Kim Ove Riksvold, Michael Karlsen, Øyvind Storflor, Mads Reginiussen, Alexander Foosnæs og Magnus Blakstad er samtlige på utgående kontrakt med nyopprykkede Ranheim.
Dette inkluderer lagets to beste målscorere og de fire beste servitørene i årets sesong. Men klubbledelsen i Trøndelag sier til Adresseavisen at de ikke lar seg stresse over at store deler av stallen, som bidro til å ta Ranheim til et sensasjonelt opprykk til neste års Eliteserie, per dags dato ikke har kontrakt med klubben i 2018.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

Eliteserie-spill frister

– Vi har hatt, og har, dialog med alle seks. Dette er en tredelt sak. Det handler om å avklare sportslige forventninger inn mot hver enkelt, spillernes egne ambisjoner og de økonomiske betingelsene, klubbleder Frank Lidahl til avisen.
Klubben har som mål å avklare situasjonen til de seks spillerne før jul. Lidahl har inntrykk av at de fleste ønker å være med videre og at spill i Norges øverste divisjon frister.
Det er derimot ikke situasjonen for Alexander Foosnæs og Kim Ove Riksvold, som ga beskjed til klubben tidligere i sesongen om at de ikke blir med videre.

Rekordlavt budsjett

Ranheim må klare seg med mellom 12 og 13 millioner kroner i budsjett foran årets sesong. Noe som er et rekordlavt budsjett etter at Mjøndalen sette ny «lavbudsjettrekord» i 2015 med sine 25 millioner, nesten det dobbelte av det Ranheim kan forvente.
– Jeg opplever ikke at spillerne har høyere forventninger til lønn etter at opprykket ble klart. De er mer opptatt av at det legges til rette for ytterligere prestasjonsutvikling. Spillergruppa forstår hva det innebærer å være i Ranheim, og at det ikke er her man kan fylle lønnskontoen, forklarer Lidahl.
I 2017-sesongen har klubben hatt et budsjett på 10,3 millioner kroner, altså et av de laveste i førstedivisjon. Opprykket betyr en inntektsøkning på mellom syv og åtte millioner kroner, men det betyr ikke at budsjettet vil øke med det tilsvarende. Overskuddet skal etter planen nemlig gå til utvikling av anlegg eller stå på bok.
Årets laveste budsjett i Eliteserien var nyopprykkede Kristiansund med sine 36 millioner kroner. Men som tabellen også viser, er det ikke størrelsen på budsjettet som alltid avgjør de sportslige prestasjonene. Det ser vi blant annet på Viking som hadde Eliteseriens åttende største budsjett med sine 80 millioner.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22