Molde-Vålerenga 4-0:
Vålerenga kom til Aker stadion uten Jonatan Tollås Nation, og fikk det svært tøft uten sin kaptein og forsvarssjef. Moldes angrepsspillere fikk nærmest gjøre som de ville, og sørget for en ydmykende 4-0-seier mot det som før sesongen var regnet som en av medaljekonkurrentene.
– Vi er ydmyke nok til å vite at vi må forsvare oss godt og samlet som et lag, så har vi spisser med fart og teknikere. Jeg synes Eirik Hestad var helt outstandig i dag. Han må være en av dem som har flest gjennvinninger i hele Eliteserien i dag. Måten han leser spillet på var helt fantastisk å se på, roste Molde-manager Ole Gunnar Solskjær etter triumfen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Sander Svendsen sendte vertene i føringen allerede i kampens 7. minutt, etter fint samspill med angrepskollega Björn Bergmann Sigurdarson.

Sander Svendsen scorer Moldes første

Fire minutter senere sørget Sigurdarson, ved god hjelp av Vålerengas Ivan Näsberg, for dobling i målprotokollen. Islendingen ble spilt gjennom av Babacar Sarr og alene med keeper satte Sigurdarson ballen i stolpen. På returen kom imidlertid Näsberg skliende og rotet ballen inn i eget nett.
– De har hatt hele påsken på å øve på det defensive i Vålerenga, men her ser det kjempeenkelt ut for Molde, slo Eurosports kommentator Asbjørn Myhre fast.

Molde dobler ledelsen mot Enga

Det ble imidlertid ikke noe bedre for gjestene fra Oslo. Før halvtimen var spilt stod det 3-0 til hjemmelaget, nok en gang etter svakt forsvarsspill. Svendsen pirket inn sin andre scoring for kvelden etter en klønete involvering av VIF-kaptein Christian Grindheim.

Sander Svendsen med Moldes tredje

Minutter før pause ropte «hele» Aker stadion på straffe da Erik Hestad ble lagt i bakken av Abdisalam Ibrahim. Kveldens kampleder Dag Vidar Hafsås var imidlertid sikker i sin sak og vinket spillet videre.
– Den er vanskelig. Det er vel gjerne en situasjon hvor det hadde blitt blåst frispark midt på banen. Abdi er vel både på mann og ball der, sa Myhre.
Det ble imidlertid ikke flere scoringer før hvilen, og Vålerenga-trener Ronny Deila hadde en stor jobb foran seg for å løfte stemningen i VIF-garderoben i pausen.
– Nå må Vålerenga bare glemme at det står 0-3. De må nullstille, tenke at det er 0-0 og se om de kan få i gang spillet og kanskje sette en scoring i Molde, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal i pausen.
Om nullstille betydde å begynne andreomgang som den første, så gjorde gjestene akkurat det gamlesjefen etterlyste. For det tok ikke mer enn et knapt minutt før det stod 4-0. Petter Strand kom opp fra sin backposisjon og fant Sigurdarson med et godt innlegg. Denne gangen var det ingen tvil om hvem scoringen tilhørte da islendingen satte sin første Eliteserie-scoring for sesongen.
Om kampen ikke var avgjort på 3-0, var den i hvert fall det på 4-0, og Molde kunne etter hvert enkelt kontrollere inn sesongens tredje trepoenger.

Molde setter sitt fjerde mot VIF

For Vålerengas del begynner det å se stygt ut. Med fire nye baklengs i sekken med hjem til hovedstaden brenner det et oransje lys på Valle. Vålerenga har nå sluppet inn hele 10 mål på de fire første kampene og ligger nest sist i Eliteserien.
– Det er viktig å slå tilbake når vi har hatt tøffe perioder. Nå er vi inne i en tøff periode. Jeg har vondt av guttene, jeg må si det. Det er tøft å komme seg ut av det her, så nå må vi stå samlet og heve oss til neste kamp. Molde er et godt lag som spilte på styrkene sine, og fikk oss ut av stilen, sa Deila etter kampslutt.
Vålerenga-treneren er imidlertid ikke bekymret for den dårlige trenden, og ser allerede frem mot neste Eliteserie-runde, hvor Sogndal kommer på besøk.
– Det har skjedd at man har tapt tre fotballkamper på rad før, og vi har en god mulighet til å slå tilbake igjen til helgen. Men vi må selvfølgelig heve oss på det vi gjør. Nå må vi få slikket sårene og få samlet oss igjen. Så skal vi være tydelig på hva vi vil ha inn mot neste kamp. Dette må selvsagt spillerne også være med på, men det er fullt og helt mitt ansvar. Det skal jeg ta, sa Deila.
Slik startet lagene:
Molde: Linde - Strand, Gabrielsen, Gregersen, Toivio - Hestad, Aursnes, Sarr, Svendsen - Sigurdarson, Brustad.
Vålerenga: Sandberg - Lundström, Nakkim, Näsberg, Juklerød - Lekven, Grindheim, Ibrahim - Finne, Johansen, Zahid.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05