• 2nd Half
 • SK Brann
 • Sarpsborg 08
 • Mortensen
  90'
 • DiattaTveita
  90'
 • Albech
  88'
 • SkaanesKaradas
  85'
 • HeintzLindberg
  80'
 • BarmenLarsen
  75'
 • TrondsenHovda
  73'
 • BørvenOrlov
  66'
 • Trondsen
  62'
 • 1st Half
 • SK Brann
 • Sarpsborg 08
 • Acosta
  39'
 • Børven
  31'
 • Albech
  21'
Før kamp

Direkte
SK Brann - Sarpsborg 08
Eliteserien - 16 juli 2017

Eliteserien - Følg Fotball-kampen mellom SK Brann og Sarpsborg 08 direkte med Eurosport. Kampen starter 20:00 på 16 juli 2017. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på alle de viktige hendelsene når de skjer.
Who will come out on top in the battle of the managers Lars Arne Nilsen or Geir Bakke? Find out by following our live matchcast.

Have your say by voting on who will win between SK Brann and Sarpsborg 08? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotball teams.
Én-mot-én: Se statistikk og detaljerte profiler for SK Brann vs. Sarpsborg 08. Få siste nytt om Fotball - inkludert kamper, resultater og tabell.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Skuddstatistikken viser 7-8 til Sarpsborg 08. Av disse hadde gjestene også flest skudd på mål (1-4).

 

Trond Ivar Døvle markerer for full tid på Brann Stadion, og Patrick Mortensens overtidsscoring sørger for at Sarpsborg 08 beseirer Brann i Bergen. På en kveld der det lenge så ut til at regnet og en temperatur alt annet enn en julikveld verdig skulle bli det mest oppsiktsvekkende å skrive hjem om, fikk man etter hvert overtidsdramatikk i rikelig monn. Sarpsborg 08 kom seg etter hvert til et par brukbare målsjanser i den andre omgangen, og etter kun nesten for både Tobias Heintz og Patrick Mortensen tok sistnevnte godt vare sin andre sjanse i Bergen. Brann skapte i bunn og grunn ingenting på totalt 90 minutter i kveld, og Lars Arne Nilsens menn taper med dette for andre gang på de siste 24 kampene her på Brann Stadion. Totalt sett er det riktig at en eventuell seierherre ble Sarpsborg 08, og østfoldingene fikk til slutt kronet en god bortekamp med tre poeng i Bergen.

 • End of 2nd Half
 

 • Patrick Mortensen
  GoalPatrick MortensenSarpsborg 08Mortensen er nådeløs idet han pirker Sarpsborg i ledelsen i Bergen, og overtidsdramaet stilner Brann Stadion! Lindberg er presis som få idet han slår serven innover mot rundt 10 meter, der Rosted sender i vei en heading Horwath redder mesterlig. Returen faller imidlertid ned i farlig sone, og ingen i rødt makter å komme skikkelig på ballen. Det gjør i aller høyeste grad en Sarpsborg-spiss med nummer 69 på ryggen, og fra snaut fem meter sender han gjestene foran på skikkelig goalgettervis. 0-1 på overtid i Bergen, og Sarpsborg er i ferd med å vinne på Brann Stadion!
  I denne kampen*Goals1On target1*Fouls3Fouls against6
90' 

Mortensen er nådeløs idet han pirker Sarpsborg i ledelsen i Bergen, og overtidsdramaet stilner Brann Stadion! Lindberg er presis som få idet han slår serven innover mot rundt 10 meter, der Rosted sender i vei en heading Horwath redder mesterlig. Returen faller imidlertid ned i farlig sone, og ingen i rødt makter å komme skikkelig på ballen. Det gjør i aller høyeste grad en Sarpsborg-spiss med nummer 69 på ryggen, og fra snaut fem meter sender han gjestene foran på skikkelig goalgettervis. 0-1 på overtid i Bergen, og Sarpsborg er i ferd med å vinne på Brann Stadion!

90' 

Frispark til gjestene i god innleggsposisjon til venstre i banen. Lindberg skal legge inn.

90' 

Haugen får ballen nær 16-meteren, men touchen er dårlig og Kristiansen kan overta. Kunne blitt farlig, hadde Branns gode nummer 8 fått skutt der.

90' 

Det meldes om tre tilleggsminutter i Bergen.

 • Jon Helge Tveita
  UtgåendeKrepin DiattaSarpsborg 08
  I denne kampen*Fouls3Fouls against1Offsides2
 • Jon Helge Tveita
  InnkommendeJon Helge TveitaSarpsborg 08
90' 

88' 

Det var først i det 88. minutt hjemmetilhengerne i Bergen skulle få en god grunn til å juble, og applausen kommer i kjølvannet av Albechs mangelfulle forsøk på å skaffe laget sitt straffe. Backen går i bakken til høyre i 16-meteren, men dommer Døvle har ingen planer om å peke på krittmerket. Kamplederen gir heller backen hans andre gule for kvelden.

88' 

Sarpsborg med mange mann på Branns halvdel for øyeblikket, men Brann er i kjent stil vanskelig å bryte ned og forsvarer seg godt.

87' 

Helt klart Sarpsborg som hadde fortjent en eventuell seier mest her. Ikke at de har stått for noen sjansebonanza, de heller, men både Heintz og Mortensen har etter hvert stått for sjanser Brann ikke har vært i nærheten av å skape i kveld.

 • Azar Karadas
  UtgåendeKasper SkaanesSK Brann
  I denne kampen*Fouls1Fouls against1Wide1Offsides2
 • Azar Karadas
  InnkommendeAzar KaradasSK Brann
85' 

83' 

Mortensen utnytter nesten en Horwath-glipp på bakerste stolpe! Corneren er egentlig enkel å håndtere for amerikaneren, som imidlertid har en dråpe Zalo på hanskene idet han skal plukke. Ballen faller ned til Mortensen bak i feltet, men spissen får aldri reagert raskt nok til å at headingen går på mål. Brann er heldige som kan se at forsøket ender i nettveggen. Ikke langt unna 0-1 der!

83' 

Frispark til Sarpsborg til høyre i banen. Thomassens serve blokkeres til corner for gjestene.

81' 

Orlov er stor i luften og legger til rette for Haugen på snaut 20 meter, men fyllingsdølens forsøk ender et godt stykke utenfor. Treffer ikke rent der, Branns nummer 8.

 • Jonas Lindberg
  UtgåendeTobias HeintzSarpsborg 08
  I denne kampenOn target2*Fouls1Wide1
 • Jonas Lindberg
  InnkommendeJonas LindbergSarpsborg 08
80' 

78' 

Bokses unna av Horwath på to meter. God involvering av sisteskansen.

77' 

Fortsatt et tett og jevnt kampbilde idet det er rundt et kvarter igjen å spille i Bergen. Gjestene har mest ballbesittelse, men målsjanser er det fortsatt få av. Brann har for øvrig kun ett skudd på mål så langt.

 • Peter Orry Larsen
  UtgåendeKristoffer BarmenSK Brann
  I denne kampen*Fouls4Fouls against3Free Kicks1
 • Peter Orry Larsen
  InnkommendePeter Orry LarsenSK Brann
75' 

74' 

Avverges nær første stolpe, før Skaanes er upresis med nedfallsfrukten. Innkast til gjestene.

 • Tor Øyvind Hovda
  UtgåendeAnders TrondsenSarpsborg 08
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Free Kicks4
 • Tor Øyvind Hovda
  InnkommendeTor Øyvind HovdaSarpsborg 08
72' 

71' 

Skaanes med et løp samtlige indreløpere i verden ville vært stolt over, men innlegget på tvers treffer ingen medspillere. Haugen er nærmest. Meget fint forarbeid av nevnte Skaanes der.

70' 

Lars Arne Nilsen maner sine utvalgte til innsats, og det er fortsatt et tamt preg over rødtrøyene. Vi passerer 70 spilte minutter, og fortsatt har Brann til gode å stå for noe som kan kalles en stor målsjanse.

69' 

Har kommet seg etter en brukbar Brann-periode nå, Sarpsborg, men Heintz sin sjanse har vært et unntak i regelen om at lite skapes offensivt. Tett og jevnt i Bergen i skrivende stund.

 • Jakob Orlov
  UtgåendeTorgeir BørvenSK Brann
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls2Wide1Offsides3
 • Jakob Orlov
  InnkommendeJakob OrlovSK Brann
66' 

65' 

Albech med et fint innlegg, og Heintz er ikke langt unna å sende Sarpsborg foran! Sjanser har vært 'few and far between' så langt, men når Albech får tid til å sikte til høyre i banen, skjer det ting. Serven treffer Heintz noe foran i feltet, og midtbanespilleren varter opp med en stupheading. Forsøket ender et lite stykke utenfor, men helt klart noe av det nærmeste vi har vært så langt.

63' 

Haugen slår frisparket inn mot farlig sone, men assistentdommeren har allerede markert for offside.

 • Anders Trondsen
  Yellow cardAnders TrondsenSarpsborg 08Trondsen med en stygg ettersleng mot Barmen, og Døvle viser ham umiddelbart det gule kortet. Litt temperatur her nå, noe dette oppgjøret definitivt har godt av.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Free Kicks4
62' 

Trondsen med en stygg ettersleng mot Barmen, og Døvle viser ham umiddelbart det gule kortet. Litt temperatur her nå, noe dette oppgjøret definitivt har godt av.

60' 

Brann får frispark nær midten av gjestenes halvdel, men Haugens serve kan relativt enkelt heades unna på snaut 16 meter.

59' 

Rosted med et hinsides tilbakespill, og Kristiansen må faktisk sideforskyve raskt for å forhindre et absurd selvmål. Den tidligere Bryne-keeperen redder Rosted fra en evig YouTube-hit der.

58' 

Skaanes mottar ballen på vel 16 meter, men går seg noe vill i møtet med flere i blått. Etter hvert får Brann innkast. Har vært aktiv i den andre omgangen, Skaanes, selv om det enn så lenge har gitt lite sluttprodukt.

56' 

Kristiansen slår hardt inn fra venstre, og Skaanes møter ballen på rundt 16 meter. Ikke lett å få til en god avslutning der, og Skaanes sitt forsøk ender et stykke over.

55' 

De første snaut 10 minuttene av den andre omgangen har gitt de fremmøtte et sprekere Brann-lag, selv om man fortsatt venter på den første virkelig store målsjansen. Gjestene har ballen mindre nå enn før hvilen.

54' 

Et innlegg fra Nouri når nesten Børven på snaut 16 meter, men hardingen må se at serven blir for hard.

53' 

Det meldes om 10.721 solgte billetter til kveldens oppgjør.

52' 

Godt slått, men i feltet får gjestene avverget. Kort tid etter dømmes det i Branns disfavør etter holding i feltet.

52' 

Barmen er på ferde til høyre i banen og får til slutt corner. Spiller med høyere intensitet nå, Brann.

49' 

Lander nær første stolpe, hvor ballen etter hvert ender i 5-meter til Kristiansen. Ingen i rødt får avsluttet skikkelig der.

48' 

Haugens serve er god og ender i en del klabb og babb i 16-meteren. Til slutt blokkeres et skudd til corner. Marginer unna en farlighet der, Brann.

48' 

Frispark til Brann nær midten av gjestenes halvdel. Heintz tar tak i Skaanes, men slipper det gule kortet. Det er hjemmetilhengerne lite fornøyde med.

46' 

Gjestene går i angrep umiddelbart, og Diatta går etter hvert i bakken på snaut fem meter. Døvle velger å overse det hele, og trolig er det mest spissens egen feil, og ikke Acosta sin, at han går i gresset.

46' 

Sarpsborg innleder andre akt i Bergen.

 • 2nd Half
 

 

Trond Ivar Døvle legger ikke til et eneste minutt, han, og Brann og Sarpsborg 08 går i garderobene med 0-0 halvveis. Det er ingen hemmelighet at den første omgangen i Bergen ikke fortjener all verden med spalteplass, men i en begivenhetsfattig omgang er det gjestene fra Østfold som har vært nærmest nettsus. Tobias Heintz satte Alex Horwath på en prøve med en avslutning etter drøyt 10 minutter, før Vito Wormgoor var reddende engel for vertene da Krepin Diatta kom seg fri i god posisjon minutter før pause. Brann har mildt sagt spart på konfekten så langt, og et par middels skuddforsøk var den offensive beholdningen fra rødtrøyene i den første omgangen. Totalt sett gir 0-0 et godt bilde av de første 45 minuttene, men forhåpentligvis vil den andre omgangen gi de fremmøtte i Bergen mer å skrive hjem om.

 • End of 1st Half
 

43' 

Børven prøver seg fra vel 16 meter, men avslutningen går et stykke over.

42' 

Wormgoor med en takling verdt inngangspengene alene idet han stopper Diatta i farlig sone. Heintz spiller senegaleseren fri med en elegant stikker, og idet spissen skal avslutte fra snaut 10 meter, kommer den nederlandske stopperen og har andre planer. Mildt sagt viktig involvering av Wormgoor der.

40' 

Det påfølgende frisparket, slått av Trondsen, heades unna av Heltne Nilsen på snaut 16 meter.

 • Bismar Acosta
  Yellow cardBismar AcostaSK BrannAcosta er i overkant aktiv i ryggen på Mortensen og belønnes med det gule kortet. Nok en gang ingen stygg sak, men Døvle gir likevel kveldens tredje gule kort.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls3
39' 

Acosta er i overkant aktiv i ryggen på Mortensen og belønnes med det gule kortet. Nok en gang ingen stygg sak, men Døvle gir likevel kveldens tredje gule kort.

38' 

Frispark til gjestene til høyre i banen, og Trondsens gode serve treffer Rosted nær krittmerket. Headingen går dog et stykke over.

38' 

Nouri prøver seg fra voksent hold, men kanonkulen kan man muntert slå fast at er nærmere Ulriken enn nettet bak Kristiansen. Liker ikke det de ser nå, hjemmetilhengerne i Bergen.

36' 

Sarpsborg har vært kveldens mest positive lag så langt, men Geir Bakkes menn har også de slitt fremover i banen. Heintzs skuddforsøk er det nærmeste gjestene har vært så langt.

34' 

Begrepet feriefotball har etter hvert blitt en klisjé, men man er særdeles godhjertet om man kaller den første halvtimen noe annet enn det. Har vært en meget tam forestilling så langt i Bergen.

 • Torgeir Børven
  Yellow cardTorgeir BørvenSK BrannEn god kandidat til årets mest undøvendige kort idet Børven berører Albechs fot ikke langt fra gjestenes cornerflagg. Ingen stygg sak, men Døvle er ikke nådig mot hardingen.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls2Offsides2*Corners1
31' 

En god kandidat til årets mest undøvendige kort idet Børven berører Albechs fot ikke langt fra gjestenes cornerflagg. Ingen stygg sak, men Døvle er ikke nådig mot hardingen.

29' 

Brukbart innlegg av Albech, men Horwath er med på notene. Skjer for øyeblikket lite i Bergen, men det lille som skjer, er det gjestene som står for. Den første halvtimen har gitt vann på møllen for de som fryktet at Brann skulle fremstå slitne etter torsdagens kamp i Europa.

28' 

Brann med 11 mann på egen halvdel i skrivende stund, og Sarpsborg triller ball og prøver å finne åpninger. Naturlig nok ikke populært blant hjemmetilhengerne, noe som etter kort tid kan høres på reaksjonene.

26' 

Trondsens serve er god, men Acosta er førstemann på ballen i 16-meteren.

26' 

Frispark til Sarpsborg langt til høyre i banen. Trondsen skal legge inn herfra.

24' 

Heintz prøver lykken fra rundt 20 meter, men Horwath kan enkelt plukke. Fortsatt bedagelig for de to målvaktene i Bergen.

22' 

Frispark til gjestene noe til høyre i banen. Trondsens serve heades dog greit unna av vertene.

22' 

Haugen slår frisparket inn i farlig sone, hvor ingen i rødt kommer på ballen i første omgang. Rolantsson får imidlertid avsluttet fra vel 16 meter, men Kristiansen er med på notene og redder.

 • Andreas Albech
  Yellow cardAndreas AlbechSarpsborg 08Backen får det gule etter å ha holdt igjen Rolantsson på vei frem.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1Fouls against1
21' 

Backen får det gule etter å ha holdt igjen Rolantsson på vei frem.

21' 

Frispark til Brann til venstre i banen. Rolantsson stoppes av Albech. Fin innleggsposisjon for Haugen, dette.

20' 

Rosted med det mest absurde klareringsforsøket vest for vannskillet, men Rolantsson til venstre får aldri lagt inn etter å ha mottatt ballen. Fortsatt en god del rart de fremmøtte får servert i Bergen.

17' 

Skaanes forserer fremover i mellomrommet og slår mot venstre, der Rolantsson har kommet seg frem. Den færøyske landslagsspilleren makter imidlertid aldri å få avsluttet.

16' 

Et rolig åpningskvarter i Bergen. Sarpsborg har hatt en lite overtak, men nevneverdige målsjanser har til gode å åpenbare seg.

13' 

Serven treffer Acosta bak i feltet, og headingen fra costaricaneren går i tverrliggeren. Assistentdommeren har imidlertid markert at corneren har vært over dødlinjen på vei inn.

13' 

Rolantsson mottar et fremspill på vel 16 meter og klemmer til. Kanonkulen går via en Sarpsborg-fot og til corner. Fine detaljer av Branns nummer 17.

11' 

Heintz kommer seg fri til høyre i 16-meteren, men skuddet fra meget spiss vinkel slås unna av Horwath. Brukbart forsøk av midtbanespilleren. Helt klart gjestene som er mest på hugget her.

10' 

Brann får frispark et par meter inne på gjestenes halvdel, og Haugen legger inn i feltet. Der oppstår en del klabb og babb, men til slutt får Sarpsborg frispark.

9' 

Pussig situasjon idet Diatte kommer fra offside og berører ballen. Heltne Nilsen og Mortensen står og ser på hverandre et nesten tosifret antall sekunder uten at dommeren har blåst, før Brann velger å sette i gang spillet. Har vært en litt sånn innledning her, spesielt fra vertene, som har vartet opp med en del rart så langt.

7' 

Brann mister ballen et par meter inne på egen halvdel, og etter hvert er det Albech som prøver å komme til innlegg for gjestene. Kristiansen er dog med på notene og får stoppet backen før det blir farlig.

6' 

Gjestene med mest ballbesittelse innledningsvis, men det er mest i sine bakre rekker sarpingene har hatt ballen. Fremdrift har det enn så lenge vært dårlig med.

4' 

En god del feilpasninger og baller i hytt og vær innledningsvis her, primært av vertene. Ellers en pen og pyntelig innledning i Bergen.

2' 

Brann angriper til venstre i banen, hvor Rolantsson og Barmen til slutt må slå en støttepasning. Sistnevnte slår så på tvers, og Diatta er centimetre unna å snappe nær midtstreken. Farlig av Branns nummer 29.

1' 

Haugen og Brann innleder kveldens oppgjør.

 • 1st Half
 

 

Brann og Sarpsborg 08 entrer nå det grønne Stadion-gresset. Kveldens oppmøte har tydelig et fellesferie-preg og etter et bra tilskuerantall mot Vålerenga sist er det i kveld en god del færre på plass. Nå venter mektige 'Nystemten', før det om få strakser er avspark i oppgjøret mellom andre- og tredjeplass i Eliteserien.

 

Sommmerkvelden i Bergen byr ikke på noen værmessige overraskelser, og mens man (fortsatt) venter på sommeren her i vest, er det i kveld overskyet og snaut 15 grader i luften. Ifølge værmeldingen har vi imidlertid en tørr kveld foran oss, så forhåpentligvis vil toppoppgjøret her ved foten av Ulriken få en fin ramme.

 

Brann må i kveld klare seg uten Daniel Braaten, Deyver Vega , Piotr Leciejewski og Halldor Stenevik, mens Sarpsborg 08 har fravær i Joachim Jørgensen, Henri Toivomäki og Matti Lund Nielsen.

 

Gjestene fra Østfold går etter rapportene ut i 4-4-2, og Geir Bakke velger å gjøre fire endringer fra laget som delte poengene med Lillestrøm sist. Anders Albech og Anders Østli er inne for henholdsvis Jon Helge Tveita og Joachim Jørgensen i forsvarsfireren, Ole Jørgen Halvorsen tar Matti Lund Nielsens plass sentralt på midtbanen, mens Krepin Diatta er inne for Jonas Lindberg på topp. Tidligere Nest-Sotra-spiller Kristoffer Zachariassen starter for øvrig mot klubben han har scoret mot ved to anledninger tidligere, senest i 1-1-oppgjøret i juni.

 

Brann går som vanlig ut i en 4-3-3-formasjon, og Lars Arne Nilsen gjør tre endringer fra laget som slo Ruzomberok torsdag. Alex Horwath tar Piotr Leciejewskis plass i mål, mens Kasper Skaanes og Torgeir Børven er inne for henholdsvis Steffen Lie Skålevik og Jakob Orlov i angrepsrekken.

 

Kveldens hoveddommer er Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar. Eivin Christofer Møllerud Hansen og Kim André Johnsen er assistentdommere, mens Sivert Øksnes Amland er fjerdedommer.

 

Det endte 1-1 da Brann og Sarpsborg 08 målte krefter i Østfold for tre uker siden, et oppgjør som var det 10. mellom klubbene siden Østfold-klubben så dagens lys i 2008. Inkludert det overnevnte oppgjøret er jevne 4-2-4 tallenes tale på møtene mellom klubbene. Brann vant 2-1 i tilsvarende oppgjør i fjor, et oppgjør som kom i kjølvannet av straffedramaet i cupoppgjøret året i forveien. I Bergen har Brann et statistisk overtak med 3-1-1 på totalt fem oppgjør mellom klubbene.

 

Tredjeplasserte Sarpsborg 08 spilte sin tredje uavgjortkamp på rad mot Lillestrøm søndag, og sarpingene er nå uten seier på fire Eliteserie-oppgjør. Selv om Geir Bakkes menn har kun ett tap på de siste 12 kampene, er dette sarpingenes lengste rekke uten Eliteserie-seier siden april 2016. På fremmed gress er tallenes tale 2-3-2 før Brann venter i Bergen, men man må tilbake til 16. mai for å finne forrige gang sarpingene hentet tre bortepoeng.

 

Brann sikret seg et godt utgangspunkt i Europa League-kvalifiseringen torsdag, og før returoppgjøret mot Ruzomberok leder rødtrøyene 1-0. Lars Arne Nilsens menn tapte for første gang siden mai da Stabæk vant 2-0 forrige helg, et nederlag som betyr at rødtrøyene står uten seier på tre Eliteserie-kamper. Hjemme i Bergen er imidlertid det meste fryd og gammen, og 5-3-0 inneværende sesong betyr at Brann har kun ett nederlag på de siste 23 kampene på Brann Stadion.

 

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Sarpsborg 08 i 17. serierunde av Eliteserien 2017.