• Se Rosenborg – Vålerenga søndag 24. juni på Eurosport Player og Eurosport Norge kl. 20.00!
– For meg er det ganske åpenbart måten Mike Jensen og Pål-André Helland har håndtert de 13 første kampene på. De har ikke vært til stede. De har ikke prestert.
Det sier Eurosport-ekspert Christian Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Han peker på hvordan RBK-stjernenes prestasjoner ikke har stått i stil med forventningene – som ligger på et helt annet nivå enn de fleste andre.

– Det er så rart å se på

– Jeg dømmer Pål-André Helland på en helt annen måte enn for eksempel Torbjørn Kallevåg i Haugesund. Helland er «benchmarken», på grunn av det han har gjort. Han har dominert Eliteserien i mange år. Han har bidratt med målpoeng, han har avgjort cupfinaler, han har avgjort cupfinaler, han tjener de store pengene. Han er den alle som spiller flanke i Eliteserien måles opp mot.
Helland står med to mål og én assist på sesongens 13 første kamper. Gauseth mener det har vært «veldig snålt» å se 28-åringen i aksjon.
– Jeg savner så mye fra ham. Der han tidligere har dratt seg forbi folk, slått gode innlegg, spilt gjennom folk... Jeg ser det ikke, det er så rart å se på.
Heller ikke Mike Jensen har levert varene – dansken står kun med ett fattig målpoeng.
– Han er lagets kaptein. Han var på grensen til å komme med i Danmarks VM-tropp. Han er en stor stjerne, påpeker Gauseth.

Slipper billig unna

Eurosports ekspert mener duoen likevel har sluppet noe billig unna. For oppmerksomheten rettes stort sett mot lagets aller største stjerne.
– De skal prise seg lykkelige for at de spiller på lag med Nicklas Bendtner. For når du gjør det, så er det han som får bråket uansett. Da kan de gjemme seg bak ham.
Men når fokuset først rettes på dem, skryter Gauseth av måten de takler motgangen på.
– Når det er sagt, så ser jeg ikke Helland gjemme seg bort. Han står rakrygget og tar selvkritikk. Jeg tror han er frustrert og misfornøyd både med egne og lagets prestasjoner.
Han mener det samme gjelder flere av lagets profiler.
– Det skal dem ha – de skylder ikke på hverandre. Når du ser de i intervjusituasjoner, så er det «jeg har ikke vært god nok». Det er ikke Kåre, det er ikke formasjon, det er «meg».
Det er også grunnen til at Gauseth tror det vil snu for trønderne.
– Sånn jeg leser dette, så er det ikke noe gnisninger mellom spillergruppe og trenerteam. Det er frustrasjon, ja, men det er meg på seg selv og hvorfor ikke vi får det til.

– Sju poeng er ingenting

RBK er i øyeblikket sju poeng bak serieleder Brann. Men for bergensere som har begynt å tro på seriegull, kommer Gauseth med en advarende pekefinger.
– Sju poeng er ingenting. Vi trenger ikke dra lenger tilbake enn til 8. april. Molde kommer til Lerkendal, og er sju poeng foran RBK. Da snakket vi om at sju poeng var mye. Dette kan snu, og det kan snu voldsomt fort.
Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre tror likevel Brann, i tillegg til poengluken, vil få ytterligere en fordel når høsten kommer.
– RBK skal ut i Europa, og Brann kan bare konsentrere seg om hjemlig serie. Skulle de i tillegg spille en del kvalik-kamper uten å komme seg inn i noe gruppespill, kan presset øke også der. Så det blir uansett en utfordring.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09