I midten av juli ble det klart at Molde hadde sikret seg Kongsvinger-spiller Martin Ellingsens (22, t.h.) signatur, og at 22-åringen skulle komme til Molde etter at kontrakten hans med Kongsvinger går 1. desember 2017.
Allerede da ble det imildertid hintet frempå at MFK muligens ville kjøpe fri OBOS-stjernen i sommer. Nå har akkurat det skjedd.
Molde kjøper midtbanespiller fri fra kontrakten fra og med i dag, og Ellingsen er dermed klar for å bidra for Molde i Eliteserien denne høsten. Overgangssummen er ikke offentliggjort.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Det føles godt å være her, selv om det er litt trist å forlate gutta i Kongsvinger. Jeg må være tålmodig her for å få spilletid, det er mange gode spillere her - men jeg er klar for å fighte for å kunne spille med en gang, sier Ellingsen til Eurosport.no.
– Han har en fantastisk god venstrefot og en veldig god mentalitet. Han er ambisiøs og ønsker å bli god. Han er en sentral midtbanespiller som kan styre spillet og har kanskje litt andre kvaliteter enn de spillerne vi har nå, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.no.
(saken fortsetter under videovinduet)
Nyheten om signeringen kommer dagen etter at det ble klart at MFK-spiller Sander Svendsen (20) er på vei til svensk fotball og Halmstad.
Ellingsen er nykommer nummer fem i Molde denne sommeren. Keeper Mathias Eriksen Ranmark, back Cristopher Telo, Vegard Forren og angriper Ibrahima Wadji er allerede klare for klubben.
– Han (Ellingsen, red. anm.) er en av de de beste i OBOS-ligaen. Han var fantastisk i fjor med cupfinale og kvalik. Det var bare et tidsspørsmål før han ble flyttet opp et nivå. Han er fantastisk god med ballen, har god nærteknikk og godt overblikk. Han har bra med ro i spillet, sa OBOS-ligaen-ekspert Roger Risholt om Ellingsen tidligere i sommer.
Dessuten går det stadig rykter om at klubben ønsker å hente Magnus Wolff Eikrem før overgangsvinduet lukker førstkommende onsdag.
Blir det gullkamp på Molde denne høsten? Se Molde - Rosenborg lørdag kl. 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge!
(Foto toppbildet: Molde FK)
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53