NADDERUD (Eurosport.no):
20 mål. Det er den nye målsettingen for Stabæks målmaskin Ohi Omoijuanfo etter at han allerede har nådd den forrige målsettingen på 15 scoringer i Eliteserien denne sesongen.
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
I GÅR PÅ 17:53
Han troner suverent på toppscorerlisten, men bak ham lusker det tre utfordrere på som har tolv mål hver. Nicklas Bendtner, Björn Bergmann Sigurdarson og Mustafa Abdellaoue kommer til å gi Stabæk-spissen hard kamp i de siste åtte kampene av Eliteserien. Men det tenker ikke Ohi så mye på.
– For meg er det viktig å score mål for laget. Jeg tenker ikke på hvem som er bak meg. Jeg har satt meg ett mål og har lyst til å nå det. Det er det jeg har lyst til å fokusere på, sier Omoijuanfo til Eurosport.no.

Slik svarer Ohi på Rekdals Bendtner-spådom

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror Bendtner kan utfordre Ohi og stjele toppscorertronen fra Stabæk-spissen på tampen av sesongen.
– Husk at hvis Rosenborg får skikkelig uttelling i et par kamper kan Bendtner fort score fem/seks mål. Da har han tettet luken til Ohi. Jeg blir ikke overrasket om han tar ham, sa Rekdal til Eurosport.no.
Stabæk-spissen tror det blir en tøff kamp om tronen med Rosenborgs stjernespiss.
– Jeg tror han har helt rett i det. Bendtner er en fantastisk spiss og han spiller på Norges beste lag som skaper mellom åtte og ti store sjanser hver eneste kamp. Selvfølgelig kommer han til å bøtte inn. Jeg er ganske sikker på at han kommer til å slå det jeg ligger på nå. Da er det jeg som må score for å holde ham litt på avstand, sier Omoijuanfo.
23-åringen tror dansken har en fordel med tanke på erfaringen han har fra toppklubber i Europa.
– Han har hatt en fantastisk karriere og har spilt i noen store klubber. Både Arsenal, Juventus og Wolfsburg. Han har hatt en fantastisk karriere bak seg. Det er mer det han har en fordel enn meg, sier Stabæk-spissen.

– Bare være klinisk foran mål

Stabæk-spissen tror mye er opp til ham selv om han ender opp som målkonge i Eliteserien. For han vil så gjerne bli toppscorer.
– Det er en helt fantastisk tittel. Man vil selvfølgelig ha den. Men jeg må bare fokusere på meg og Stabæk. Så ser vi hvor det ender, sier spissen.
Det er ville vært en skikkelig bragd om han bikket 20 mål. Kun tre spillere har gjort det siden 2000-tallet (Eliteserien ble riktignok utvidet med 2 lag til 2009-sesongen journ.merk). Thorstein Helstad (2007) og Alexander Søderlund (2015) fikk 22 nettkjenninger, mens Vidar Örn Kjartansson scoret 25 mål i 2014.
– Hvorfor har du valgt akkurat tallet 20?
– Jeg hadde et mål om å score 15. Så nådde jeg det. Det er fortsatt åtte kamper igjen. Da synes jeg det var et fint nytt mål. Det er viktig å sette seg nye mål hele tiden. Da landet jeg på det, sier Omoijuanfo.
Spissen har vært ettertraktet på overgangsmarkedet og var på vei til en tyrkisk toppklubb på tampen av overgangsvinduet internasjonalt, men det ble ikke noe av etter at den tyrkiske klubben ikke kunne utstede bankgaranti. Nå er imidlertid fokuset på å skyte Stabæk høyest mulig på tabellen.
– Det tenker jeg ikke så mye på. Vi vil gjøre det best mulig denne sesongen her og se hvor langt vi kan gå. Det er åtte kamper igjen og vi har fortsatt mulighet til å klatre på tabellen. Det er det vi har lyst til, avslutter Stabæk-spissen.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59