NFF sendte i dag ut følgende pressemelding om dommerstriden mellom Svein-Erik Edvartsen og den norske dommestanden:
«For å skape ro, gjenopprette tillit og av hensyn til alle parter, har Svein-Erik Edvartsen og Norges Fotballforbund blitt enige om å avslutte Edvartsens toppdommerkontrakt for 2017.

NFF har på denne bakgrunn sagt seg villig til å honorere Edvartsen i tråd med kontraktens forpliktelser. Edvartsen vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018.

NFF har meddelt Edvartsen at han igjen kan være aktuell som dommer i 2018, dersom han gjenoppretter tillit.

Partene beklager siste ukers uenighet, med stor belastning for alle involverte. Partene er derfor glade for at de nå kan legge saken bak seg, og tenke fremover til beste for norsk fotball.»
– Tillit er helt avgjørende i en prestasjonsgruppe, og den må på på plass igjen i denne saken. Per i dag er den ikke det, sier NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn til Eurosport.no.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Eurosport.no har vært i kontakt med Svein-Erik Edvartsen som henviser til advokat John Christian Elden. Edvartsens advokat og støttespiller skriver følgende om løsningen som partene er kommet frem til:
«NFF har ikke truffet noen beslutning, men Svein-Erik Edvartsen har besluttet ikke å dømme i 2017 for å ta ansvar for at det blir fred i Fotball-Norge. Han satser på å være tilbake i 2018 og å skape ro nå».

NFF punger ut

Som en del av løsningen får Evartsen dekket tapt arbeidsinntekt for dommergjerningen dette kalenderåret. Med Edvartsens status som Dommer-Norges nummer to er dette et beløp som etter alle solemerker strekker seg til flere hundre tusen kroner.
– En avtale er en avtale, som gjelder begge veier, sier Fisketjønn om denne kompentasjonen.
Generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt sier til Eurosport.no at dette er en helt naturlig del av løsningen.
– Når to parter velger å terminere en kontrakt er det naturlig at det ligger en økonomisk godtgjørelse der. I vårt forslag har vi har vi lagt til et beløp som gjenspeiler en forventning om et visst antall kamper han skulle dømt innenfor kontrakten, sier Bjerketvedt.
Fisketjønn vedgår at det har vært en krevende prosess, som alle parter nå er glade for å være ferdig med.
– Det har uten tvil en krevende prosess som vi har brukt tid på å løse. Vi har kommet frem til det beste for begge parter nå. Partene er forlikte og vi ser fremover og legger den striden som har vært bak oss. Det er det beste for Fotball-Norge, sier Fisketjønn.

Vil undersøke om det finnes en ukultur

Forrige uke skrev TV 2 om toppdommer Reidar Gundersen og en annen anonym kollega som fortalte at de følte seg mobbet og trakassert av Edvartsen. Bjerketvedt opplyser at disse påstandene ikke vil undersøkes noe nærmere i denne spesifikke saken.
– I denne saken vil det ikke bli gjort noen videre etterforskning. Men det vil ikke være unaturlig at vi gjør en grundig gjennomgang av det materialet vi har fått tilgang til, da mener jeg fra alle parter. Særlig i et perspektiv om dette sier noe om en ukultur eller om vi har gode nok varlingskanaler. Det vil vi gjøre helt frikoblet fra Edvartsen-saken, sier Bjerketvedt.
Bjerketvedt understreker at Fotballforbundet tar alle henvendelser om mobbing og trakassering på alvor.
– Vi har fått henvendelser fra ulike miljøer, fra alle sider av bordet. Vi tar alle slik henvendelser på alvor, det er en selvfølge, sier Bjerketvedt.
– Det viktige nå er at denne løsningen er på bordet. I denne saken har vi først og fremst vært opptatt av utfodringen med tillit. Så lenge det er en situasjon der summen av hva som ligger bak handler om tillit, har det vært snakk om et tillitsbrudd mellom Edvartsen og dommermiljøene. Det har vært den vanskeligste utfordringen og det er dette vi har tatt utgangspunkt i. Dette tillitsbruddet har en lang rekke forklaringer, sier Fisketjønn.
Eurosport.no har også vært i kontakt med dommersjef Terje Hauge. Han viser til NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22