Torsdag morgen kom meldingen om at kveldens kamp i Allsvenskan mellom AIK og IFK Göteborg hadde blitt avlyst på grunn av et forsøk å på å fikse kampen. Det skal ha vært en AIK-spiller som skal ha blitt tilbudt et stort beløp for å underprestere, men den ikke navngitte spilleren meldte fra til myndighetene.
Norges fotballforbund (NFF) er bekymret for det som har skjedd i Sverige.
– Vi synes det er svært beklagelig og kjedelig hvis det er hold i dette, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Eurosport.no.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33
Det har tidligere vært tilfeller av kampfiksing også her i Norge, men ikke i øverste divisjon.
– Vil dere høyne beredskapen etter det som nå har skjedd?
Nei, vi holder fast på det vi allerede gjør. Vi har gjennom mange år hatt veldig gode rutiner og samarbeidet godt med Lotteritilsynet, Norsk Tipping, klubber og myndigheter. Senest forrige uke fikk vi positiv tilbakemelding fra UEFA på de gode rutinene vi har på plass.
For det kommer stadig vekk bekymringsmeldinger i norsk fotball også.
– Det er ikke ofte, men det skjer jevnlig, sier Fisketjønn, som krysser fingrene for at kampfiksingspresset mot lag og spillere ikke blir større:
– UEFA og medlemslandene bruker stadig større ressurser mot kampfiksin. Det er jo ødeleggende for hele fotballindustrien hvis kampfiksingen får fotfeste, avslutter Fisketjønn.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22