NRK melder torsdag kveld at dommerforeningen ønsker Svein-Erik Edvartsen fjernet som toppdommer.
Statskanalen skriver at dommerforeningen har fått enstemmig støtte for sin innstilling. Eurosport får imidlertid opplyst at ikke alle medlemmene er klar på at det er eneste alternativ. (NRK har senere endret denne formuleringen til «flertallet»).

Hektisk møtevirksomhet

Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Det kommer frem etter de siste dagers møteaktivitet, etter at blant annet dommerkollega Tom Harald Hagen omtalte Edvartsens handlinger den siste tiden som illojale.
Siden det har det pågått hektisk møtevirksomhet, hvor flere av Edvartsens kolleger skal ha ytret sin misnøye med dommeren. Ifølge TV 2 har minst ti toppdommere gitt beskjed til NFF at de nekter å dømme sammen med Edvartsen.
Etter møtet onsdag ble en innstilling fra styret i dommerforeningen sendt til Edvartsen og konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF.
Fortsatt er det uklart hva kjernen i konflikten som først oppstod mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge, og som nå har utviklet seg til å bli en konflikt hvor store deler av dommerstanden er involvert, gjelder.

Mer åpenhet?

Leder i dommerforeningen Ola Hobber Nilsen ønsker ikke å utdype detaljene i innstillingen fra dommerforeningen, men avviser samtidig ikke at dommerforeningen ønsker Edvartsen fjernet.
– Styret har sammenfattet medlemmenes innspill og har sendt sin tilbakemelding til Svein-Erik Edvartsen og Nils Fisketjønn. Vi har ingen flere kommentarer på det nåværende tidspunkt. Nå er ballen spilt til NFF som må ta en beslutning videre, sier Nilsen til Eurosport.
– Burde man ikke vært litt mer åpen rundt denne saken? Slik det er nå ser det ikke veldig bra ut for noen av de involverte?
– Jeg har forståelse for at det spørsmålet stilles, men vi har ingen flere kommentarer på det nåværende tidspunkt, sier Nilsen.
Edvartsen selv var ordknapp overfor media torsdag formiddag.
– Som sikkert alle forstår er det et stygt spill som foregår nå. Derfor er John Christian Elden (Edvartsens advokat, red. anm.) tilgjengelig for dere seinere i dag, sa Edvartsen til et samlet pressekorps litt før kl. 13.00 torsdag.
Eurosport har torsdag kveld vært i kontakt med dommersjef Hauge som henviser til Fisketjønn for spørsmål og kommentarer til saken.
Fisketjønn har ikke svart på Eurosports henvendelser torsdag kveld.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22