Magisk Bendtner utnyttet debutantens kjempebrøler: – For en avslutning

Stian Thelen

Oppdatert 12/08/2017 klokken 20:51 GMT+2

Rosenborg punkterte langt på vei gullkampen etter mesterlig snuoperasjon mot Molde.

Nicklas Bendtner

Det var duket for et skikkelig oppgjør da de to lagene i best form i Eliteserien barket sammen til et skikkelig rivaloppgjør lørdag kveld. Molde var ute etter å knappe innpå noen poeng på Rosenborg på eget gress og pleier å ha et godt tak på trønderne hjemme. Fredrik Brustad sørget for at Molde fikk en pangåpning på kampen og hadde lenge kontroll på gjestene.
Men Rosenborg snudde kampen etter pause ved Nicklas Bendtner og Anders Konradsen. Etter seieren feiret RBK med fansen der Mike Jensen ledet an en helt spesiell feiring.
– Det var fantastisk deilig. Det er ren glede. Du vet ikke helt hvor du blir. Det svartner litt et øyeblikk, sier Konradsen til Eurosport.
Dermed punkterte Rosenborg langt på vei gullkampen leder nå med ti poengs avstand ned til rivalen Molde og åtte poeng til Sarpsborg 08 (en kamp mindre spilt journ. merk), men det som det definitivt vil bli snakket om etter kampen er scoringen til Bendtner.
Se høydepunktene. Saken fortsetter under videoen:

Se Rosenborgs mesterlige snuoperasjon

– Så vakkert kan Nicklas Bendtner gjøre det

I det 73. minuttet var det duket for dansk magi. En grusom keepertabbe av Molde-debutant Mathias Eriksen førte til at Rosenborg fikk en enorm mulighet. Nicklas Bendtner limte ballen opp i krysset med utsiden av foten.
En skikkelig klassescoring av dansken, foran landslagssjef Åge Hareide på tribunen.
– Så vakkert kan Nicklas Bendtner gjøre det. Har du sett for en avslutning. Han scoret med utsiden Sarpsborg 08 tidligere denne sesongen, men denne er vakrere. Han viser hvilken klasse han har, brølte kommentator Kenneth Fredheim.
– Det er mesterlig utført av Nicklas Bendtner, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Ole Gunnar Solskjær var imponert over treffet til motstanderen.
– Det er klasse av Bendtner, sier Molde-treneren til Eurosport.
Hvilken er finest? Se Bendtners drømmetreff mot Sarpsborg 08 her:

Slik vant Rosenborg den utrolige toppkampen

– Jeg traff bra

Molde gikk rett i strupen på Rosenborg på eget gress. Allerede etter fem minutters spill satt den for gjestene og det var på venstresiden det skjedde. Isak Ssewankambo spilte ballen gjennom til Eirik Hestad som kom rundt på kanten. Ballen fikk han lobbet inn foran mål.
Der kom hurtigtoget Fredrik Brustad som stod helt alene på bakerste stolpe. Fra få meter hadde han få problemer med å sette ballen i nettet med låret. Svakt forsvarsspill av Rosenborg.
– Det er gøy å få et tidlig mål på hjemmebane. Jeg traff bra, sa Brustad til Eurosport i pausen.
Det kunne blitt mer. Bare minutter senere kunne Brustad økt ledelsen igjen, men spissen ble såpass forstyrret i avslutningsøyeblikket at RBK-keeper Andrè Hansen kunne redde enkelt. Begge lag fikk fine muligheter til å score flere mål før pause, men det stod 1-0 da lagene gikk i garderoben halvveis.

– En vanskelig situasjon

Rosenborgs midtstopper Jørgen Skjelvik var langt fra fornøyd, både med målet imot og med hvordan laget fremstod før pause.
– Det er en vanskelig situasjon. Vi blir løpeende mot eget mål og da de fikk lobbet over André Hansen, alle mann er på vei mot eget mål og det er Brustad som kom først på den. Vi er skikkelig dårlige. Vi treffer ikke på pasninger og får ikke til pasninsspillet vårt i det hele tatt. Det er mye slurv og da får de muligheten til å kontre. Det gjør de bra, forklarte Skjelvik til Eurosport i pausen.
Etter pause lå spillerne strødd kvarteret ut i omgangen. Først tok Andreas Linde telling etter at smell med Ruben Gabrielsen, men keeperen kom seg på beina igjen. Så forlot Milan Jevtovic med det som kunne se ut som en lårskade. Inn kom Matthías Vilhjálmsson. Rett etter det byttet måtte Eirik Hestad ta telling. Også han kom seg på beina igjen, men ble byttet ut fem minutter etterpå.
Linde måtte også gi seg til slutt og inn kom debutanten Mathias Eriksen, nevøen til tidligere Vålerenga-spiller og Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen. I det 73. minutt utlignet Nicklas Bendtner på vakkert vis. Fem minutter før slutt fikk Rosenborg corner. Den stusset Matthías Vilhjálmsson videre inn til Anders Konradsen som stanget inn ledelsen.