ULLEVAAL STADION (Eurosport.no): Det norske overgangsvinduet skulle etter planen åpne fredag 21. juli. Nå tar NFF grep, og flytter det én dag frem - til torsdag 20. juli.
Grunn? NFF ønsker å hjelpe Rosenborg i kvalifiseringen til gruppespillet i Champions League.
– Vi gjør dette av hensyn til klubber, eller den klubben, som skal forsøke å kvalifisere seg til Champions League. Fristen for å registrere spillere er kl. 00.00 natt til fredag 21. juli i Champions League-troppene, så om de ønsker å forsterke så vil vi legge til rette for det, sier president i NFF, Terje Svendsen, på et pressemøte onsdag.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Og han fortsetter:
– Vi ønsker å gi de som skal ut å spille i Europa best mulig rammebetingelser for å lykkes.
Rosenborg har irsk motstander i andre kvalikrunde til Champions League. Det er duket for bortekamp mot Dundalk 12. juli, mens hjemmekampen går 19. juli.
– Det er selvsagt et fornuftig grep å gi norske lag en så god sjanse som mulig til å kvalifisere seg til Europa. Men jeg synes dette kommer litt seint, kunne de ikke hatt dette klart i januar, spør Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal retorisk.
Det er nemlig om sommeren alle andre handler spillere, slik sett er det en periode hvor norske lag ofte svekkes.
– Ja, i verste fall risikerer lagene å miste spillere også. Kanskje de norske overgangsvinduene burde byttet plass? Slik at det lange viduet var i juni til august og det korte i januar, sier Rekdal.
Hvis RBK slår ut Dundalk er de klare for tredje kvalikrunde til Champions League. Der risikerer trønderne å møte lag som FC København, Celtic og Red Bull Salzburg spilles i 25./26. juli og 1./.2 august. Deretter må RBK helskinnet gjennom to playoffkamper før de eventuelt kan slå seg på brystet og feire plass i høstens gruppespill.

Syv magiske minutter var nok for Rosenborg

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22