Ni strake kamper uten seier. Det er fasiten for et Aalesund i fritt fall på tabellen og etter den 23. runden ligger tangotrøyene på en kvalifiseringsplass.
Nå handler alt om å redde plassen i Eliteserien etter å ha tapt 0-1 for bunnrival Sogndal på eget gress.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– Det er brutalt. Det er tøft som faen, men slik er det. Dette er virkeligheten og det må vi forholde oss til. Nå er det opp til oss å jobbe oss ut av det, sier trener Trond Fredriksen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Sogndal forverret Aalesunds skrekkstatistikk

Mener omstridt spiller må starte kampene

Det er litt av et fall Aalesund har hatt. Sist seier kom 25. juni hjemme mot Odd. Da var klubben utfordrere til en medalje og lå på 4. plass. Eurosports fotballekspert Thomas Myhre mener klubben og Trond Fredriksen nå må få igang omstridte Edwin Gyasi igjen.
Nederlenderen har vært ute i kulden siden tapet i Tromsø 20 august på grunn av at 26-åringen brøt interne regler i Aalesund. Dette var tredje gangen og derfor ble Eliteserie-profilen bøtelagt. Mot Sogndal kom han inn og skapte en del uro for Sogndal på høyresiden.
– Jeg forstår at han har brutt reglene internt. Han har vært i fryseboksen lenge og kom inn i det 55. minutt. Han setter et preg på kampen. Han får fart på høyresiden og er en god fotballspiller. Aalesund må ta en avgjørelse på det. I dag startet han på benken, men jeg mener at de må bruke ham for å klare å redde seg, sier Myhre.

– Kontinuerlig svekker år for år

Tidligere Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener varsellampene har blinket i klubben lenge. Tangotrøyene har tidligere levert en god høstsesong. Med syv kamper igjen er det flere tøffe kamper for Trond Fredriksens tropp. Etter de to tøffe bortekampene venter Kristiansund hjemme, Lillestrøm borte, Rosenborg hjemme, Sarpsborg 08 borte før Strømsgodset kommer på besøk hjemme i siste runde.
– Det har de gjort i flere år om vi skal være kritisk. I fjor og året før klarte de å komme seg ut av det, men nå er de i fritt fall og har to bortekamper. Sandefjord borte til helgen og etter pausen er det Vålerenga borte. Det lukter ikke så mange poeng for Aalesund der. Det er lite publikum og negativitet i byen, sier Rekdal.
Mot Sogndal måtte Kaj Ramsteijn og Bjørn Helge Riise stå over på grunn av karantene. Fotballeksperten mener dette illustrere at klubben ikke har en like slagkraftig tropp nå som de har hatt tidligere.
– Det er ikke mange år siden Aalesund hadde en sterk tropp. Den er blitt kontinuerlig svekket år for år. De har vært nede en god stund. I fjor hadde de en sterk høst. Det hadde i året før også. I år er det stikk motsatt. Da hadde de en god vårsesong. Det brenner et blått lys i Aalesund når de ikke vinner på den niende kampen, sier Rekdal.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26