Strømsgodset - Sarpsborg 08 1-1:
Eirik Ulland Andersen reddet poeng på Marienlyst Stadion når han utlignet til 1-1 like før pause.
Sarpsborg 08 hadde ikke bare mandagens 1-2-tap mot Rosenborg å hevde seg etter. De jaktet også sin første seier mot Strømsgodset på Marienlyst noensinne i Eliteserien.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
For hjemmestatistikken til Strømsgodset vil skremme ethvert lag som reiser til Drammen. Drammenserne har nemlig ikke tapt hjemme siden 0-2-kampen mot Molde 27. august i fjor. Mot Sarpsborg 08 hadde de ikke tapt en eneste av deres fem hjemmekamper før søndagens kamp. Med uavgjort 1-1 betyr det at de fortsatt er ubeseiret på Marienlyst etter seks kamper mot Sarpsborg 08.
– Slik kampen blir er det et rettferdig resultat. Vi fikk ikke nok trøkk i avslutningene våre, men vi er nok inne i boksen deres, sa Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
– Vi fikk ikke nok ut av andreomgangen. Gutta jobbet bra, og vi møtte et godt Sarpsborg-lag, sa Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud til Eurosport etter kampen.

Frisparkperle

Med andreplass på tabellen før søndagens møte mot Strømsgodset, har Sarpsborg 08 hatt en langt bedre start på sesongen enn hva Tor Ole Skulleruds menn har hatt. Men det var vertene som kom best i gang i førsteomgangen, og kampens første sjanse var det Marco Tagbajumi som stod for, før 20 minutter var spilt. Men like etter slo gjestene tilbake, Matti Lund Nielsen fikk sitt første skudd blokkert, før han ved en halvtime spilt sendte Sarpsborg 08 i ledelsen med klubbens scoring nummer 200 i Eliteserien.
Som Strømsgodset-trener har ikke Tor Ole Skullerud tapt en eneste av de tre møtene klubben har mot Sarpsborg 08. Og et frispark fra Eirik Ulland Andersen like før pause sørger for utligning for Skulleruds menn.
– En frisparkperle av de sjeldne av Ulland Andersen. Og for et tidspunkt å gjøre det på. Den smaker godt å ta med seg inn i garderoben, sa Eurosports kommentator Eirik Fure etter utligningsmålet.
Haugesunderen var selvsagt fornøyd etter å ha scoret sitt første mål for Strømsgodset denne sesongen, og var klar på hva laget måtte gjøre for å henge med i kampen.
– Vi må fortsette å krige, så åpner det seg til slutt, sa Ulland Andersen til Eurosport etter førsteomgangen.

Fortsatt ubeseiret hjemme

Og kjempe fortsatte Skulleruds menn med å gjøre også i andreomgangen.
Selv om gjestene kom til flest målsjanser, og så ut til å kunne ta seieren på overtid da Mortensen vant hodeduellen og headet like foran mål, stod en knallsterk Espen Bugge Pettersen klar mellom stengene. Med redning sørget han for at vertene fortsatt er ubeseiret på hjemmebane mot Sarpsborg 08.
Slik startet lagene:
Strømsgodset: Bugge Pettersen - Vilsvik, Glesnes, Høibråten, Parr - Jradi, Tokstad, Francisco Júnior, Ulland Andersen - Tagbajumi, Pedersen
Sarpsborg 08: Kristiansen - Albech, Jørgensen, Rosted, Thomassen - Trondsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz - Lindberg, Mortensen
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43