Scanpix

NFF flytter overgangsvinduet for å hjelpe én Eliteserie-klubb

NFF flytter overgangsvinduet for å hjelpe én Eliteserie-klubb

28/06/2017 10:16Oppdatert 28/06/2017 13:03

Norges fotballforbund (NFF) ønsker å hjelpe Rosenborg i kampen om plass i Europa.

ULLEVAAL STADION (Eurosport.no): Det norske overgangsvinduet skulle etter planen åpne fredag 21. juli. Nå tar NFF grep, og flytter det én dag frem - til torsdag 20. juli.

Grunn? NFF ønsker å hjelpe Rosenborg i kvalifiseringen til gruppespillet i Champions League.

– Vi gjør dette av hensyn til klubber, eller den klubben, som skal forsøke å kvalifisere seg til Champions League. Fristen for å registrere spillere er kl. 00.00 natt til fredag 21. juli i Champions League-troppene, så om de ønsker å forsterke så vil vi legge til rette for det, sier president i NFF, Terje Svendsen, på et pressemøte onsdag.

Og han fortsetter:

– Vi ønsker å gi de som skal ut å spille i Europa best mulig rammebetingelser for å lykkes.

Rosenborg har irsk motstander i andre kvalikrunde til Champions League. Det er duket for bortekamp mot Dundalk 12. juli, mens hjemmekampen går 19. juli.

– Det er selvsagt et fornuftig grep å gi norske lag en så god sjanse som mulig til å kvalifisere seg til Europa. Men jeg synes dette kommer litt seint, kunne de ikke hatt dette klart i januar, spør Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal retorisk.

Det er nemlig om sommeren alle andre handler spillere, slik sett er det en periode hvor norske lag ofte svekkes.

– Ja, i verste fall risikerer lagene å miste spillere også. Kanskje de norske overgangsvinduene burde byttet plass? Slik at det lange viduet var i juni til august og det korte i januar, sier Rekdal.

Hvis RBK slår ut Dundalk er de klare for tredje kvalikrunde til Champions League. Der risikerer trønderne å møte lag som FC København, Celtic og Red Bull Salzburg spilles i 25./26. juli og 1./.2 august. Deretter må RBK helskinnet gjennom to playoffkamper før de eventuelt kan slå seg på brystet og feire plass i høstens gruppespill.

Video - Syv magiske minutter var nok for Rosenborg

-01:-01
0
0