Molde–Stabæk 3–1:
Sander Svendsen fikk gult kort mot for å ha forsøkt å filme seg til frispark like utenfor Stabæks sekstenmeter søndag kveld. Svendesen dro seg inn fra venstrekanten, og tett fulgt av Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg, gikk Molde-vingen tilsynelatende lett i bakken. Kampleder Kristoffer Hagenes var ikke i tvil og dro opp det gule kortet til 19-åringen.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Situasjonen ble plukket opp i Fotball Direkte, og satte i gang en diskusjon som fikk Eurosports ekspertduo Bengt Eriksen og Thomas Myhre til å tenne til.
– Dette skal han og veldig mange andre bare slutte med. Det er dommernes store hodepine, for det er vrient å se slikt i kampens hete og han får bare se situasjonen en gang. Da er det ikke lett å se om spillerne har «fallesyken» eller om de blir felt, sa Eriksen og siktet til situasjonen der Svendsen gikk i bakken.
– Dette er litt alvorlig, for det er mye mer av dette nå enn det var for 10–15 år siden. Hvis det hadde vært noe tak i dommerforingen så burde de bare si at: «Dette vil vi ikke være med på lenger. For hvis spillerne har tenkt å gå inn på banen og forsøke å jukse så mye, så får dere holde på uten dommere», fortsatte Eriksen.
Eriksen mener det trengs en holdningsendring i fotballen generelt, og understreker at dette strekker seg langt utover Svendsens gule kort søndag.
– Det må en holdningsendring til. Spillerne står der og smiler og snakker om fair play. Nå skal vi ikke misbruke Svendsen, for han er ikke alene. Men hvis man mener det man sier når man snakker om fair play, så er dette det stikk motsatte, sa Eriksen.
Kollega Thomas Myhre hang seg på og mente Hagenes gjorde en god vurdering da han var raskt oppe med det gule kortet.
– Jeg er veldig enig i det Bengt sier. Dette gjør jobben vanskeligere for dommerne, og det skal slås ned på umiddelbart. Det skal være klokkeklart gult kort, de har en vanskelig nok oppgave fra før, om de ikke også skal begynne å vurdere hele tiden om spillerne blir felt eller om de kaster seg, sa Myhre.
(saken fortsetter under videovinduet)

Heldige Molde slo Stabæk

– Se til England

Den tidligere Premier League-keeperen mener spillere bør kunne straffes i etterkant. I eksempelvis England vil spillerne fra med neste sesong automatisk bli utestengt i minst to kamper i tilfeller hvor det er tydelig at man forsøker å filme seg til straffe eller få motspiller utvist.
– Det er ekstreme kulturforskjeller rundt dette også. Da jeg spilte i England var det tabu, til og med mellom lagkamerater, og hvis det kom utenlandske spillere inn og drev med skuespill, så fikk de huden full i garderoben. Men i noen fotballkulturer er jo dette mer akseptert, sa Myhre.
– Jeg mener det bør bli sanksjoner i etterkant. Jobben for dommerne er vanskelig nok allerede, så jeg mener at åpenbare filminger bør sanksjoneres, også i etterkant av kamper dersom det er åpenbart at dommeren ikke har fått det med seg. Vi må finne en list her i Norge som vi må bli enige om og som vi skal ligge på, fortsatte han.
Programleder Asbjørn Myhre lurte på om dette ikke først og fremst er trenernes oppgave å ta tak i.
– Men hva sier en trener som vinner 1-0 på juks, han tier jo selvfølgelig helt fordi han har fordel av det. Nå må vi snart bestemme oss; «fair play» handler ikke om fordeler, men om hva som er riktig og hva som er hakke galt. Trenere har mulighet til å gå inn i garderoben og gi beskjed til spillerne sine at de ikke får spille mer om de filmer igjen, men skjer det? Nei!, sa Eriksen.
Det har ikke lyktes Eurosport.no å komme i kontakt med Sander Svendsen.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53