• 2. omgang
 • Brann
 • Tromsø
 • Yttergård Jenssen
  90'
 • Grønner
  80'
 • Lehne Olsen
  76'
 • MarengoBildøy
  71'
 • KristiansenNouri
  65'
 • BørvenOrlov
  65'
 • EspejordIngebrigtsen
  61'
 • Larsen
  56'
 • 1. omgang
 • Brann
 • Tromsø
 • Antonsen
  45'
 • ØdegaardGundersen
  29'
 • Marengo
  2'
Før kamp

Direkte
Brann - Tromsø
Eliteserien - 26 november 2017

Eliteserien – Follow the Fotball match between Brann and Tromsø live with Eurosport. The match starts at 18:00 on 26 november 2017. Our live coverage lets you follow all the key moments as they happen.
Who will come out on top in the battle of the managers Lars Arne Nilsen or Simo Valakari? Find out by following our live matchcast.

Have your say by voting on who will win between Brann and Tromsø? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotball teams.
Hold deg oppdatert med de siste nyhetene fra Fotball-sidene våre.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Skuddstatistikken viser 15-7 til Brann. Av disse hadde vertene flest skudd på mål (9-4).

 

Svein Oddvar Moen markerer for full tid i Bergen, og i 30. serierunde deler Brann og Tromsø poengene etter 2-2. Ingen av lagene hadde noe særlig å spille for i siste serierunde, men under flomlysene på Stadion skjedde det likevel en god å skrive hjem om. Ludcinio Marengo og Kent-Are Antonsen sørget for 1-1 til pause, og mens pausen inneholdt en magiker som aldri fikk vist sin magi, gjorde Peter Orry Larsen nettopp det da han hælflikket vertene foran etter 56 minutter. Tromsø hevet seg mot slutten av oppgjøret, noe som etter hvert resulterte i 2-2 ved Magnus Andersen. Brann begeistret sine tilhengere i første omgang, mens den andre liknet mer en transportetappe for rødtrøyene. Totalt sett hadde Brann fortjent en seier i siste serierunde, spill og sjanser tatt i betraktning, men effektive Tromsø klorte seg fast til det ene poenget i Bergen i kveld.

 • End of 2. omgang
 

90' 

Frispark til Brann på rundt 30 meter, og Haugens serve lander hos Acosta bak i feltet. Avslutningen går langt utenfor. Trolig det siste som skjer i Bergen i kveld.

 • Ulrik Yttergård Jenssen
  Yellow cardUlrik Yttergård JenssenTromsøStopper en Brann-kontring.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Fouls against1Free Kicks1
90' 

Stopper en Brann-kontring.

90' 

Det meldes om to tilleggsminutter.

89' 

Kongshavn er tilsynelatende ute etter å gi Orlov en tidlig 'julklapp', men redder seg inn igjen i grevens tid. Hadde vært en stor ripe i lakken på en ellers god kveld for den tidligere Varegg-, Bergen Sør-, Vålerenga- og Sarpsborg 08-keeperen.

90' 

Godt forsøk for Orlov, men Kongshavn er der med nok en fin redning! Haugen er i kjent stil presis, og midt i feltet kommer Orlov på ballen. Svensken er fri og frank, men headingen går altfor midt i mål til at det blir veldig farlig.

85' 

Treffer Orlov nær første stolpe, men stupheadingen sender ballen et stykke utenfor.

87' 

Tromsø kombinerer seg fremover i banen, og etter hvert har Lehne Olsen ballen på kanten av 16-meteren. Han prøver å finne medspiller, men pasningen går forbi alt og alle. Svak variant.

82' 

Gode sjanser for både Wangberg og Gundersen, men Brann slipper unna! Gamst Pedersen er presis og treffer Wangberg, som sender i vei en heading som blir blokkert på tre meter. Returen ender hos Gundersen, som skyter over og utenfor fra enda bedre posisjon. Der kunne fort Tromsø tatt ledelsen på Stadion!

85' 

Tromsø har vært det førende laget i den andre halvdelen av omgangen her, men fortsatt er det godt betalt med 2-2 for 'Gutan'. Brann har et klart sjanseovertak over 85 minutter.

82' 

Tromsø med sin beste periode i oppgjøret. Nok en corner blir utfallet etter et innleggsforsøk.

81' 

Heades kontant unna i feltet. Innlegg nummer to plukkes av Olsen Pettersen.

79' 

Er meget godt betalt med to mål for 'Gutan' her, og mens det har pleid å være Brann som er effektive på eget gress, er rollene i dag snudd om.

 • Jonas Grønner
  Yellow cardJonas GrønnerBrannGrønner får det gule for en i overkant røff involvering. Tar tak i Ingebrigtsen.
  I denne kampenOn target1Yellow Cards1*Fouls1Free Kicks2
80' 

Grønner får det gule for en i overkant røff involvering. Tar tak i Ingebrigtsen.

 • Thomas Lehne Olsen
  GoalThomas Lehne OlsenTromsøAndersen sender utlikningen via Lehne Olsen og i nettet fra snaut 20 meter! Tromsø har nå to scoringer på to skudd på mål, og etter en halvveis klarering på corneren lar ikke Andersen muligheten gå fra seg fra brukbar skuddposisjon. Han klemmer til og kan se ballen gå i mål via lokkene til Lehne Olsen og Olsen Pettersen. Sisteskansen er på den, men makter aldri å få den bort. Flere vil ha offside på Lehne Olsen, men trolig er Nouri innenfor. 2-2 i Bergen, og oppgjøret har tatt nok en vending!
  I denne kampen*Goals1On target1*Fouls1Wide1
76' 

Andersen sender utlikningen via Lehne Olsen og i nettet fra snaut 20 meter! Tromsø har nå to scoringer på to skudd på mål, og etter en halvveis klarering på corneren lar ikke Andersen muligheten gå fra seg fra brukbar skuddposisjon. Han klemmer til og kan se ballen gå i mål via lokkene til Lehne Olsen og Olsen Pettersen. Sisteskansen er på den, men makter aldri å få den bort. Flere vil ha offside på Lehne Olsen, men trolig er Nouri innenfor. 2-2 i Bergen, og oppgjøret har tatt nok en vending!

71' 

Det meldes om 9941 solgte billetter til kveldens oppgjør.

72' 

Åsen kommer til avslutning fra spiss vinkel, men Olsen Pettersen har grei kontroll. Burde kanskje sett etter en medspiller i feltet der.

 • Marius Bildøy
  UtgåendeLudcinio MarengoBrannBildøy debuterer med dette i Eliteserien.
  I denne kampen*Goals1On target2Blocked Shots1*Fouls3
 • Marius Bildøy
  InnkommendeMarius BildøyBrann
70' 

Bildøy debuterer med dette i Eliteserien.

70' 

Vi er inne i en noe begivenhetsfattig periode i oppgjøret, men det er det selvsagt Tromsø som har mest imot. Brann forsvarer ledelsen greit i skrivende stund.

 • Amin Nouri
  UtgåendeRuben KristiansenBrann
  I denne kampen*Corners1
 • Amin Nouri
  InnkommendeAmin NouriBrann
65' 

68' 

Lehne Olsen spilles fri, men spissen vinkes av for offside. Trenger helt klart mer av slike gjennomspill, Tromsø, selv om dette var en offsidesituasjon. 'Gutan' har slitt i den siste tredjedelen i store deler av oppgjøret.

64' 

Den andre omgangen har vært en tett og jevn affære så langt, og Brann tar det mye roligere nå enn tidligere i oppgjøret. Skaanes og Marengo, den første omgangens store aktører, har vært lite med så langt etter hvilen.

 • Jakob Orlov
  UtgåendeTorgeir BørvenBrann
  I denne kampenOn target1Blocked Shots1Fouls against1Wide1
 • Jakob Orlov
  InnkommendeJakob OrlovBrann
64' 

 • Mikael Ingebrigtsen
  UtgåendeRunar EspejordTromsø
 • Mikael Ingebrigtsen
  InnkommendeMikael IngebrigtsenTromsø
61' 

57' 

Klareres greit unna, men Brann holder ballen i laget.

60' 

Fortjener helt klart å lede her, Brann, og rødtrøyene har etter hvert skapt rikelig med målsjanser. Fortsatt kommer Tromsø til lite nevneverdig foran Branns mål.

 • Peter Orry Larsen
  GoalPeter Orry LarsenBrannOrry Larsen med en magisk hælflikk, og Brann tar ledelsen etter en ellevill prestasjon! Magikeren i pausen gikk slukøret av banen, men det gjør definitivt ikke Orry Larsen. Haugen slår frisparket mot bakerste stolpe, der Heltne Nilsen header på tvers. Nær første stolpe står Orry Larsen, og Branns nummer 7 sparer verken på konfekten eller konfettien idet han varter opp med en hælflikkvariant fra øverste hylle. Avslutningen fra rundt fem meter går i Kongshavns venstre hjørne. 2-1 i Bergen!
  I denne kampen*Goals1On target1*Fouls2Wide1
56' 

Orry Larsen med en magisk hælflikk, og Brann tar ledelsen etter en ellevill prestasjon! Magikeren i pausen gikk slukøret av banen, men det gjør definitivt ikke Orry Larsen. Haugen slår frisparket mot bakerste stolpe, der Heltne Nilsen header på tvers. Nær første stolpe står Orry Larsen, og Branns nummer 7 sparer verken på konfekten eller konfettien idet han varter opp med en hælflikkvariant fra øverste hylle. Avslutningen fra rundt fem meter går i Kongshavns venstre hjørne. 2-1 i Bergen!

54' 

Kongshavn er frempå både én og to ganger. Gode involveringer.

55' 

Frispark til Brann på rundt 25 meter. Haugen legger nok inn herfra.

53' 

Rolig innledning på den andre omgangen, med en jevn fordeling av ballbesittelsen. Tromsø bra med nå, noe de ikke var i begynnelsen av den første.

49' 

Brann hadde for øvrig store planer om spenstig pauseunderholdning her, med besøk av intet mindre enn en magiker. Men siden forberedelsene til det hele tok for lang tid, ble festlighetene avlyst før de i det hele tatt kom i gang. De fremmøtte fikk seg nok en god latter da festlighetene ble avbrutt rett før klimaks. Er med andre ord opp til Brann og Tromsø å stå for underholdningen her i kveld.

50' 

Heades greit unna i feltet.

46' 

Tromsø innleder andre omgang.

48' 

Orry Larsen kommer på et innlegg på 16 meter, men avslutningen går høyt over.

 • 2. omgang
 

 

Svein Oddvar Moen markerer at vi er halvveis i programmet i Bergen, og fulltreffere fra Ludcinio Marengo og Kent-Are Antonsen sørger for 1-1. De som trodde Brann var uten energi og piff i forkant av kveldens sesongavslutning, har nok for lengst tatt seg en vaffel med syltetøy, for på et kaldt Brann Stadion tok vertene kommandoen med brask og bram. Anført av en strålende Kasper Skaanes fikk Marengo sendt Brann foran allerede etter to minutter, og det var duoen Skaanes/Marengo mye handlet om i innledningen av oppgjøret. Brann kom seg etter hvert til mange gode målsjanser, og det var først sent i omgangen Tromsø kom seg fremover i banen. Antonsens utlikning var et faktum rett før pause, etter en fin avslutning fra snaut 16 meter. Totalt sett hadde Brann fortjent mer enn 1-1 halvveis, men stillingen skaper et interessant utgangspunkt før omgangen som komme skal i kalde Bergen.

 • End of 1. omgang
 

45' 

Det meldes om ett tilleggsminutt.

 • Kent-Are Antonsen
  GoalKent-Are AntonsenTromsøAntonsen smeller inn 1-1 på Stadion, og ut av virkelig intet treffer Tromsø blink! De har vært et blekt skue så langt, gjestene fra det høye nord, men etter et langt innkast og litt klabb og babb skjer det ting. En svak klarering ender i beina på nevnte Antonsen på snaut 16 meter, og midtbanespillerens strake vrist lar seg ikke be to ganger idet den sender ballen lavt i nettet. Olsen Pettersen kan lite gjøre med kanonkulen. 1-1 i Bergen!
  I denne kampen*Goals1On target1Fouls against1
45' 

Antonsen smeller inn 1-1 på Stadion, og ut av virkelig intet treffer Tromsø blink! De har vært et blekt skue så langt, gjestene fra det høye nord, men etter et langt innkast og litt klabb og babb skjer det ting. En svak klarering ender i beina på nevnte Antonsen på snaut 16 meter, og midtbanespillerens strake vrist lar seg ikke be to ganger idet den sender ballen lavt i nettet. Olsen Pettersen kan lite gjøre med kanonkulen. 1-1 i Bergen!

43' 

Marengo er nær sitt andre for kvelden! Slurv og en feilpasning på rundt 20 meter gir Marengo muligheten til å ta med seg ballen innover, og fra snaut 16 meter sender han i vei en god avslutning. Kongshavn er dog med på notene og slår til corner. Nok en god involvering av Marengo, men også Kongshavn har levert en god omgang her.

43' 

Godt slått corner, som treffer Grønner i nokså god posisjon. Headingen er dog enkel å ta for Kongshavn.

38' 

Ut av intet åpenbarer det seg en mulighet for Nilsen, som faktisk er ganske nær 1-1! Gjestene kommer seg frem mot Branns 16-meter, hvor Lehne Olsen slår fint mot venstre. Der har Nilsen kommet på løp, og det som muligens er ment som et innlegg, ender opp som en avslutning som barberer Olsen Pettersens venstre stolpe. Meget brukbar mulighet for gjestene der!

41' 

Brann har senket intensiteten betraktelig etter den lovende innledningen, men det er jo også nokså naturlig, stillingen tatt i betraktning. Føler seg nok lite truet i skrivende stund, Nilsens menn.

35' 

Tromsø varter opp med en del trekk nå, men det går sidelengs og bakover i banen. Det blir det lite moro av, noe de fremmøtte på bortetribunen nok innser.

37' 

Tromsø fortsetter balltrillingen, men fremdrift er så definitivt et fremmedord for 'Gutan'. Det meste foregår på egen halvdel og nær midtstreken.

31' 

Fortsatt Brann som er mest på hugget her, men ting har roet seg noe ned nå. Gjestene fra Tromsø har definitivt ikke spilt som et formlag den første halvtimen her.

33' 

Skaanes spilles fri og runder Kongshavn, men offsideflagget kommer opp.

 • Jostein Gundersen
  UtgåendeMagnar ØdegaardTromsøEn skadet Ødegaard må gi seg for Tromsø.
 • Jostein Gundersen
  InnkommendeJostein GundersenTromsø
29' 

En skadet Ødegaard må gi seg for Tromsø.

29' 

Skaanes legger inn fra høyre, men Orry Larsen skyter et godt stykke utenfor fra rundt 10 meter. Presses mye i avslutningsøyeblikket der, Branns nummer 7.

26' 

Haugen prøver seg fra rundt 20 meter, og Kongshavn må ut i full strekk. Returen havner rett i beina på Orry Larsen, som sender ballen i nettet. Dessverre for rødtrøyene har det allerede blitt markert for offside.

28' 

Gamst Pedersen finner Espejord, men offsideflagget kommer umiddelbart opp. Fortsatt tamme i Bergen, Tromsø.

23' 

Skaanes setter nok en gang turboen på, men før han skal entre farlig sone, blir det stopp. Brann med mange mann på TILs halvdel for øyeblikket.

25' 

Marengo til venstre vil ikke være noe dårligere enn kamerat Skaanes til høyre, men etter et fint forarbeid går innlegget rett på Kongshavn. Marengo og Skaanes har vært to solide håndfuller for gjestene så langt.

21' 

Marengo kommer til innlegg fra venstre, men Kongshavn plukker serven før Børven kommer på den. Ødegaard tar samtidig telling for gjestene, og vi får et stopp i spillet. Fortsatt Brann som har initiativet på eget gress.

18' 

Olsen Pettersen er fint frempå og snapper et fremspill. Har hatt en rolig debut så langt, Branns 18-åring.

19' 

Heades greit unna.

16' 

Skaanes leker Messi og Ronaldo i kveld, og etter nøling i TILs bakre rekker er (selvfølgelig) Branns nummer 9 frempå. Skaanes får sendt i vei en slags avslutning, men Kongshavn får slått unna. Returen ender på rundt 16 meter, og derfra prøver Børven seg. Markkryperen slås unna av Jenssen på strek. Nok en stor Brann-sjanse, både én og to ganger, og spesielt Børven sin er stor. TIL henger i tauene nå!

17' 

Mange har vært kritiske til underholdningsverdien når Brann spiller, men åpningskvarteret her har vært det våre engelske venner ville kalt et statement. Har vært et underholdende skue så langt, Nilsens menn. Tromsø, derimot, har stort sett vært passive tilskuere i de første drøyt 15 minuttene her.

11' 

Heades unna i feltet.

13' 

Espejord og Lehne Olsen er på tur inn i Branns 16-meter, og etter hvert klemmer sistnevnte til. Forsøket går en god meter utenfor Olsen Pettersens høyre stolpe. Brukbart forsøk der.

9' 

Heltne Nilsen med alle sjansers mor på bakerste stolpe! Haugen velger en kort variant, men slår etter hvert inn. Bak i feltet får Heltne Nilsen være fri og frank, og fra snaut fem meter kommer midtbanestrategen på ballen. Oppsiktsvekkende nok går headingen en halvmeter utenfor Kongshavns høyre stolpe, og Branns nummer 23 viser at det ikke er i luften han har sin fremste styrke. Der skal det stå 2-0!

11' 

Har tatt tak i dette Brann, mens Tromsø har vært oppsiktsvekkende tamme. Er nok neppe flere enn rundt 5000 tilstede her i kveld, men de siste minuttene hadde fortjent et større publikum.

9' 

Skaanes må ha spist noe næringsrikt til middag, for nok en gang er Branns nummer 9 på hugget. Kongshavn får med nød og neppe slått ballen unna. Kort tid etter prøver Børven seg fra vel 16 meter, men TILs sisteskanse er nok en gang med på notene.

6' 

Marengo holder en aldri så liten lekestue til venstre i banen, men innlegget på tvers heades unna. Branns to kantspillere, Marengo og Skaanes, har hatt gode åpningsminutter her.

8' 

Åsen prøver seg med et innlegg fra venstre, men serven klareres greit unna. Har for øvrig vært nokså rolige åpningsminutter her, selv om Brann sørget for jubel allerede i det andre minutt.

4' 

Hadde ballen i stort sett samtlige rundt 100 sekunder før 1-0 var et faktum der, Brann.

 • Ludcinio Marengo
  GoalLudcinio MarengoBrannMarengo sender Brann i ledelsen umiddelbart på Stadion! Det var visst bare å holde på hatten i Bergen, for allerede etter 100 sekunder er Skaanes frisk til høyre i banen. Kantspilleren kommer seg fri, skjærer innover og midt i feltet slår han mot venstre. Der venter Marengo, som fra rundt 10 meter sender ballen forbi Kongshavn og i nettet. Fint forarbeid av Skaanes, og nederlandske Marengo er iskald når muligheten byr seg. 1-0 i Bergen!
  I denne kampen*Goals1On target1
2' 

Marengo sender Brann i ledelsen umiddelbart på Stadion! Det var visst bare å holde på hatten i Bergen, for allerede etter 100 sekunder er Skaanes frisk til høyre i banen. Kantspilleren kommer seg fri, skjærer innover og midt i feltet slår han mot venstre. Der venter Marengo, som fra rundt 10 meter sender ballen forbi Kongshavn og i nettet. Fint forarbeid av Skaanes, og nederlandske Marengo er iskald når muligheten byr seg. 1-0 i Bergen!

1' 

Brann innleder begivenhetene i Bergen.

 • 1. omgang
 

 

Før avspark mottar Jakob Orlov, Amin Nouri og Alex Horwath blomster for sin tid i Brann. Trioen er som kjent ferdige i klubben etter inneværende sesong.

 

Etter den siste tidens regnmaraton er det fort gjort å gjøre som Bjørn Eidsvåg og ha en solskinnsdag som sitt eneste ønske, men ved enden av reisen for sesongen 2017 skjemmes man i det minste bort med oppholdsvær mellom de syv fjell. Ved foten av snødekte Ulriken er det imidlertid ikke mer enn snaut fem grader, så fornøyelsen blir utvilsomt kald for de fremmøtte i Bergen i kveld.

 

Brann og Tromsø entrer nå banen i Bergen. Tromsøværingene gjester definitivt ikke en folkefest på Stadion, og kveldens oppmøte er nok det svakeste i årets seriesesong. Nå venter 'Nystemten', før det om få strakser er avspark i Bergen.

 

Tromsø går etter rapportene ut i en 3-5-2-variant, og Simo Valakari gjør én endring fra laget som slo Haugesund sist. Magnus Andersen tar Mikael Ingebrigtsens plass i den høyre indreløperrollen. Bergenseren Gudmund Kongshavn starter for øvrig i mål for tromsøværingene.

 

Brann må i kveld klare seg uten Vito Wormgoor, Deyver Vega, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten og Alex Horwath, mens Tromsø har fravær i Mushaga Bakenga, Jacok Karlstrøm, Filip Loncaric, Jonas Johansen, William Frantzen og Shamil Gasanov.

 

Kveldens hoveddommer er Svein Oddvar Moen fra Haugar SK. Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg er assistentdommere, mens Svein Tore Sinnes er fjerdedommer.

 

Brann starter i sin foretrukne 4-3-3-formasjon, og Lars Arne Nilsen gjør seks endringer på laget som tapte mot Strømsgodset. Markus Olsen Pettersen, Jonas Grønner, Vidar Ari Jonsson, Sivert Heltne Nilsen, Torgeir Børven og Ludcinio Marengo er inne på bekostning av Piotr Leciejewski, Vito Wormgoor, Amin Nouri, Gilli Rolantsson, Jakob Orlov og Deyver Vega. 18-åringen Olsen Pettersen debuterer for øvrig i mål for rødtrøyene.

 

Det motsatte oppgjøret endte 1-1, en poengdeling som kom i kjølvannet av to 1-0-resultater på rad mellom klubbene. Siden tusenårsskiftet har Brann og Tromsø møttes 30 ganger, med 13-6-11 i favør «Gutan» som fasit. I samme periode har oppgjørene i Bergen endt med 7-3-4 i favør Brann. Det er imidlertid verdt å merke seg at Tromsø har kun to tap på de siste syv møtene med Brann i Bergen.

 

I motsetning til Brann har Tromsø hatt en lysende høst, og «Gutan» gjester Bergen i kjølvannet av fem trepoengere på de siste seks kampene. Før siste runde er Tromsø nummer 11 i Eliteserien, men med maks uttelling i kveld kan man faktisk klatre opp til sjetteplass. Simo Valakaris menn reiser til Bergen i kjølvannet av 4-2-8 på bortebane, og etter kun ett poeng på syv bortekamper har laget nå to strake seire på fremmed gress.

 

Brann tapte 2-0 mot Strømsgodset sist, og nederlaget i Drammen betyr at rødtrøyene ender på femteplass uansett utfall av kveldens oppgjør. Tapet mot Strømsgodset var det femte på de siste syv kampene, noe som forteller sitt om lagets manglende form de siste to månedene. Hjemme i Bergen har Lars Arne Nilsens menn 8-3-3 før Tromsø venter i kveld, og tap mot henholdsvis Kristiansund og Rosenborg ble avløst av tre poeng mot Lillestrøm for tre uker siden.

 

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Tromsø i 30. serierunde av Eliteserien 2017.