Ranheim var ikke enige i avgjørelsen om at seriepremieren skulle bli utsatt lørdag kveld. Det sier daglig leder Lidahl.
– På den ene siden er det er veldig emosjonelt. Det var utsolgt og klubbens store festdag som stod foran oss, så velger dommeren å ta den beslutningen. Vi, vår trener og vårt medisinske team, mener det er fullt forsvarlig å spille her, sier han.
– Det er mulig det er fordi vi har vært vant til å være i OBOS-ligaen, men vi har spilt på naturgressbaner som har vært vesentlig mer risikofylt for spillernes sikkerthet enn det her er, sier han.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Både på gress og naturgress?
– Kanskje aller mest på naturgress. Som vårt team mener: En ujevnhet på en naturgressbane kan like mye forårsake en skade som en ujevnhet her.

Overrasket over avgjørelsen

Lidahl ble forbauset over at avgjørelsen kom så tett opp til kampen.
– Jeg blir veldig overrasket. Jeg fikk ikke indikasjoner tidligere på dagen fra NFFs representanter på at det var veldig sannsynlig. Tvert imot har vi tegnet en tidslinje på at banen var spillbar i dag, sier han.
Brann har vært kritiske til baneforholdene gjennom uken. Timer før kamp sa sportssjef Rune Soltvedt at han hadde varslet NFF skriftlig og muntlig.
– Jeg vet Brann har brukt veldig mye energi på baneforholdene gjennom uka. Jeg skjønner at man kunne vært skeptisk på torsdag. Hadde man kommet ut litt tidligere her i dag, så tror jeg holdningen kunne vært litt annerledes, sier Lidahl.
– Hvis noen har vært her på tirsdag, så var jo deler av banen islagt. Jeg har ikke noen sterke meninger om det, annet enn at jeg synes det er merkelig at det skjer nå.
(saken fortsetter under)
Noe senere la han ut en melding hvor han beskyldte NFF for «backstabbing».
– Drit i å kjøre slik backstabbing, NFF. Kampen burde vært spilt, skulle tro vårt medisinske apparat er bedre skikket enn dommeren til å vurdere dette, skriver han.

– Brann har vært voldsomt opptatt av baneforholdene

– Har det vært trøbbel med disse kantene på banen tidligere?
– Nei, på ingen som helst måte. Våre spillere trente her torsdag og fredag. Vi har vært vant til å spille i OBOS-ligaen på de baneforholdene som har vært der, og Brann er en storklubb som er vant til helt andre forhold.
– Insinuerer du at Brann har vært med på å legge press på dommer og delegat?
– Jeg bare registrerer at Brann gjennom hele uken har vært voldsomt opptatt av baneforholdene, svarer Lidahl kryptisk.
– Det har de ikke noe rett til?
– Jo, for all del. Hvis de derimot hadde litt tillit og tålmodighet, kunne man brukt litt mindre energi i forkant og kanskje ventet til kampdag og sett hvordan det så ut. Sånn som jeg opplevde en samtale jeg hadde med Brann-treneren på banen etter avlysningen, så sier han til meg at han er veldig overrasket over at banen ser så annerledes ut sammenlignet med i går. Sånn som jeg da opplevde han var han positiv til å spille kampen, sier han.
Kampen skal omberammes på mandag.
Fristen for Eliteserien Fantasy er satt til søndag 17.00. Fiks ditt lag her.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22