Rosenborg - Sarpsborg 08 1-1:
Det var duket for toppkamp i Eliteserien da Sarpsborg 08 gjestet Rosenborg søndag kveld. Men det var lite som minnet om toppkamp på Lerkendal for det var ikke den store underholdningen på banen.
Men landslagsuttatte Sigurd Rosted havnet bød på litt underholdning for de som hadde møtt frem for å se kampen. Først scoret han et uheldig selvmål i det 56. minutt før han utlignet ni minutter senere etter et nydelig forarbeid av Krepin Diatta. Dermed endte det 1-1.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Hovedpersonen selv synes det var godt å slå tilbake etter å ha scoret selvmål.
– Jeg synes det er greit med 1-1. Det var ikke så mange sjanser, sier Rosted til Eurosport.
– Hva er det som skjer på det første målet?
– Jeg må prøve å komme først på den og så gjør jeg det, men så treffer jeg ikke rent og jeg tror den gikk i rumpen min og i mål.
Saken fortsetter under videoen:

Her går det galt for en uheldig Rosted

Skademareritt til de Lanlay fortsetter

Det skjedde lite i den første omgangen rundt de to målene. Omtrent det eneste som skjedde i omgangen var at Yann-Erik de Lanlay måtte ut med skade i det 24. minutt. Vingen begynte å dra på beinet etter en situasjon der han prøvde å jage Ole Jørgen Halvorsen.
På TV-bildene så det ut til at 25-åringen fikk en smell i kneet. Det samme kneet som holdt ham ute av spill fra august 2016 til juni i år. Eurosport.no forsøkte å få en kommentar fra Rosenborgs medisinske apparat, men alt de ville opplyse om skaden var at den skal undersøkes med MR.
– Jeg snakket med ham i pausen. Det er ikke noe båndskade eller noe slikt. Nå er jeg på tynn is da. Alt var stabilt og kneet var bra. Han har får seg en pause nå og om en ukes tid skal han være klar igjen, sier trener Kåre Ingebrigtsen om skaden.
Så sent som torsdag kunne vingen fortelle til Eurosport.no at han fortsatt ikke var 100 prosent etter skaden fra i fjor. Etter comebacket har de Lanlay vært sentral for Rosenborg i europacup-spill.
Saken fortsetter under videoen:

Diatta serverte Rosted med en nydelig hælflikk

– Rosted er maks uheldig

Det skulle bli mål på Lerkendal og det var Sarpsborg 08s landslagsstopper, Sigurd Rosted, som satte inn den første scoringen – i feil mål. 23-åringen så ut til å ha full kontroll på Alex Gersbachs innlegg, men var uheldig og satte ballen i eget mål istedenfor å klarere vekk ballen.
– Rosted er maks uheldig. Egentlig er han godt posisjonert. Det er et bra innlegg av Gersbach så skyter han ballen fra venstrebeinet og inn i høyrebeinet og i mål, kommenterte Rekdal.
Men stopperen gjorde det godt igjen ni minutter senere. Et nydelig angrep av Sarpsborg 08 havnet hos Krepin Diatta på bakereste stolpe. Med en nydelig hælflikk serverte han Rosted ballen rett foran mål. Fra få meter kunne han smelle ballen i mål. En fin scoring.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53