Søndagens oppgjør på Lerkendal mellom Rosenborg og Stabæk markerer Eliteseriens største kontraster mellom kjøpelag og utviklingslag. På den ene siden står Rosenborg som kun hadde én trønder i troppen forrige serierunde. På motsatt side er Stabæk som stilte med en tropp bestående av åtte egenproduserte, lokale spillere da de møtte Tromsø hjemme sist helg.
– Og flere skal det bli, forteller Stabæk-trener Toni Ordinas.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

Hårete mål

Ordinas uttalte nylig til Aftenposten at han har et mål om at alle a-lagsspillerne skal komme fra Stabæks akademi innen to år.
– Det er et mål jeg anser som realistisk med tanke på hvor mange unge spillere vi har med på a-lagstreninger allerede nå, og hvor mange av spillerne som er på u-landslag, forteller Ordinas til Eurosport.no.
Drømmeksempelet er 17 år gamle Hugo Vetlesen. Det lokale talentet begynte på G15-laget til Stabæk og spiller nå fast i Eliteserien etter flere år i Stabæks akademi. Unggutten har også markert seg på U16- og U18-landslaget.

Sammenligner Stabæk med Arsenal

Ohi Omoijuanfo ble tidenes yngste målscorer i Eliteserien som 16-åring for Lillestrøm, men så forsvant han fra norsk toppfotball i et par år. I Stabæk opplevde han fornyet tillit og klarte så å etablere seg i Eliteserien. Han mener Stabæks satsning på unge talenter er helt riktig vei å gå for klubben.
– For eksempel så har Rosenborg god økonomi og kan kjøpe spillere som Bendtner. Det kunne aldri Stabæk ha gjort, og derfor er det positivt at klubben kan utvikle spillere selv. Det er selvfølgelig også positivt for ungguttene som føler de blir satset på, sier Ohi.
Han ser mange likheter mellom klubben han spiller og favorittklubben i utlandet.
– Jeg er jo Arsenal-fan og de driver klubb på samme måte som Stabæk, ved å få frem unge talenter. Det liker jeg veldig godt, forteller han.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19