Rosenborg – Kristiansund 2-2 (0-1):
Rosenborg måtte nøye seg med ett poeng etter et høydramatisk møte med Kristiansund på Lerkendal. Men i sekundene etter kampslutt var det nok bortelaget som følte seg minst fornøyd med resultatet.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55

Rosenborg slapp med skrekken da Bamba misset på overtid

For i kampens siste angrep, og med kampens siste spark på ballen fikk KBKs Daouda Bamba en eventyrlig mulighet til å avgjøre. Spissen ble spilt gjennom helt alene med André Hansen, men skjøt ballen midt på RBK-keeperen.
– Det er dette vi jobber for – å bryte barrierer. Dette er en stor en. Jeg synes gutta gjør en heroisk jobb. Det er ikke lett når man leder og får to raske imot, men at vi kommer tilbake og tar ett poeng er gull, sa KBK-trener Christian Michelsen etter kampen.
– Og dere kunne fort fått alle tre i slutten der?
– Det er marginer i fotball og hadde vi hatt litt mer av de kunne vi tatt med oss alle tre poengene. Men vi kan ikke være misfornøyde med dette.
RBK står dermed med ett poeng etter to kamper av årets Eliteserie.
– Det er langt igjen, men det har vært en trå start. Vi gjør en OK match i dag, men ikke noe mer. Vi må bare fortsette, så kommer nok poengene, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Tvilsom annullering

Bamba hadde stanget gjestene i føringen på et hjørnespark før RBK trodde de hadde utlignet på samme måte da halvtimen var passert. Jacob Rasmussen raget høyest og var i full gang med jublingen da han merket at dommer Espen Eskås hadde annullert scoringen, til heftige protester blant både spillere, trenere og ikke minst publikum.
Eskås mente stopperkollega Tore Reginiussens behandling av KBKs Bent Sørmo i forkant av scoringen var i overkant røff.
– Han har belegg for å dømme frispark mot Reginiussen, men han er ikke involvert i scoringen. Så denne kan diskuteres, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Dermed gikk lagene til pause på 0-1 etter en ganske tam forestilling.
– Det er ikke akkurat imponerende det de holder på med. Upresist og statisk. Her må man heve seg flere hakk, slo Rekdal fast.

RBK snudde – KBK slo tilbake

Det var tydelig at Kåre Ingebrigtsen hadde sagt sitt i pausen, for hjemmelaget kom ut med ny giv etter hvilen. 52 minutter var spilt da Rasmussen videre et hjørnespark, og på bakerste stolpe hadde Samuel Adegbenro få problemer med å styre ballen i mål. Like etter kom kveldens tredje corner-mål da Reginiussen stanget ballen i tverrligger før Anders Konradsen satte inn returen.
Ingebrigtsen tok av Bendtner til fordel for Alexander Søderlund med et kvarter igjen, noe han nok angrer på i kveld. For bare fem minutter senere hamret Bendik Bye inn 2-2.
Dermed måtte hjemmelaget jage vinnermålet uten sin største målgarantist, men det manglet ikke på målsjanser. Både Mike Jensen og Søderlund fikk sine muligheter til å bli matchvinner, men Sean McDermott sto i veien for dem begge.

Misbrukte gigantmulighet på overtid

I kampens siste angrep fikk Bamba en gigantisk mulighet til å bli den store helten. RBK hadde hevet opp alle spillerne på en dødball, og da Kristiansund fikk klarert var plutselig Bamba helt alene med André Hansen.
Men spissen skjøt rett på RBK-keeperen i det som ble kampens siste spark på ballen. Dermed endte det 2-2 på Lerkendal.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39