Viking-Kristiansund 2-1:
Viking har slitt tungt i Eliteserien så langt i år. Før søndagens kamp mot Kristiansund hadde Ian Burchnalls menn kun tatt fem poeng på elleve kamper, så dårlig har ikke klubben gjort det siden 1986 da klubben rykket ned. Men etter seier på hjemmebane mot Kristiansund mente spillerne at den dårlige perioden er i ferd med å snu.
Etter fire spilte minutter mente Viking at de blir snytt for straffespark. Målforsøk på straffe får de derimot i andreomgangen, noe Kwesi Appiah kan å utnytte da han sørget for 1-0-ledelse til hjemmepublikums store fornøyelse. Men Kristiansunds Jean Allassane Mendy reduserte syv minutter senere. Fem minutter på overtid sørget innbytter Patrick Pedersen for at vertene tar med seg tre poeng i deres andre seier så langt i sesongen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Saken fortsetter under videoen.

Høydepunkter: Viking - Kristiansund

– Det var utrolig deilig å se den gå inn, et digert press forsvant fra skuldrene mine. Det kommer til å snu nå, det er jeg sikker på, sa dansken til Eurosport etter kamp.
– De siste tjue minuttene av kampen viste laget hva de er gode for. Det har vært en tøff tid, og det var utrolig viktig for oss å få med oss tre poeng i dag, fortalte en fornøyd og lettet Viking-trener Ian Burchnall.

Snytt for straffe

Vikings Samuel Adegbenro stormer fremover i angrep, men blir felt inne i Kristiansunds sekstenmeter allerede etter fire spilte minutter. Nigerianeren snakker på seg et gult kort da han mener han blir snytt for straffe.
– Det er straffe, det ser man. Det gule kortet er urettferdig, men sånn er fotball, sa Viking-spilleren til Eurosport i pausen.
Det gule kortet er hans tredje denne sesongen, noe som betyr at han må stå over Vikings kamp mot Lillestrøm lørdag 18. juni.
Det ble kjempet med nebb og klør på Viking Stadion, og ti minutter inn i andreomgangen sørget Kwesi Appiah for at vertene gikk i ledelsen etter straffespark. Men Kristiansund bet seg fast i kampen da Jean Alassane Mendy reduserte til 1-1 syv minutter senere.

Gir håp

Med ti minutter igjen av kampen ble Kwesi Appiah felt, men han rakk å sende ballen videre til Adegbenro som kom en mot en like utenfor sekstenmeteren. Da ble det blåst for frispark til Viking.
– Den situasjonen var litt i det merkeligste laget. Spillerne skjønner ikke at han stopper spillet. Er på frifot og kan angripe på egenhånd, sa Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Like etterpå får Appiah muligheten foran mål nok en gang, men Viking-spissen skyter like utenfor fra fem meters hold. Fem minutter på overtid har Viking nok en sjanse. Innbytter Patrick Pedersen header ballen svakt rett på Kristiansund-keeper Sean McDermott, og en keepertabbe gjorde at ballen gikk mellom beina og sørget for 2-1-seier til Viking.
– Sånt skjer i fotball, det er ikke første gangen det skjer, og det blir heller ikke den siste. Men det er synd for laget, vi har kjempet hele kampen og fortjente å ta med oss ett poeng i dag, sa en tydelig skuffet McDermott til Eurosport etter tapet.
– Viking har vunnet en fotballkamp igjen! Kanskje dette er seieren de trengte for å ha håp i videre spill i Eliteserien, avsluttet Tosterud.
Slik startet lagene:
Viking: Austbø - Kronberg, Ledger, Mets, Haugen - Danielsen, Ernemann - Aasheim, Ryerson, Adegbenro - Appiah
Kristiansund: McDermott - Bjerkås, Ulvestad, Baranov, Aasbak - Rønningen, Hopmark, Ulvestad, Kalludra - Bamba, Mendy
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52