• Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Påtalenemda i Norges Fotballforbund (NFF) har anmeldt Molde og Haugesund til Doms- og sanksjonsutvalget, etter at det kom frem at klubbene hadde en muntlig avtale om at verken Ibrahima Wadji eller Tobias Svendsen kunne benyttes i det innbyrdes oppgjøret i november.
Det er kommunikasjonsrådgiver Christer Madsen i NFF som bekrefter til Eurosport.no at det er opprettet sak mot de to klubbene, som nå risikerer å bli straffet.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
– Påtalenemda besluttet å anmelde. Klubbene har fått frist til mandag med å komme med kommentar til anmeldelsen, og det sendes til Doms- og sanksjonsutvalget for vurdering, skriver Madsen i en SMS til Eurosport.no.
De to er på lån fra Molde til Haugesund. Wadji spilte likevel hele kampen mot Molde, mens Tobias Svendsen kom inn som innbytter. Molde vant 2-0 og klatret opp på sølvplass i Eliteserien.

– Vi har vært ærlige hele tiden på hva som har skjedd

Daglig leder i Haugesund Eirik Opedal ønsker ikke å kommentere anmeldelsen før han har satt seg inn i den.
– Vi har hele tiden vært ærlige på hva som har skjedd. Vi får bare strekke hendene i været om det har vært galt, sier Opedal til Eurosport.no.
Molde-direktør Øystein Neerland er ordknapp om anmeldelsen.
– Vi avventer videre behandling i saken, så tar vi stilling til konklusjonen når den foreligger, skriver han i en SMS.
Til Haugesunds Avis bekreftet konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, at klubbene risikerte bøter, og i verste fall poengtrekk. NFF ba også om en redegjørelse fra klubbene da saken sprakk.
– Dette er ikke lov å avtale det være seg lån eller overgang. Dersom det er påstander om slike avtaler vil vi trolig rette en henvendelse til klubbene og be om en forklaring, sa Fisketjønn til Eurosport.no.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Innrømmet at de var kommet i en skvis

Opedal var tydelig overfor Eurosport.no i forkant av kampen at NFF burde ha behandlet saken før oppgjøret og la ikke skjul på at han mente de var kommet i en skvis mellom NFF, Molde, Wadji og Svendsen.
– Vi ønsker å gjøre det som er rett i forhold til reglementet til NFF, men ønsker å holde ord overfor Molde og Fair Play overfor de andre konkurrentene i Eliteserien, sa Opedal.
– Var dere bevisste på at dette kunne bli problematisk da dere inngikk avtalen?
– Vi så vel ikke dette bildet i sommer, men vi har diskutert dette innad mange ganger i høst. Det skal jeg innrømme, avsluttet Opedal.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22