Thomas Berntsen har vært en travel mann de siste ukene. Sarpsborg 08s sportssjef har ikke bare hentet inn fire spillere, men han har samtidig sett enda flere spillere forsvinne ut. Den mest omtalte overangen er naturligvis Anders Trondsens overgang til Rosenborg, noe som gjør at Sarpsborg 08 igjen tjener gode penger på å selge en spiller for en mye høyere pris enn hva som opprinnelig ble betalt.
Alt står likevel ikke til terningkast seks hos sportssjefen dersom vi skal tro fotballekspert og tidligere sportsdirektør i Fredrikstad Joacim Jonsson. Svensken mener det er fort gjort å bli så begeistret av de gode signeringene at man glemmer bomkjøpene.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
– Berntsen fremstår som den mest suksessfulle sportsdirektøren i Norge. Det er ikke noen tvil om det. Han er den som har hentet flest spillere. Alle er jo ikke bra. Man glemmer en del som er dårlige, hevdet Jonsson i forbindelse med Eurosports overgangssending.

– Har vært litt gambling

Det er spesielt en trend fotballeksperten mener er tydelig, nemlig at treffprosenten varierer stort avhengig av hvilket overgangsvindu det dreier seg om.
– Det er merkbart hvilken bedre jobb han har gjort på vinteren enn hva han har gjort på sommeren. På vinteren synes jeg han nesten bare treffer, og når vi kommer til sommervinduet er det veldig variert. Det blir litt stress de siste dagene. I fjor hentet de Kristoffer Normann Hansen og Morten Sundli, sier Jonsson.
Sundbli ble lånt ut til Öster etter manglende spilletid, mens Normann Hansen kun har fått ett innhopp i år. Den tidligere sportsdirektøren i FFK nevner blant andre også tyskeren Jérome Polenz som endte med én kamp fra start.
– Det har vært litt mer gambling, og ikke slått ut i full blomst, mener han.
Jonsson er imidlertid klar på sportssjefens kvaliteter, og hyller overgangsvinduene Berntsen tar del i om vinteren. Eksempler på vellykkede signeringer på vinterstid er Patrick Mortensen, Matti Lund Nielsen, Sigurd Rosted og ikke minst Anders Trondsen.
– Hadde det bare vært vindervindu, hadde Berntsen vært sportssjef i Arsenal, sier Jonsson.

Forklarer trenden

Sportssjefens til Sarpsborg 08 har en naturlig forklaring på hvorfor det er enklere å skyte gullfuglen om vinteren enn om sommeren.
– Det er riktig at det er vanskeligere for oss å treffe i sommervinduet, for vi har dårligere tid på oss, og noen av spillerne våre blir solgt ut på et tidspunkt som kanskje er litt senere enn det vi hadde håpet på. Da sitter man litt oppe etter veggen, sier Berntsen.
– Mange av de vi hadde blinket ut som Trondsens erstatter hadde signert for andre klubber før vi fikk solgt Trondsen, så det er en utfordring, mener han.
Det internasjonale overgangsvinduet er fortsatt åpent. Det gjør at spillere kan signere for utenlandske klubber.
PS. Sarpsborg 08s neste kamp er mandag 21. august mot Strømsgodset. Se den på MAX og Eurosport Player fra 18.30.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59