• Hvem møter Stabæk i kvalik? Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Norges Fotballforbund vil ha svar fra Stabæk og Strømsgodset etter at supporterne entret banen etter kampslutt i siste serierunde lørdag. Det bekrefter kommunikasjonsrådgiver i NFF Christer Madsen til Eurosport.no:
– NFF har bedt Stabæk og Godset om en forklaring.
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33
Det ble skikkelig kaos etter kampslutt på Nadderud. Flere hundre supportere var ute på banen etter at det ble klart at Strømsgodset hadde sikret kontrakten i Eliteserien - på overtid. Det betyr at Stabæk må ut i kvalik for å være sikret plass i Eliteserien neste sesong.
Etter hvert var det grupper fra både hjemme- og bortesupporterne. Det ble slengt meldinger frem og tilbake, og til slutt ble det slagsmål. Der ble det delt ut både spark og slag. Politi og sikkerhetsmannskap var til stede på banen og fikk roet situasjonen.
Dette sa Ohi om hendelsen. Saken fortsetter under videoen:

– Hadde ekstra politifolk og vektere

Daglig leder i Stabæk, Jon Tunold, sier at de forventet at Norges Fotballforbund ønsket en forklaring.
– Vi hadde lagt opp til ekstra bemanning, ettersom vi visste at dette var en høyrisikokamp, med ekstra politifolk og vektere. Vi kommer til å forklare til NFF hvordan vi så på dette i forkant, sier Tunold til Eurosport.no.
– Hva synes du om det som skjedde?
– Det er uheldig at det skjedde, men man kan ikke ta alle forholdsregler for alt som kan skje. Vi visste at det var en spesiell kamp og derfor var vi forberedt på det. Det kunne bli jubel for begge lag eller en nedtur. De som var der gjorde en god jobb og ryddet raskt opp i situasjonen.
Saken fortsetter under videoen:

Diskuterte scenarioet på forhånd

Strømsgodsets daglige leder Dag Lindseth Andersen forklarer til Eurosport.no at de hadde diskutert et scenario der supporterne ville storme banen.
– For vår del er det vanskelig å stoppe slike hendelser og i dette tilfellet har vi forståelse for at supporterne reagerer med å storme banen i pur glede etter å ha berget plassen. Vi kommer ikke til å lage et stort nummer ut av dette overfor de, men vi kommer til å ta en prat med supporterne om det. Men dette er var rett og slett et uttrykk for spontan glede og vi opplevde det samme sist i 2013 da Strømsgodset tok gull.
– Men når det utarter seg til tumulter der begge lags supportere tar seg inn på banen, er ikke det noe vi liker, fortsetter Godset-sjefen.
– Synes du vaktholdet godt nok?
– Det var et sikkerhetsmøte i forkant der man hadde lagt en plan for hvordan man skulle håndtere en slik situasjon. Vi diskuterte dette der, men gjennomføringen stod ikke helt i stil med målet. Men det er vanskelig når ting skjer fort, og det er for eksempel mange frivellige i vaktholdet. Jeg vil ikke peke på noen og kritisere, jeg skjønner at det er vanskelig når ting skjer fort.
Se høydepunktene fra kampen:

Strømsgodset sikret Eliteserie-plassen – Stabæk endte på kvalikplassen

Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59