I utgangspunktet skulle han ha vært i Kongsvinger ut sesongen, men Martin Skjelbreid Ellingsens overgang til Molde ble fremskyndet for at 22-åringen skulle hjelpe Molde i kampen om edelt metall.
Han hadde imidlertid ikke sett for seg at han skulle bidra i så stor grad som han allerede har gjort. Selv om debuten på mange måter ble en resultatmessig nedtur med 2-3-tap mot Stabæk, svarte Ellingsen med å bli matchvinner i den påfølgende kampen mot Kristiansund da han sendte Molde til semifinale i cupen. Som cupfinalist for Kongsvinger i fjor, lever dermed drømmen om en ny tur til Ullevaal.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Unggutten fikk også tillit fra Molde-manager Ole Gunnar Solskjær i kampen mot Odd som endte med 2-1-seier.
– Jeg skal innrømme at jeg var nervøs i starten på trening og sånt, men jeg føler jeg har tatt nivået bra. Det går ikke for fort eller noe sånt, og siden jeg har fått spille mye, synes tydeligvis trenerne det også. Jeg er litt overrasket over så mye spilletid, sier han til Eurosport.no.

Ønsker landslagsspill

Ellingsen var klar over at det ville bli en overgang både på og utenfor banen. Men å sitte i garderoben med meritterte personer rundt seg var ikke noe problem, og kanskje var den varme velkomsten en av grunnene til at 22-åringen allerede har markert seg på Moldes midtbane.
– Det har bare vært kult. Jeg var veldig stille i starten og gjorde så godt som jeg kunne, men holdt hodet lavt. Jeg ble etter hvert tryggere på folk, det er veldig mye ålreite gutter her, sier han.
– Jeg er ikke spesielt stor i kjeften, men er egentlig en ganske rolig type utenfor banen.
To kamper fra start i Eliteserien og en cupfinale er langt mer enn de fleste andre 22-åringer kan vise til. Likevel er det på ingen måte noe Ellingsen slår seg til ro med. Den ambisiøse midtbanemannen forteller at det på sikt er spill i Europa som gjelder, samtidig som han har en stor drøm om å komme inn på landslaget.
– Men da må det trenes, legger han raskt til.

Får gode råd av merittert tante

Kanskje har han fått noe av vinnermentaliteten fra Liv Grete Skjelbreid. 22-åringens tante har jevnlig gitt Molde-juvelen råd om hvordan han skal takle livet som toppidrettsutøver. Åtte VM-gull og OL-medaljer gjør at hun vet hva hun snakker om.
– Jeg har et godt forhold til henne. Hun er veldig engasjert i både det jeg driver med, og det søstrene og brødrene mine gjør. Hun har kommet med en del bra råd og er opptatt av å prate om det jeg driver med.
– Hvilke råd gir hun deg?
– Det handler mye om det mentale. Hun er veldig god mentalt. Hun er tøff. Det hun sier er at jeg bare må gå for det. Hun hopper rett i det, og kliner til, sier han.

Tror ikke han tar flest VM-gull

Ellingsen er klar på at han ikke kommer til å argumentere i det neste familieselskapet om hvem som har hatt størst idrettskarrierer av han og tanten, og ler når sammenligningen kommer opp.
– Det er en enorm stor forskjell. Jeg skal ikke sikte meg inn på like mange VM-gull, humrer han.
– Det hun har oppnådd er vanvittig stort, legger Liv Grete Skjelbreids nevø til.
Midtbanemannen sitter på Scandic i Stavanger når han snakker med Eurosport.no. Om under et døgn venter en svært viktig kamp mot bunnlaget Viking. Ellingsen sier han ikke har fått beskjed om at han skal starte ennå, men er klar for oppgaven hvis han får et nikk fra sjefen.
Han spår uansett en krevende kamp.
– De må ha poeng. Jeg tror det blir knalltøft. Vi har ikke vært altfor gode i det siste heller, så vi må opp et par hakk om vi skal ta tre poeng mot Viking. Jeg tipper de vil gå ut i hundre. Det må vi være med på.
– Vi er et bedre fotballag, så vi vinner om vi er 100 prosent skjerpet, sier han.
PS. Hvem som vinner, ser du på Eurosport Player fra 17.50 på søndag – sikre deg tilgang her.

Vill Solskjær-jubel etter vanvittig avslutning

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19