Lillestrøm - Sarpsborg 08 1-2:
Det ble en tung kveld for Lillestrøm på Åråsen mot Sarpsborg 08. Hjemmelaget sliter med å finne nettmaskene på hjemmebane. Tirsdag ble det et nytt tap og et nytt sjansesløseri. Bortelaget tok tre poeng etter å ha vunnet 2-1. Kristoffer Zachariassen og Patrick Mortensen scoret for gjestene, mens Simen Kind Mikalsen fant nettmaskene på overtid for LSK.
– Det er en sterk borteseier av Sarpsborg 08, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal i Fotball Direkte.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Les også: Eliteserie-kometen fikk beskjed om å forberede seg på å legge opp: – Det kom som et sjokk
Saken fortsetter under videoen.

Patrick Mortensen dobler for Sarpsborg 08

– Blir tungt i det lange løp

Dette var Lillestrøms fjerde strake tap denne sesongen på Åråsen. Det har aldri skjedd før at klubben har tapt fire strake hjemme i Eliteserien. Den stastistikken er ikke LSK-treneren fornøyd med.
– Det er en veldig dårlig 1. omgang. I andre omgang har vi perioder hvor vi skaper noen sjanser. Vi scorer helt på slutten, men Sarpsborg 08 vinner, fortjent oppsummerte Arne Erlandsen til Eurosport etter kampen.
Tapet sender LSK ned på 15. plass med syv poeng. Rekdal vil ikke kalle det krise på Åråsen. Ennå.
– En seier så er du på trygg plass. Vi visste at Lillestrøm ville være på nedre halvdel før sesongstart. Poengmessig er ikke avstanden stor, men å tape hver eneste hjemmekamp blir tungt i det lange løp, sier Rekdal.
Mikalsen mener spillerne må ta tak i klubbens situasjon. I neste kamp venter Rosenborg på Lerkendal.
– Det er en dårlig prestasjon av oss. Vi fortjener ikke noe i dag. Vi må snu dette, men det er en tung prosess, sier målscorer Mikalsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen.

Kjeftet på seg gult kort på vei inn til pause

Det tok litt tid før det ble skikkelig underholdene på Åråsen, men seks minutter før pause kom endelig scoringen. Ole Jørgen Halvorsens skudd ble reddet av LSKs Arnold Origi. Returen endte rett i beina til Kristoffer Zachariassen som satte ballen i det åpne målet.
– Det var et bra skudd av Ole Jørgen. Keeperen redder. Returen kom rett i beina på meg og da var det enkelt å sette den inn, sier Zachariassen til Eurosport.
Sarpsborg 08 presset vertene skikkelig og skapte flere store muligheter til å øke ledelsen før pause, men fikk ikke uttelling.
På vei inn i garderoben kjeftet LSKs keeper Arnold Origi på dommeren og var illsint. Da dro dommeren opp det gule kortet.
– I dag synes jeg det ikke er bra. Jeg vil se et helt annet lag etter pause, sa Erlandsen.
Men etter pause måtte han se at hans eget lag sløste med sjansene. Så smalt det igjen fra Sarpsborg 08. I det 76. minuttet økte Patrick Mortensen ledelsen etter å ha styrt ballen i mål etter corner. På overtid fikk Simen Kind Mikalsen kriget inn reduseringen, men det holdt ikke til poeng likevel.
Slik startet lagene:
Lillestrøm: Arnold Origi, Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen, Erling Knudtzon, Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Simen Rafn, Tomas Malec, Bajram Ajeti.
Sarpsborg 08: Anders Kristiansen, Henri Toivomäki, Anders Østli, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen, Jon-Helge Tveita, Matti Lund Nielsen, Anders Trondsen, Kristoffer Zachariassen, Patrick Mortensen, Erton Fejzullahu.

Sarpsborg 08 tar ledelsen på Åråsen

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05