Torsdag formiddag presenterte NFF hovedterminlisten for 2018.
Der kom det frem at det også til neste år vil spilles cupfinale for herrer i desember, men en dag tidligere enn i år. Søndag 2. desember er datoen du må hake av i kalenderen om du ønsker å få med seg cupfinale på Ullevaal neste sesong.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Starten på Eliteserie-sesongen er flyttet betydelig frem sammenlignet med 2017. Allerede søndag 11. mars tas sesonens første avspark i Eliteserien, fire dager etter Mesterfinalen som avvikles onsdag 7. mars. Siste Eliteserie-runde spilles 25. november.
– Vi er avhengig av å strekke ut den norske sesongen dersom vi skal nå våre mål i Europa, noe som også samsvarer med innstillingen fra styret i Norsk Toppfotball. Vi får nå en konkurransesesong som nærmer seg i lengde med våre konkurrenters. Forholdene er lagt godt til rette for lagene som skal ut i Europa gjennom en innlagt tre helgers pause i Eliteserien i den mest hektiske perioden, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.
For OBOS-ligaens del er det sesongstart søndag 2. april, mens siste og 30. spillerunde vil finne sted søndag 11. november.
Kvalik i OBOS-ligaen begynner 14. november, og kulminerer med kvalikfinale til Eliteserien onsdag 5., og lørdag 8. desember.
Som en konsekvens av den tidlige Eliteserie-starten, vil det ikke avvikles midtukerunder før 10. serierunde. Da er det fotballens festdag og 16. mai-kamper både i Eliteserie- og OBOS-ligaen.
I juni er første helg satt av til landslagsfotball, mens helgen 16. og 17. juni har Eliteserien spillefri. Etter den 16. spillerunden søndag 8. juli, tar Eliteserien fire uker ferie og er tilbake 5. august.
– Terminlisten legger også forholdene godt til rette for våre landslag, samtidig som vi får tilbake en felles avslutning på sesongen med cupfinale for kvinner og menn første helgen i desember. Det har vært ønsket av både herre- og kvinnesiden i norsk fotball, sier Fisketjønn.
OBOS-ligaen ruller videre hver helg i juni, og får to uker spillefri i juli.
Trekning av kvalifiseringen til neste sesongs Champions League og Europa League vil finne sted mandag 25. juni. Første kvalikrunde i begge turneriner avvikles tirsdag 10., onsdag 11. og torsdag 12. juli.
Breddefotballen på sin side kan begynne å forberede seg på NM-kvalik 21. mars.

Viktige datoer fotballsesongen 2018:

7. mars: Mesterfinalen
11. mars: Seriestart, Eliteserien
24. mars: Seriestart, Toppserien
2. april: Seriestart, OBOS-ligaen
14. april: Seriestart, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen
18. og 19. april: 1. runde NM, herrer
10. og 11. juni: 1. kvalikrunde, Champions League
12. juni: 1. kvalikrunde, Europa League
27. oktober: 26. serierunde, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen
11. november: 30. serierunde, OBOS-ligaen
25. november: 30. serierunde, Eliteserien
1. desember: NM-finale, kvinner
2. desember: NM-finale, herrer
5. og 8. desember: Kvalikfinale, Eliteserien


Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22