– Rosenborg er det laget som har skuffet meg mest i år. Jeg hadde forventet mye mer, sier Eurosports fotballekspert Bjørn Helge Riise.
Trøndernes skrekkelige mai/juni-form fortsetter. På de siste seks kampene har RBK kun tatt èn seier, mens det er blitt to tap i samme periode.
Se Brann - Stabæk på Eurosport Player og Max klokken 19.00!
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

– Vilhjálmsson har prestert veldig bra

Tross elendig form topper fortsatt trønderne tabellen. Den kan Brann kan stjele fra trønderne med seier over Stabæk mandag.
Riise synes det som leveres i angrep er for svakt. De to siste sesongene har Rosenborg vært det mestscorende laget i Eliteserien. I år er det Brann som er det giftigste laget med 24 fulltreffer. Deretter kommer Sarpsborg 08 og Molde før RBK.
– Ser du på kampen mot Haugesund er det et FKH-lag som løper mye mer, er mye mer aggressiv og kriger mer. Du har et Rosenborg-lag som det ser veldig ut som de sliter på siste tredjedel, sier Riise og fortsetter:
– Du har en Lord Bendtner, som for meg, virker å være helt ute av form. Noe må gjøres.
(Saken fortsetter under videovinduet)

Hajradinovic gir RBK en marerittstart

Og det må skje kjapt. 11./12. juli spiller Rosenborg den første av to kamper i 2. runde av Champions League-kvalifiseringen. Da må også målene sitte. Riise mener RBK har sett skarpere ut med en annen spiller enn Bendtner på topp.
– Det er litt skremmende å se. Jeg har lyst til at norske lag skal gjøre det bra ute i Europa. Nå må de kneppe opp et par hakk. Om du må sette inn andre spillere. Du har Matthías Vilhjálmsson som har prestert veldig bra. Med ham på spissplass fungerte det mye bedre. Det var mye mer bevegelighet offensivt, men også defensivt. Det ser ut som de sliter veldig med å spille seg ut, fortsetter Riise.

Ni Eliteserie-spillere som har scoret flere mål enn Bendtner

Da Matthías Vilhjálmsson vikarierte i danskens posisjon ble det også seier. Det var sist gang Rosenborg gikk av banen med tre poeng. Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen synes det blir feil å skylde på Bendtner etter tapet for Haugesund, men også han forventer mer av den danske spissen.
– Jeg synes det blir litt ufortjent å gi Bendtner kjeft mot Haugesund. Rosenborg skapte veldig lite. Han skal ha noe fôr han også, men han var spådd å bøtte inn mål for Rosenborg. Han har scoret fire på tolv kamper. Det er ni Eliteserie-spillere som har scoret flere mål enn Bendtner. Noen av de spillerne spiller for LSK og Sogndal, som ligger på nedre halvdel av tabellen, sier Eriksen, og fortsetter:
– Rosenborg er fortsatt serieledere, men både han og Rosenborg har skuffet i det siste, i den forstand at det har vært lite sprut i angrepsspillet og lite flyt i angrepsspillet. Mot FKH var det, selv om de forsvarte seg godt, et lite truende RBK-lag.
Rosenborgs neste kamp i Eliteserien er hjemme mot Sogndal førstkommende søndag kl. 18.00. Den kampen ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss 1.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22