Lillestrøm - Brann 0-2:
Etter forrige ukes hjemmeseier etterlyste tomålsscorer Torgeir Børven et Brann-lag som også begynte å vinne på bortebane.
Nøyaktig en uke senere fikk Brann-spissen svar på tiltale da Lillestrøm ble slått 2-0. Daniel Braaten ble kampens store spiller da han scoret det første og assisterte Gilli Rólantsson på det andre, i en oppvisning som sendte tankene tilbake til en Champions League-kveld i 2005 da den tidligere Rosenborg-spilleren hold lekestue med selveste Roberto Carlos.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Akkurat i dag gjør Daniel Braaten det han har lyst til, og det han har lyst til er veldig bra for Brann. Han har kost seg i halvannen time på Åråsen, slo Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen fast.
– Det er godt å ha en angriper å spille sammen med som skaper så mye trøbbel for motstanderen som Daniel, sier spisskollega Børven til Eurosport.
(saken fortsetter under videovinduet)

Høydepunkter: Lillestrøm - Brann

Kjedelig førsteomgang

Ingen skal beskylde verken Arne Erlandsen eller Lars Arne Nilsen for å mangle fokus på defensiv organisering og struktur. Og det var akkurat dette man fikk se de første 45 minuttene på Åråsen søndag kveld.
Begge lag la seg tilbake i banen og tillot motsander å trille ball i jakt på åpninger som svært sjelden dukket opp.
Omgangens eneste ordentlige mulighet falt til hjemmelaget etter en knapp halvtimes spill, men den var til gjengjeld gigantisk. Lillestrøm spilte seg fint fri på høyresiden med Erling Knudtzon. Den lynraske kantspilleren fant Tomas Malec helt umarkert på vei inn mot bakerste stolpe, men tometersmannens heading var svak og midt på Piotr Leciejewski som fikk slått til corner.
– Det er en gigantisk mulighet. Det er dette man savner litt i Malec; råskapen og at han bare setter den ballen tilbake i lengste hjørne, var dommen fra Eriksen til LSK-spissens svake avslutning.
Erlandsen var likevel greit fornøyd da lagene gikk til pause, men la vekt på at det var viktig å ta vare på mulighetene i slike kamper.
– Det er relativt greit. Men vi må score på sjansene. Vi må klare å få ballen i mål og fortsette å være tålmodig og beholde god struktur. Vi ser mer av det vi er kjent for i dag, sa Erlandsen til Eurosport.

Effektive gjester

Etter hvilen var det imidlertid gjestene som skulle få omgangens første store mulighet, og de lot seg ikke be to ganger.
– Lillestrøm er et fysisk lag, det skal gjøre vondt å komme til åråsen. Heldigvis åpner det seg mer opp i andre omgang og da setter vi mulighetene, sier Daniel Braaten til Eurosport etter kampen.
Vito Wormgoor fant Torgeir Børven på løp inn bak Lillestrøms backrekke. Pasningen så nesten ut til å være for lang for forrige rundes tomålsscorer, men Brann-spissen fikk på nydelig vis stusset ballen videre til Daniel Braaten som klinket ballen i kassen på hel volley.
– Det er en fantastisk heading av Børven. Det er svært vanskelig å utføre det han gjør der. Og Daniel Braaten har for alvor begynt å bli en poengplukker. Forrige runde serverte han to målgivende til Børven, nå er rollene byttet om, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Dagens dobbel

Like etter var stillingen plutselig 2-0. En strålende Brann-overgang endte hos Daniel Braaten på høyrekanten og inne i boksen kom Gilli Rólantsson på et voldsomt løp. Braaten serverte ballen perfekt til sin islandske lagkamerat som på elegant vis flikket ballen i nettet.
– Det er en artistscoring av Rolantsson!, utbrøt Fredheim.
Der Brann var effektive fortsatte hjemmelaget og kaste bort mulighetene. Først ved Knudtzon alene gjennom mot Leciejewski og så ved Simen Rafn, men ved begge anledninger vartet Branns polske keeper opp med strålende redninger.
Mens Lillestrøm jaktet redusering, åpnet det seg rom bakover på banen. De utnyttet blant annet Braaten som til tider herjet med svimle Lillestrøm-forsvarere.
– Mange snakker om av- og på-knapp hos Daniel Braaten. I dag er han i hvert fall på. Jeg har kjent han såpass lenge nå at jeg kan se på han at han koser seg i dag. Brann holder nesten lekestue med Lillestrøm nå, slo Eriksen fast.
Slik startet lagene:
Lillestrøm: Origi - Melgalvis, Amundsen, Mikalsen, Haakenstad - Knudtzon, Mathew, Krogstad, Rafn - Udoji, Malec
Brann: Leciejewski - Nouri, Wormgoor, Acosta, Kristiansen - Haugen, Nilsen, Barmen - Braaten, Børven, Rólantsson
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21