af holdet. Jeg tager ikke spor let på det tilbageskridt, som denne triste hændelse betyder.
Over for klubben beklager jeg af hele mit hjerte, at vi står her i dag. Rosenborg har været mere end en god klub for mig. Den har føltes som et nyt hjem og en ny familie, da jeg mere end nogensinde behøvede luftforandring og en ny start. Heroppe har jeg haft nemmere ved at have lov til at være den person, jeg ønsker at være.
Den sort-hvide dragt ligger mit hjerte nær – også når jeg ikke bærer den.
Over for mine kære holdkammerater beklager jeg, at det her skal stjæle fokus i en vigtig tid. Og jeg takker for den forståelse, jeg allerede er blevet mødt med. De folk, jeg har delt omklædningsrum med dagligt i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand, men at jeg beskytter dem, jeg har kær. På på og uden for banen. Rosenborg har mange spændende kampe, der venter her i efteråret. Vi er stadig med i guldkampen, vi skal spille kvartfinale i cuppen, og vi fører ligaen. Jeg ønsker at bidrage til, at vi når vores målsætninger, og at dette bliver endnu en mestersæson for klubben. Jeg ønsker at bidrage med alt, hvad jeg har. Og jeg vil naturligvis tage endnu større forholdsregler, end jeg troede nødvendigt, så jeg ikke havner i noget lignende igen.
På grund af den verserende sag i retssystemet kan jeg ikke udtale mig yderligere, men må i stedet henvise til advokat Anders Nemeth.
Så det var altså alt for nu. Tak for opmærksomheden.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09