På overtid på stillingen 1-0 til Kristiansund kunne Torgil Gjertsen og Kristiansund punktert kampen mot Aalesund. I en desperat jakt på poeng på overtid, kaste Aalesund fram alt de hadde.
Det førte til en overgang for Kristiansund, der de kom to mot èn mot Aalesund-målet. Igjen stod bare Bjørn Helge Riise. Men i stedet for å trille ballen til Jean Alassane Mendy, som enkelt kunne satt ballen i det åpne målet, forsøkte Gjertsen å score selv. Han ble nektet av Riise, som mesterlig fikk reddet på streken.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
– Det er amatørenes aften for Kristiansund. Kanskje Elyounoussi (Tarik journ.anm) har lært Gjertsen noe han ikke burde, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal etter kampen.
Eksperten dro parallell til landskampen i sommer der Tarik Elyonoussi fikk hard medfart i media og på sosiale medier etter at han i stedet for å sentre ballen til Alexander Søderlund som hadde fri vei på mål, avsluttet selv og bommet.
I kveld var det for Kristiansund Mendy som i dette tilfellet hadde helt fri sikt til mål og bare kunne trillet ballen inn i det åpne målet.
Se bommen. Saken fortsetter under videoen:

– Min skyld

Gjertsen var langt nede etter kampen, og tok på seg skylden for at de ikke fikk med seg tre poeng hjem til Kristiansund.
– Jeg går inn i garderoben med en veldig vond følelse. Det er forsåvidt greit nok å ta med seg ett poeng, men den måten det skjer på er litt vond å føle på nå, sier Gjertsen til Eurosport etter kampen.
Kantspilleren ga Kristiansund 1-0-ledelsen like før, og det såg lenge ut til at han skulle bli den store helten.
Nå føler han seg heller som en syndebukk.
– Det er min skyld at vi ikke går opp i 2-0. Jeg kan ikke helt forklare det. Jeg får sinnsykt god tid. Jeg går og går, og tankene begynner å svirre. Istedenfor å gjøre det enkle som man skal gjøre ti av ti ganger, gjør man noe dumt. Det er kjedelig å stå med den følelsen nå, sier Gjertsen.

Får støtte av sjefen

For minuttet etter den store sjansen, gikk Aalesund og Vebjørn Hoff opp og kriget inn en utligning. Dermed endte det 1-1 og med poengdeling i Ålesund.
Men Gjertsen blir på ingen måte hengt ut som noen syndebukk av treneren.
– Det er veldig lett å stå på sidelinja eller å stå med mikrofonen i hånda og snakke om dette. Så er det noe som heter spenning, nerver og puls. Og forsvarspilleren gjør en jævla bra jobb. Klart kampen skal punkteres der, men det ville seg ikke. Vi sitter igjen med ett poeng, og bortsett fra avslutningen, er jeg fornøyd, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

Ellevill avslutning i den viktige bunnkampen mellom Aalesund og Kristiansund

Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31