MOLDE/OSLO (Eurosport.no): Lørdag er det klart for et nytt fylkesderby i Møre og Romsdal når Molde tar den korte turen til Color Line Stadion og Aalesund. Det blir et litt annerledes derby, siden AaFK brøt en horribel statistikk da de slo Molde på Aker Stadion i starten av mai.
Det var tangotrøyenes første seier over naboen i nord på 21 kamper og 14 år. Revansjelysten er dermed sterk hos Molde og manager Ole Gunnar Solskjær.
– Ja, den er veldig sterk. Vi har hatt så bra tak på dem og det var surt å miste den statistikken vi hadde. Men dette betyr mer, det er et lokaloppgjør. Ja, det er snakk om tre poeng, men også retten til å kalle seg best i fylket, sier Solskjær.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
44-åringen roser Aalesunds start på sesongen:
– Selvtillit skapes av prestasjoner og de vant den kampen. Vi kan kikke på prestasjonene vi hadde i selve kampen. Vi hadde mange sjanser og var uheldige som ikke fikk med oss poeng. Vi kommer til Sunnmøre og møter et lag med god selvtillit, de har vært i bra form og er rett bak oss på tabellen – så det er to lag som har gjort en bra vårsesong.
(saken fortsetter under videovinduet)

Sjekk Aalesunds kunstscoring!

Solskjær bedyrer at dette ikke er noen hatkamp på linje med rivaliseringen med Rosenborg.
– Vi har ikke noe dårlig forhold til sunnmøringer, så jeg har ikke så mye negativt å si om dem. De er ganske glad i pengene sine, i hvert fall, sier en lattermild Molde-manager.
Til tross for en ustabil vårsesong, er Molde med for fullt i medaljekampen. Alle slår alle i Eliteserien, og det er bare fem poeng opp til et nesten like ustabilt Rosenborg. Da er det naturlig at MFK ser oppover på tabellen.
– Jeg tenker ikke på gullmulighetene. Nå tenker vi bare Aalesund. Hvis vi slår dem og får tre poeng her så har vi kanskje befestet posisjonen vår som et av topp tre-fire lag. Da blir det en liten luke ned til Aalesund, så kan alt skje. Rosenborg er fem poeng foran, men du ser at de også avgir poeng. Vi som er rett bak har håp og tro på at det ikke blir dem som vinner serien i år og da vil vi gjerne være med hele veien, sier en offensiv Solskjær, som har to seriegull som Molde-trener.
(saken fortsetter under videovinduet)
Hvis det skal bli edelt metall i år, er det naturlig for MFK å bruke sommerens overgangsvindu (åpner 20. juli, red. anm.) godt. Solskjær innrømmer at klubben ønsker å hente nye spillere i sommer.
– Ja, vi ser hele tiden etter bedre spillere. Vi har mista Knut Olav Rindarøy (skade, red. anm.) og det er ikke å stikke under stol at vi savner en venstrebeint spiller på den siden, så vi jobber jo med det.
– Kan det bli aktuelt å hente Magnus Wolff Eikrem allerede nå med tanke på hans situasjon i Malmö?
– Jeg kan ikke kommentere hans situasjon i Malmö. Som jeg har sagt minst hundre ganger før så er Magnus en fantastisk god fotballspiller som alltid er velkommen til Molde den dagen det måtte skje, om det er nå eller om fem år. Det kommer til å skje en gang, men nå har de Champions League-kvalik så det blir nok spilletid på ham, avslutter Solskjær.
Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53