Viking–Strømsgodset 0–1:
Tabelljumbo Viking kommer nærmere og nærmere et nedrykk. 0-1-tapet mot Strømsgodset gjør at det ser svært tungt ut å berge plassen i Eliteserien.
Sesongen ble på mange måter oppsummert da Tommy Høiland, som ble kjøpt inn for å skyte Viking vekk fra nedrykksplass, bommet på helt blank kasse ti minutter ut i andre omgang.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Det er kjedelig å tape fotballkamper og være hovedpersonen som sørger for at det blir tap i dag. Det er bare å beklage til gutta. De andre gjør en kjempeinnsats og jeg synes vi er gode. Vi skaper sjanser, mens de skaper lite eller ingenting. Det tar jeg på min kappe, sa Høiland etter kampen.
– De to sjansene jeg har skal være mål. Det er kjedelig for jeg synes gutta jobber fantastisk og skaper mye for oss spisser. Det er bare strekke hendene i været og si at den tar jeg, sa han.
I Fotball Direkte fikk bommen sin velfortjente oppmerksomhet.
– Er det mulig? Tidenes sjanse. Er det sånn at han får for god tid? At han får tid til å tenke hva han skal si til avisene etter kampen, undret programleder Carsten Skjelbreid.
– Det er helt utrolig. Treffer han ikke rent? Treffer han på leggskinnet?, lurte Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Se gigantsjansen her: (Artikkelen fortsetter under videoen)
Hjemmelagets trener Ian Burchnall var også en slagen mann etter tapet.
– Vi var det beste laget, men vi tok ikke vare på sjansene. Slik har det vært mange ganger denne sesongen. Det er derfor vi ligger der vi ligger, sa Viking-trener Ian Burchnall.
Bassel Jradi ble matchvinner for Strømsgodset. Resultatet gjør at Viking blir liggende dønn sist (16.-plass) i Eliteserien. I tillegg vant Tromsø sin kamp mot Lillestrøm, noe som gjør at avstanden opp til TIL på 15.-plass er hele ti poeng. Aalesund på kvalifiseringsplass har ett poeng mer enn "gutan" når seks runder gjenstår.

Bugge-redninger

Strømsgodset fikk en stor mulighet etter ti minutters spill i Stavanger. Eirik Ulland Andersen mottok ballen på bakerste stolpe, men avslutningen hans ble parert av Viking-keeper Amund Wichne. Returen ble slått til corner av burvokteren.
Også Viking hadde muligheten til å score i åpningen, faktisk flere ganger. Tommy Høiland prøvde seg med et skudd fra distanse etter et kvarters spill, men Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset-buret vartet opp med et tigersprang og slo ballen til corner.
Fem minutter etter ble tidligere Strømsgodset-spiss Høiland spilt alene mot keeper, men igjen gikk Bugge Pettersen seirende ut av duellen, naturlig nok til hjemmefansens store skuffelse.
Viking virket oppildnet av den gode starten, men laget fikk en skikkelig nesestyver etter 32 minutters spill. Godset-back Lars Vilsvik slo ballen opp fra dypet, og inne i Viking-boksen dukket formspilleren Bassel Jradi opp og stanget ballen inn i nettmaskene.
Artikkelen fortsetter under videoen

Håpet svinner for Viking og Høiland

Blytungt

Viking hadde store muligheter til å utligne etter hvilen, men Strømsgodset holdt Stavanger-laget unna. Tommy Høiland burde ha satt ballen i nettet etter 54 minutters spill. Mathias Bringaker satte ballen i stolpen, men på returen fikk Høiland sjansen på åpent mål. Jærbuen sendte imidlertid ballen utenfor.
Helt på tampen slo Julian Ryerson flott inn til Claes Kronberg på bakre stolpe. Danskens redning ble på flott vis slått unna av Godset-keeper Bugge Pettersen.
Viking presset desperat på for utligning, men uten å lykkes. Dermed ebbet kampen ut i et surt ettmålstap for vertene, som nå må håpe på tre poeng borte mot Kristiansund i neste kamp. Ian Burchnall og hans mannskap må uansett erkjenne at det går mot spill i 1. divisjon neste sesong. Strømsgodset er oppe på 35 poeng.
– Det var en skikkelig sliteseier for oss i dag. Deilig med tre poeng, sa Strømsgodsets Bassel Jradi etter å ha blitt matchvinner.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22