Spenningen i nedrykksstriden i Eliteserien ble på ingen måte mindre etter den 27. runden i Eliteserien. Fremfor å få mer klarhet i hvilke lag som holder seg over nedrykkstreken, ble striden om sikre plassen i Norges øverste divisjon snarere mer åpen. Det eneste som er sikkert er at Viking rykker ned.
På et snødekt Alfheim stadion var det duket for et rent nedrykksoppgjør da Viking gjestet Tromsø. Med tap ville det ikke lenger være noen som helst tvil, med ti poeng opp til kvalik og ni poeng igjen å spille for ville Viking være nede i OBOS-ligaen.

– Ikke rart de ligger der nede

Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Tromsø hadde deriomt muligheten til å klatre opp fra kvalik med seier. Etter 30 minutter tok de røde og hvite første steg på veien da Simen Wangberg stanget inn 1-0.
– Det er utrolig at Viking, som har sittet og sett på dette i så mange runder nå – innlegg fra Gamsten, Wangberg på hodet og bang i mål. Det er det samme hver gang, og når Viking ikke klarer å hindre det, så er det ikke så rart at de ligger der de ligger, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
To minutter før pause satte også Thomas Legne Olsen inn et nydelig frispark og doblet hjemmelagets ledelse. To ble til tre da sammen mann løp seg fri inne i feltet og sikret tre poeng til Tromsø som nå er oppe på en 13.-plass med tre poeng ned til kvalik.
Artikkelen fortsetter under videoen

Tromsø sendte Viking ned

Gjør seg klare til nytt bunnoppgjør

– Ingenting har forandret seg. Jeg sa for en stund siden at vi må vinne seks kamper for å holde oss i Eliteserien og det er fremdeles tre kamper igjen og de må vi vinne. Vi kan bare kontrollere det vi har mulighet til å kontrollere også må vibare fortsette å jobbe hard på trening og spille som vi gjør i dag. Da kan vi klare det, sa Tromsø-trener Simo Valakari til Eurosport etter kampen.
Sogndal har nå tatt over kvalikplassen etter at de tapte 4-1 borte mot Strømsgodset. Sogndal er også laget Tromsø meter i neste runde.
– Det blir et veldig viktig oppgjør. Det blir en tøff kamp. Sogndal er gode oppe i saftbygda, det blir en hard nøtt å knekke. Men vi må bare fortsette å gjøre det vi har gjort i det siste og forhåpentligvis ta med oss de tre poengene hjem igjen, sier Thomas Lehne Olsen etter kampen.

Sandefjord i fritt fall

Et lag som noe overraskende har fått nedrykksspøkelse over seg er Sandefjord. Etter at de gikk på en 0-5-smell borte mot Sarpsborg 08, er målforskjellen såpass dårlig at Eurosports eksperter snakker Sanefjord inn i nedrykksstriden.
– Sandefjord er i fritt fall her nå. De trodde at de var sikre og foreløpig har de nok poeng til å holde seg over kvalikstreken, men fortsetter de slik de gjør nå så kan 33 poeng bli for lite for å sikre trygg plass, sier Rekdal.
Artikkelen fortsetter under videoen

Sarpsborg 08 lekte med Sandefjord og la press på Molde

Rekdal har tidligere i sesongen uttalt at 33 poeng vil være nok til å holde seg trygg fra kvalik, men nå som både Lillestrøm og Tromsø er oppe på 31 poeng har han begynt å tvile på det. Sandefjord har også -12 i målforskjell, en målforskjell som er dårligere enn samtlige av de andre lagene i nedrykksstriden med unntak av Viking. Fortsetter de den dårlige trenden mener Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre at de kan rykke ned eller havne på kvalik.
– De har tapt fire av de fem siste, og sett dårlige ut defensivt. De har ikke sett bra ut, sier Myhre.
Dette var også Sandefjords tredje strake tap. Etter kampen tok trener Lars Bohinen på seg mye av skylden for å ha bommet på taktikken mot Sarpsborg 08.
– Vi har tapt tre på rad før vi så det skal vi takle. Det kan ikke bli så mye verre enn dette her, så i neste kamp blir det bedre, sier han til Eurosport.
Kristiansund er nå oppe på 31 poeng etter å ha spilt 2-2 mot Odd på hjemmebane.
PS! Lillestrøm og Aalesund har en kamp mindre spilt i Eliteserien. De møter hverandre mandag.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16