Som en følge av at Politiets Sikkerhetstjeneste har oppjustet trusselnivået i Norge, anmoder Norges Fotballforbund norske klubber til å holde en løpende dialog med politiet.
Det skriver Fotballforbundet i en pressemelding.
– PST har oppjustert trusselnivået i Norge, og basert på det har NFF anmodet sikkerhetsansvarlige i klubbene om å ha en løpende dialog med politiet. NFF har ikke mottatt informasjon som tyder på at det ikke skal være trygt å gå på kamp i Norge, men dette er vurderinger som politiet må gjøre fortløpende. Det er politiet sitt ansvars- og kompetanseområde å vurdere hvilke eventuelle tiltak som skal settes inn, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik ifølge.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Tirsdag sendte NFF ut en orientering til sikkerhetsansvarlige i eliteserieklubbene, om at klubbene skal forholde seg til lokalt politi og deres anbefalinger.
Det samme gjelder forbundet selv, både nasjonalt og internasjonalt.
– Som sikkerhetsansvarlig for herrelandslaget sørger jeg for god kontakt med politiet i det landet vi skal reise til i forkant av kampene, og under oppholdet og underveis i kampene har jeg god kontakt med med lokalt politi. Dette har fungert veldig bra i de årene jeg har jobbet med dette, sier sikkerhetsrådgiver i NFF Geir Ellefsen.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22