Rosenborg-Molde 2-1:
Den regjerende seriemesteren hadde tre poeng i garnet allerede før ni minutter var spilt. Til tross for tidlig Molde-redusering holdt det ikke for gjestene og Rosenborg kunne innkassere sesongens tredje trepoenger av tre mulige.
– Det var helt klart en meget bra åpning. Vi bestemte oss at vi skulle trykke til og vinne duellene. Vi visste det var stinn brakke og det er forventet at vi skal slå Molde, sa mathvinner Fredrik Midtsjø til Eurosport etter kampen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det er den største rivalen vi har i ligaen. Det er alltid kok og trøkk når vi møter dem. Det betyr vanvittig mye for både oss og supporterne, fortsatte Midtsjø, som også ble kåret til banens beste av Eurosport.

Sjokkåpning

Det var enorme forventninger til storoppgjøret Rosenborg-Molde på Lerkendal lørdag kveld, og de to storklubbene levde opp til forventingene.
Rosenborg åpnet kampen i enormt tempo og sjokkerte sine gjester ikke bare én, men to tidlige scoringer.
Det første etter at trønderne hadde spilt seg pent gjennom på høyresiden med Vegard Eggen Hedenstad. Backen fant Milan Jevtovic inne foran kassen, som iskaldt plasserte ballen tilbake i Andreas Lindes venstre hjørne til 1-0-ledelse allerede før syv minutter var spilt.
– Det er veldig godt satt. Det er folk mellom der. Om han brenner til deg, så er det fort gjort at ballen treffer blokka eller går utenfor, sa Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

Jevtovic sender Lerkendal til himmels

Minutter senere var stilingen 2-0. Jevtovic ble nok en gang servert og avslutningen gikk via Linde og steg mot mål. Fredrik Midtsjø ofret alt i duell med Stian Gregersen og fikk hodet på ballen millimeter før den passerte målstreken.
Midtbanemannen ble liggende igjen i garnet etter duellen med Gregersen, men begge fikk ristet av seg smellene og fortsatte kampen.
– Man kan godt kalle det drømmestart for Rosenborg, ingen tvil om det, men for en marerittstart for Molde, sa Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.

Midtsjø kriger inn 2-0

Revansjen

Gregersen skulle imidlertid få sin revansj. Stopperen, som ble matchvinner hjemme mot Lillestrøm bare tre dager tidligere, dukket opp på bakerste stople etter en litt svak André Hansen-involvering og satte inn reduseringen.
Det var i hvert fall det man først trodde. Men til alle Fantasy-spilleres store skuffelse, gikk Gergersens avslutning i stolpen før den traff Nicklas Bendtner og snek seg over streken. Selvmål blir dermed kreditert Rosenborgs angrepsstjerne.
Etter en drøy halvtime ropte «hele» Lerkendal på straffe. Midtsjø kom på nok et strålende løp inn i Moldes sekstenmeter, hvor han så ut til å hekte med Remmer, men dommer Tom Harald Hagen slo bestemt ut med armene.
– Den er vanskelig, men hvis jeg må tvinges til å ta et standpunkt så heller jeg mot at Hagen gjør rett der, sa Eriksen.

Centimetere fra ett poeng

Etter hvilen var Molde centimetere fra utlikningen. Et godt innlegg fra Eirik Hestad fant Fredrik Brustad på bakerste stolpe, men målscoreren fra åpningskampen mot Kristiansund satte headingen i stolpen.
– Det er Molde som har vært klart best det første kvarteret etter pause. Hvis instruksjonene fra Kåre Ingebrigtsen var å score nummer tre kjapt og knuse til i andreomgang, så har i hvert fall ikke de elleve på gresset klart å fullføre det, sa Fredheim.
– Nei, og det er mye fordi Molde har stått opp og fram, noe som har nektet Rosenborg akkurat det, supplerte Eriksen.
Brustad selv var også svært skuffet over ikke å ha satt ballen i mål.
– Jeg får et strålende innlegg og header i stolpen. Det skal jo være mål der, så det er utrolig kjipt. Det er vanvittig kjedelig. Hvis vi ikke får den forferdelige starten så hadde vi kanskje klart uavgjort. Det er helt idiotisk at vi starter så dårlig, sa Brustad selv etter kampen.
Gjestene så imidlertid ut til å gå tom utover omgangen, og Rosenborg fikk mer og mer tak på kampen. Uten å virke særlig truet kunne serielederen til slutt kontrollere inn tre nye poeng, og har med det allerede skaffet seg en liten luke til sine blå rivaler på tabellen.
– Kåre Ingebrigtsens menn med ni av ni mulige poeng etter tre spilte Eliteserie-runder. De har møtt Odd og de har møtt Molde. Storspillet har uteblitt, men de har virket usedvanlig solide, slo Eurosports kommentator Kenneth Fredheim fast da sluttsignalet lød.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med resultatet, men ikke helt fornøyt med prestasjonene etter trepoengeren.
– Kampene mot Molde er fantastiske. Det er to lag som ofrer alt for de tre poengene. Vi kom ordentlig bra ut og jeg synes vi hadde god kontroll helt til dødballscoringen. Da ble vi litt reserverte og begynte å verne om ledelsen. Vi våget å spille litt i perioder, men det var ikke helt som vi hadde ønsket. Vi står opp i duellene og kjemper, men vi kunne hatt litt mer ro med ballen og kjørt kontringene på dem bedre, sa Ingebrigtsen etter kampslutt.
Slik startet lagene:
Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Gersbach - Jensen, Konradsen, Midtsjø - Jevtovic, Bendtner, Helland
Molde: Linde - Remmer, Rode Gregersen, Toivio, Gabrielsen - Hestad, Sarr, Aursnes, Strand, Svendsen - Brustad
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10