Strømsgodset – Vålerenga 2-0:
– Hver gang jeg har møtt Adam da vi har spilt mot hverandre har jeg scoret på ham. Jeg får fortsette med det, sa Marcus Pedersen til Eurosport før kampen.
Han hilste pent og det var et hyggelig gjensyn mellom Strømsgodsets spiss Marcus Pedersen og Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey før kampen. Men utpå banen ble det alt annet enn hyggelig for Vålerengas nye keeper. Bare fem minutter brukte Pedersen på å stange vertene i ledelsen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Saken fortsetter under videoen:

Se sammendraget: Slik slo Godset Vålerenga

– Jeg fikk et ekstra helvete i meg

Det ble heller ikke noe hyggelig gjensyn med Marienlyst for Deila. Det var Strømsgodset som sikret seg tre poeng. Halvveis ut i omgangen satte Basse Jradi inn 2-0. Både Vålerenga og Strømsgodset hadde flere sjanser til å score flere mål, men lagene fikk det ikke til foran mål.
– Dette var deilig. Det er litt frysninger, sier Pedersen til Eurosport etter seieren.
I forkant av scoringen ble han servert en albue av Vålerengas Jonatan Tollås Nation. Det tente ham litt ekstra.
– Det er ikke lurt å gjøre meg irritert, men det er deilig at han satt den albuen på meg. Det tente meg litt, sa Pedersen til Eurosport i pausen.
– Jeg fikk et ekstra helvete i meg. Det er den som må frem for at det skal være slik inne i boksen. Jeg får be noen om å dra til meg før hver kamp, fortsatte Pedersen etter kampslutt.
Seieren betyr at Strømsgodset klatrer helt opp i ryggen på Vålerenga på tabellen og får et lite pusterom til bunnstriden. Tor Ole Skulleruds spillere ligger på en 12. plass, fire poeng ned til kvalifiseringsplassen og åtte poeng ned til Viking på direkte nedrykk.
  • Se og følg hovedrunden i Eliteserien med Eurosports eksperter i Fotball Direkte på Eurosport Player under hver eneste runde fra klokken 17.00.
Saken fortsetter under videoen:

– Ikke lurt å gjøre meg irritert

Det ble en marerittstart for gjestene. Vilsviks innlegg etter fem minutter fra høyre dalte ned på første stolpe. Der stod Pedersen og satte pannebrasken på ballen. Larsen Kwarasey fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å forhindre scoring. En pangstart for vertene.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal var ikke imponert over Vålerengas forsvarsspill og keeperarbeidet til Vålerengas sisteskanse.
– Det er utilgivelig av Vålerenga å slippe til et innlegg og la Marcus Pedersen stå alene i boksen. Vi vet at han er en god hodespiller og det er bra Godset-spill, men det er slett forsvarsspill av Vålerenga både på venstresiden og i boksen. Det kan hende at Larsen Kwarasey har hatt bedre involveringer, sa Rekdal.

– Blir brutalt straffet

17. minutter senere kunne hjemmelaget igjen juble. Jakob Glesnes brøt et Vålerenga-angrep og avanserte langt inn på gjestenes banehalvdel. Ballen spilte han til Bassel Jradi, som vendte opp og la ballen i det lengste hjørnet. En flott scoring av vingen.
– Vålerenga mister ballen på vei fremover og blir brutalt straffet. Det er vel Grindheim som mister ballen og det er en fantastisk avslutning av Jradi, sa Rekdal.
Bård Finne var nærmest for Vålerenga med skuddet i tverrliggeren i første omgang. Strømsgodset kunne ha økt ledelsen da Tokmac Nguen ble et par tideler for sen og skled ballen utenfor istedenfor i mål fra kort holdt.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43