Aalesund kjemper om eksistensen i Eliteserien etter nok et tap mot Odd borte mandag kveld. For laget har ikke vunnet på de åtte siste kampene i Eliteserien.
Vi må helt tilbake til slutten av juni for å finne siste Aalesund-seier. Etter 5-1 seier mot Odd i juni lå laget på en 4. plass og pustet lag som Brann og Sarpsborg 08 i ryggen. Men gjennom sommeren og høsten har laget rast nedover på tabllen og befinner seg nå på en 11. plass, to poeng Sogndal og Kristiansund som ligger på henholdsvis kvalifiseringsplass og trygg grunn.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Saken fortsetter under videoen:

Se sammendraget fra Odds seier mot Aalesund

– Blir et bikkjeslagsmål

Nå påpeker Bjørn-Helge Riise at laget må heve bunnivået og begynne poengfangsten. Hvis ikke kan det bli ille. Allerede til helgen venter Sogndal på hjemmebane i en knalltøff bunnkamp.
– Det blir et bikkjeslagsmål. Det blir det resten av sesongen. Nå er det utrolig tett. Vi er nødt til å kapre så mange poeng som mulig, sier Riise til Eurosport etter 2-3 mot Odd.
Men den kampen går uten Riise og Kaj Ramsteijn som må sone på grunn av gule kort.
– Helvetes gule kort. Men sånn er fotballen, sier Aalesund-spilleren.
  • Se Aalesund – Sogndal søndag 24. september på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1

– Skremmende

Aalesund-trener Trond Fredriksen innser alvoret. Mot Odd ble det en del enkle mål imot, men likte det han så av laget da de kjempe seg inn igjen i kampen i andre omgang.
– Hvis vi fortsetter som i andre omgangen i dag, blir det mange poeng fremover. Det er jeg rimelig trygg på. Vi skaper flere målsjanser og de er livredde for Athanasios Papazoglou inni der. Det hadde ikke vært noe å si på at vi hadde fått 3-3 også, etter min mening, sier Fredriksen til Eurosport.
Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, mener Aalesund må heve seg defensivt for å snu den vonde trenden.
– De må luke bort forsvarsspillet sitt. For det er skremmende. Det er feilpasninger og dårlige klareringer i fleng. Gjør du det, slipper du inn flere mål fremover også, sier Rekdal.

Nødt til å snu trenden mot Sogndal

Aalesund-treneren er klar over at laget sliter defensivt. Også i fjor og tidligere i vårsesongen slet laget bakover, men da klarte de å snu trenden.
– Det er ingen tvil om at det er tilbake igjen. De målene vi slipper inn i dag og i de foregående kampene er for enkelt. Da blir det vanskelig å vinne fotballkamper. Vi må få rettet på de tingene. Vi klarte å gjøre det i fjor og i år, og vi skal klare det igjen nå. Hvis vi også klarer å spille fotball slik vi gjør i andre omgang, er jeg rimelig trygg på at vi skal klare å ta poeng fremover, sier Fredriksen.
Rekdal påpeker viktigheten av hjemmekampen mot Sogndal. Med tre poeng kan klubben få en liten pustepause fra nedrykkskampen. Med tap vil Sogndal passere Aalesund på tabellen.
– Tre poeng på åtte kamper. Nå er det Sogndal hjemme. Det er en kamp der Aalesund er nødt til å snu trenden, sier Rekdal.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57