– Når det oppstår en situasjon, er ikke Rune opptatt av å samarbeide. Han er bare opptatt av å utnytte situasjonen til sitt beste. I det lange løp ville det gagnet ham å vise respekt og samarbeide, men han vil bare «vinne» sakene der og da. Han tenker ikke på konsekvenser i lengden. I min verden kalles sånne som ham for slanger. Det kan du skrive, sier Amin Nouri til BT.no.
Torsdag ble det klart at den tidligere Brann-spilleren vender tilbake til klubben han forlot for syv år siden, nemlig Vålerenga.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Dagen etter overgangen ble offentliggjort går Nouri i angrep på Brann-sjef Rune Soltvedt i en artikkel skrevet av Bergens Tidene.

Startet i 2015

Der kommer det frem at en konflikt som startet i 2015 har gjort det utenkelig for Nouri å fortsette i Brann. Han mener seg snytt for 100.000 kroner i bonus fra Soltvedt og Brann.
I 2015 gikk Nouri til Brann, halvannen uke tidligere hadde Kjell Tennfjord trukket seg som styreleder i klubben kort tid etter han ble valgt. I denne perioden var ikke styret fulltallig og Nouri skal ha blitt lovet å gå inn i en felles bonusordning for flere spillere så snart alt var på stell i Bergens-klubben.
Rune Soltvedt mener det er to ulike oppfatninger av hva som var avtalen som ble inngått i 2015.
– Måten han omtaler meg på som person, basert på det saken dreier seg om, synes jeg er utrolig skuffende og sårende. Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt og ønsker ikke å kommentere det mer. Hvis han vil fremstå sånn, får det være opp til ham. Jeg vil ikke legge meg på et nivå der jeg kan komme med sånne uttalelser, sier Soltvedt.

Soltvedt kjenner seg ikke igjen i Nouris versjon

Nouri forklarer at han i 2016 gikk til Soltvedt for å spørre om han kunne få det han mener var en avtalt bonus skriftlig. Men da skal han ha fått beskjed om at det ikke var noe i kontrakten som tilsa at han skulle ha bonus.
Brann-sjefen forklarer til BT.no at han aldri har forhandlet direkte med Nouri, kun agenten, og at han kun har forholdt seg til de skriftlige avtalene med spillerne.
Etter å ha lagt press på Brann om at han ikke ønsket å skrive under en ny kontrakt etter konflikten, sier Nouri at Soltvedt kom og tilbød han penger som kompensasjon for at han ikke fikk noen bonus i 2016 mot betingelsen om at han skrev under en ny kontrakt. Noe han ser på som en innrømmelse.
Dette kjenner ikke Soltvedt seg igjen i. Han forklarer at klubben så på det som rimelig å gi Nouri en individuell bonus etter å ha spilt en god 2016-sesong. Nouri skal også ha signert en lik bonusavtale for 2017-sesongen.
Fra 1. juli i år stod spilleren fritt til å forhandle med andre klubber, senere ble det klart at han var ferdig i Brann.
På spørsmål om han kunne blitt i Brann om denne konflikten ikke hadde oppstått svarer Nouri følgende:
– Hva som kunne skjedd eller ikke, er ikke noe jeg bruker energi på nå. Rune får gjøre noe med personalbehandlingen han kjører på med, hvis han vil ha folk med videre, sier Amin Nouri – som nå er glad for å ha fått muligheten i Vålerenga.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21