Lillestrøm-Sandefjord 2-1:
Åråsen var stelt til fest og farget i gult da Lillestrøm feiret sitt 100 årsjublieum med Eliteserie-åpning søndag ettermidag.
Sandefjord var gjester, men hadde på ingen måte tatt med seg sine beste manerer til bursdagsfesten.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
For selv om Lillestrøm fikk trille ball og styre spillet i starten av kampen, var det de besøkende fra hvalfangerbyen som var første lag på scoringslisten.
Et innlegg fra Victor Demba Bindia fant Flamur Kastrati helt alene på bakerste stolpe. Den tidligere Aalesund- og Strømsgodset-spilleren har aldri vært en stor målscorer, men stanget ballen med den største selvfølgelighet bort i Daniel Fernandes' lengste hjørne. En skikkelig kalddusj for det feststemte hjemmepublikummet.
– Jeg får et veldig bra innlegg, og da er det bare til å kontrollere den i mål Jeg er ikke overrasket, men det er sikkert dere som har tippet oss ned. Vi holder oss til kampplanen og gjør det vi er blitt enige om, sa målscoreren til Eurosport i pausen.
Minutter senere var de vertene nær ved å slå tilbake, og også denne gangen var en debutant i hovedrollen.
Simen Rafn var våken på en klarering fra navnebror Simen Kind Mikalsen, men til tross for at Ingvar Jónsson i gjestenes bur var på ordentlig bærtur, måtte vantro Kanari-fans se avslutningen trille like utenfor på en gressmatte som også hadde kledd seg i høstens farger denne vårdagen.
– Jeg tenkte jeg skulle ta med meg ballen, men da jeg så keeper komme ut så avsluttet jeg. Det er kanskje grunnen til at jeg har spilt høyreback de siste årene, forklarte Rafn.

Debutantene reddet festen

Resten av kampen var preget av mange dødballer for Lillestrøm, som i kjent Erlandsen-stil brukte lang tid og flyttet opp mange spillere ved hver eneste anledning. Likevel måtte hjemmefansen vente lenge før de fikk noe å juble for.
I jakten på utligning sendte Erlandsen nyinnkjøpte Michael Skoda på banen, og minutter før full tid fikk LSK-treneren betalt. Tsjekkeren gjorde akkurat det han var hentet inn for å gjøre da han stusset inn utligningen etter innlegg fra Ifeanyi Mathew, til hjemmefansens elleville glede og lettelse.
Vertene var imidlertid ikke fornøyd med bare ett poeng og kastet alt i angrep i løpet av de siste fire overtidsminuttene. Og helt på tampen, et halvt minutt over de fire tilleggsminuttene, dukket Aleksander Melgavis opp og smalt inn 2-1-scoringen til elleville scener på Åråsen.
– Det kunne ikke blitt bedre. Det var akkurat slik vi hadde planlagt det, spøkte Marius Amundsen etter oppgjøret.
Sandefjords Flamur Kastrati var på sin side i et litt annet lynne.
– Når dommer har lagt til fire minutter så skal han blåse av etter fire minutter. Jeg skjønner det ikke. Men greit nok, de gjør ingenting annerledes enn det de alltid har gjort, og det funget for dem i dag. Vi viste nå i hvert fall at vi kommer til å bite ifra oss i år, slo kampens første målscorer fast.
Slik startet lagene:
Lillestrøm: Fernandes - Melgalvis, Amundsen, Mikalsen, Haakenstad - Knudtzon, Mathew, Krogstad, Rafn - Ajeti, Malec.
Sandefjord: Jónsson – Kane, Reppesgård, Seck – Bindia, Kurtovic, Vallès, Storbæk, Olsen Solberg – Kastrati, Morer.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09