Viking - Brann 2-4:
Hjemmelaget Viking måtte ha poeng for å ikke få en ekkel luke opp til Tromsø, som tok tre poeng på eget gress tidligere på kvelden.
Det ble mye dramatikk i Stavanger og det så lenge lyst ut etter at Tommy Høiland og Julian Ryerson snuddet kampen for vertene. Spesielt Ryersons scoring var elegant. Unggutten lobbet inn ballen. Da hadde Deyver Vega allerede gitt bortelaget ledelsen etter et nydelig langskudd.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Men Viking har ødelagt mye for seg selv etter å ha ledet kamper i år og det endte som det måtte ende for laget som ligger sist på tabellen. Kasper Skaanes og Fredrik Haugen hamret inn hvert sitt mål, før Peter Orry Larsen sikret tre poeng med sin scoring rett før slutt. Det betyr at rødtrøyene klatrer opp på en 2. plass på tabellen med lik poengsum som Sarpsborg 08, som møter Strømsgodset hjemme i morgen.
Saken fortsetter under videoen:

Se målfesten til Brann i Stavanger

– Deilig å score fire mål

Målscorer Haugen mener laget har funnet tilbake gnisten igjen fra i vår etter to strake seiere.
– Det er deilig å score, men dette er en lagseier. Fire mål fra forskjellige er utrolig bra jobbet av hele laget. Det viser moral igjen. Vi havner under 1-2, men vi kommer tilbake og snur kampen. Vi viser igjen hva som bor i oss. Det er deilig å score fire mål. Vi har scoret mye mål i år. Det er bra, sier Fredrik Haugen til Eurosport etter kampen.
Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal, mener Viking gjør for mange slurvete feil defensivt. Det kan koste de plassen i Eliteserien.
– Slik rykker du ned Viking. Når du tar ledelsen 2-1 og du i løpet av kort tid klarer å gi det bort. Se her. Det er heading ned i farlig sone og bra gjort av Fredrik Haugen, oppsummerte Rekdal.

– Korrekt å annullere

Det tok litt tid før lagene kom i gang i Stavanger, men da det først begynte å skje ting skjedde det mye. I det 28. minutt fikk Brann en scoring annullert da Vito Wormgoor headet ballen i mål, men dommer Tore Hansen blåste frispark for armbruk fra Branns midtstopper.
– Jeg må skryte litt av Tore Hansen som har godt overblikk. Det er korrekt å annullere, forklarte Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal.
Minuttet senere ladet Deyver Vega skuddfoten da han skar inn i banen fra høyre. Skuddet var hardt og ballen suste rett opp mot vinkelen. En magisk perlescoring av kantspilleren.
– Det var en fantastisk scoring, sa Vega i pausen til Eurosport.

– Der kan du blåse straffe

Ni minutter senere fikk hjemmelaget straffespark. Zymer Bytyqi tok med seg ballen inn i sekstenmeteren der han ble lagt kontant i bakken av Vidar Ari Jonsson. Hansen pekte korrekt på straffemerket. Fra elleve meter var Tommy Høiland iskald og fintet ut Ethan Horwath.
Rett før pause ville hjemmelaget ha straffespark igjen. Innlegget fra José Manuel Cruz traff Sivert Heltne Nilsen i hånden, men denne gangen ble ikke hjemmefansens bønner om straffespark hørt. Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal, mener at det var en gal avgjørelse.
– Der kan du blåse straffe. Den hadde jeg blåst på, sier Rekdal.
Etter pause fortsatte Viking og male på. I det 61. minutt ble Julian Ryerson spilt alene gjennom med keeper. Ballen lobbet han over Horwath på frekt vis. En elegant scoring.
– Avslutningen er fantastisk. Å lobbe ballen så rolig over keeper fra Ryerson, han er ikke gamle gutten, sa Rekdal.
Men to minutter senere utlignet Kasper Skaanes for Brann, før Fredrik Haugen satte inn 3-2 i det 69. minutt. På tampen satte Peter Orry Larsen inn 4-2.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00