• 2nd Half
 • SK Brann
 • Odds BK
 • BørvenLie Skålevik
  84'
 • BarmenLarsen
  81'
 • Barmen
  78'
 • RiskiHaugen
  73'
 • RashaniMladenovic
  62'
 • AcostaGrønner
  60'
 • Barmen
  58'
 • Acosta
  53'
 • 1st Half
 • SK Brann
 • Odds BK
 • Rólantsson
  30'
Før kamp

Direkte
SK Brann - Odds BK
Eliteserien - 13 august 2017

Eliteserien - Følg Fotball-kampen mellom SK Brann og Odds BK direkte med Eurosport. Kampen starter 18:00 på 13 august 2017. Vårt Livesenter vil holde deg oppdatert på alle de viktige hendelsene når de skjer.
Who will come out on top in the battle of the managers Lars Arne Nilsen or Dag Eilev Fagermo? Find out by following our live matchcast.

Have your say by voting on who will win between SK Brann and Odds BK? Enjoy some pre-match reading with related articles about these two Fotball teams.
Én-mot-én: Se statistikk og detaljerte profiler for SK Brann vs. Odds BK. Få siste nytt om Fotball - inkludert kamper, resultater og tabell.

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Skuddstatistikken viser 13-9 til Brann. Av disse hadde vertene flest skudd på mål (6-3).

 

Svein Oddvar Moen markerer for full tid i Bergen, og Brann slår Odd med sifrene 2-0 i kveld. På en kveld der solen gjorde et etterlengtet comeback på himmelen over Bergen, vartet et effektivt Brann-lag opp med en solid forestilling på eget gress. Gilli Rolantssons fulltreffer sørget for 1-0 halvveis, og én ble til to da Kristoffer Barmen traff blink etter timen. Brann var nære et tredje sekunder før slutt, men to mål er likevel greit betalt for Lars Arne Nilsens menn. Odd slet med å skape mange målsjanser på Stadion i kveld, men med litt marginer kunne både Elbasan Rashani og Riku Riski tegnet seg på scoringslisten. Totalt sett er det fortjent at Brann vinner i kveld, og med en god defensiv og et effektivt angrepsspill gjennomfører rødtrøyene en type kamp de fremmøtte i Bergen har sett mange av siden opprykket.

 • End of 2nd Half
 

90' 

Odd slår langt i jakten på et reduseringsmål, men som i hele kveld har Wormgoor god kontroll på Occean. Har gjennomført gode 90 minutter her, nederlenderen.

90' 

Det er lagt til minimum tre minutter i den andre omgangen.

90' 

Et innlegg treffer Skålevik, men headingen går rett på Rossbach.

90' 

Brann setter nesten kveldens tredje! Brann varter opp med en fin kontring, og en pasning fra Skålevik finner Rolantsson til venstre. Kantspilleren løper fra Bergan og innover i 16-meteren, men avslutningen reddes delvis av Rossbach. Returen kommer Orry Larsen på, men innbytteren får aldri truffet ballen skikkelig fra sin posisjon på fem meter. Odd kan dermed overta. Nesten 3-0 der!

87' 

Lav variant mot første stolpe. Brann får avverget.

87' 

Så er det Jonssons tur til å prøve seg, men forsøket ender et stykke over. Langt nærmere enn Orry Larsens forsøk, men Rossbach kan like fullt forberede 5-meter.

86' 

Orry Larsen prøver seg fra langt hold, men forsøket er nærmere turgåere på Løvstakken enn nettmaskene bak Rossbach.

85' 

Hauso Haugen mottar et innlegg fra høyre og er relativt fri og frank, men innbytteren bruker altfor lang tid og fratas ballen.

 • Steffen Lie Skålevik
  UtgåendeTorgeir BørvenSK Brann
  I denne kampen*Assists1Wide3Offsides1
 • Steffen Lie Skålevik
  InnkommendeSteffen Lie SkålevikSK Brann
84' 

84' 

Odd har en del ballbesittelse nå, men Brann synes å ha god kontroll på ledelsen idet det er under 10 minutter igjen. Har gjennomført en god kamp, Brann, som stort sett har vært tette defensivt og effektive offensivt.

 • Peter Orry Larsen
  UtgåendeKristoffer BarmenSK Brann
  I denne kampen*Goals1On target1Blocked Shots1Yellow Cards1
 • Peter Orry Larsen
  InnkommendePeter Orry LarsenSK Brann
81' 

79' 

Ruud legger inn, men Horwath får etter hvert kontroll. Amerikaneren glipper først ballen, men retter opp egen feil umiddelbart.

79' 

Frispark til Odd nær cornerflagget. Ruud skal legge inn.

 • Kristoffer Barmen
  Yellow cardKristoffer BarmenSK BrannTar tak i Bergs trøye og stopper en kontring. Soleklart kort.
  I denne kampen*Goals1On target1Blocked Shots1Yellow Cards1
78' 

Tar tak i Bergs trøye og stopper en kontring. Soleklart kort.

77' 

Skaanes er på et fint løp, men Bergan er med på notene og stopper indreløperen på rundt 20 meter. Grei takling av stopperen.

76' 

Synes å ha god kontroll på dette, Brann. Gjestene skaper stort sett kun halvsjanser når de kommer til muligheter, og Branns bakre rekker har med få unntak hatt en behagelig reise så langt i kveld.

75' 

Mladenovic forserer fremover i mellomrommet og nærmer seg etter hvert farlig sone, men avslutningen fra vel 16 meter er håpløs og ender langt over. Den burde innbytteren fått mer ut av.

73' 

Ruud slår inn, men Jonsson får avverget tidlig. Bra involvering av islendingen.

 • Sigurd Hauso Haugen
  UtgåendeRiku RiskiOdds BK
  I denne kampenOn target1Offsides1
 • Sigurd Hauso Haugen
  InnkommendeSigurd Hauso HaugenOdds BK
73' 

72' 

Frispark til Odd nær det venstre hjørnet av 16-meteren. Ruud står klar.

70' 

Heades unna av Occean.

70' 

Haugen tester Rossbach, men sisteskansen får slått til corner! Grøgaard feilberegner et fremspill nær midtstreken, noe Haugen utnytter. Fyllingdsdølen tar med seg ballen fremover mot 16-meteren, hvor han velger å klemme til. Forsøket har god retning, men Rossbach får det rett på seg og kan slå til corner. Nesten kveldens tredje der.

69' 

Det meldes om 10.019 solgte billetter til kveldens oppgjør.

68' 

Ruud klemmer til, han, men forsøket ender et stykke utenfor Horwaths mål. Greit forsøk av backen der.

67' 

Berg varter opp med et lurt innlegg fra høyre, men ingen i hvitt er på plass i 16-meteren. Kort tid etter får imidlertid Odd frispark på rundt 30 meter. Ruud står klar.

64' 

Har totalt sett hatt lite å by på offensivt på en drøy time i Bergen, Odd. Synes definitivt ikke å ha to mål eller mer i seg her.

 • Stefan Mladenovic
  UtgåendeElbasan RashaniOdds BK
  I denne kampenFouls against1Wide2*Corners1
 • Stefan Mladenovic
  InnkommendeStefan MladenovicOdds BK
62' 

 • Jonas Grønner
  UtgåendeBismar AcostaSK Brann
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1
 • Jonas Grønner
  InnkommendeJonas GrønnerSK Brann
60' 

 • Kristoffer Barmen
  GoalKristoffer BarmenSK BrannBarmen pirker inn Branns andre for kvelden! Brann synes å være tilbake til sitt effektive jeg på Stadion i kveld, og et innlegg fra Heltne Nilsen har retning Børven på fem meter. På fint vis får hardingen kommet seg foran Bergan idet han legger til rette for Barmen, som deretter er iskald idet han setter foten til ballen fra rundt fem meter. Rossbach kan lite gjøre med ballen som går i hans venstre hjørne. 2-0 i Bergen, og med tanke på antall sjanser i oppgjøret er to mål godt betalt her!
  I denne kampen*Goals1On target1Blocked Shots1Fouls against1
58' 

Barmen pirker inn Branns andre for kvelden! Brann synes å være tilbake til sitt effektive jeg på Stadion i kveld, og et innlegg fra Heltne Nilsen har retning Børven på fem meter. På fint vis får hardingen kommet seg foran Bergan idet han legger til rette for Barmen, som deretter er iskald idet han setter foten til ballen fra rundt fem meter. Rossbach kan lite gjøre med ballen som går i hans venstre hjørne. 2-0 i Bergen, og med tanke på antall sjanser i oppgjøret er to mål godt betalt her!

58' 

Broberg tester Horwath, men avslutningen fra vel 16 meter har amerikaneren grei kontroll på. Kommer til avslutning i god posisjon der, Odds nummer 7.

56' 

Riski varter opp med et fint raid fremover i banen, men i møtet med Wormgoor blir det stopp for finnen. Er for øvrig et jevnt kampbilde de fremmøtte er vitne til i skrivende stund. Lagene har en jevn fordeling av ballbesittelsen.

 • Bismar Acosta
  Yellow cardBismar AcostaSK BrannCostaricaneren er i overkant røff i en duell med Broberg. Greit idømt.
  I denne kampenYellow Cards1*Fouls1
53' 

Costaricaneren er i overkant røff i en duell med Broberg. Greit idømt.

51' 

Treffer Rashani i god posisjon, men headingen går langt over. Ikke så langt unna på to cornere på rad for gjestene.

50' 

Riski er nære utlikning, men Horwath sier nei! Ruud slår fint mot første stolpe, der Riski kommer seg fri. Headingen er god, men en sprek Horwath får slått til corner. Meget solid involvering av amerikaneren der. Svært nære 1-1!

50' 

Lagene veksler på å ligge med samtlige 11 på egen halvdel, avhengig av hvem som har ballen. Som nevnt er ikke det veldig publikumsvennlig.

48' 

Wormgoor legger fint inn mot Barmen, og headingen videre er marginer unna å treffe en Haugen på et fint løp inn i 16-meteren. Rossbach får imidlertid avverget.

46' 

Odd sparker i gang andre omgang.

 • 2nd Half
 

 

Svein Oddvar Moen markerer for pause i Bergen, og Gilli Rolantssons fulltreffer gjør at Brann leder 1-0 mot Odd halvveis. Det har nok neppe kommet fartsstriper på himmelen over Brann Stadion etter de første 45 minuttene, men etter en tam første halvtime tok spenningen seg opp i Bergen. I kjølvannet av et frispark fra Fredrik Haugen var nevnte Rolantsson iskald da han sendte vertene foran, en scoring som kom på kampens andre nevneverdige scoringsmulighet. Odd slet lenge med å utfordre Branns bakre rekker, men vel fem minutter etter Branns ledermål var Elbasan Rashani nære et utlikningsmål. Totalt sett er 1-0 greit halvveis, men de fremmøtte i solfylte Bergen håper nok på mer action etter hvilen.

 • End of 1st Half
 

45' 

Våge Nilsen prøver lykken fra rundt 20 meter, men i likhet med Henrik Ibsens Peer Gynt må den tidligere FKH-spilleren erkjenne at å 'tenke det, ønske det og ville det' er noe vesentlig annet enn å faktisk 'gjøre det', i dette tilfellet å sende ballen i nettet fra voksent hold.

44' 

Minutter etter den upopulære støttepasningen varter Jonsson opp med et bra innlegg, men Børven nær krittmerket kommer ikke skikkelig over ballen. 5-meter til Rossbach.

41' 

Jonsson med store rom fremover i banen, men der han kan legge inn på rundt 30 meter, slår han heller støttepasning til Haugen. Det er lite populært i Bergen.

39' 

Brukbare Odd-minutter nå, men innlegget fra Broberg til høyre heades unna av Wormgoor.

37' 

Jonsson med en tidlig julegave til Rashani, som setter ballen en liten halvmeter utenfor! Jonsson har egentlig en grei oppgave med å få ballen unna på vel 16 meter, men islendingen gjør det istedenfor undødvendig spennende idet han nøler. Rashani, derimot, nøler ikke, og den tidligere RBK-spilleren stjeler ballen, forserer et par meter og avslutter så forbi en utrusende Horwath. Dessverre for gjestene ender ballen på feil side av stolpen. Nære 1-1!

34' 

Odd har definitivt ikke respondert med en stormoffensiv her, og Brann fortsetter å trille ball i kjølvannet av ledermålet.

32' 

Ikke ufortjent at det er Brann som scorer først her, og rødtrøyene scorer på sin andre store mulighet i oppgjøret.

 • Gilli Rólantsson
  GoalGilli RólantssonSK BrannRolantsson banker Brann i føringen i Bergen! Haugen i hovmesterrollen er ofte en god ide sett med røde Brann-øyne, og Branns nummer 8 er presis idet han slår frisparket inn mot farlig sone. På vel fem meter er Occean først på ballen, men klareringen går ikke lenger enn til Rolantsson et par meter utenfor. Den færøyske landslagsspilleren lar seg ikke be to ganger idet han klemmer til på direkten, og forsøket passerer samtlige i hvitt og Rossbach på sin ferd mot nettet. 1-0 i Bergen!
  I denne kampen*Goals1On target1Wide1
30' 

Rolantsson banker Brann i føringen i Bergen! Haugen i hovmesterrollen er ofte en god ide sett med røde Brann-øyne, og Branns nummer 8 er presis idet han slår frisparket inn mot farlig sone. På vel fem meter er Occean først på ballen, men klareringen går ikke lenger enn til Rolantsson et par meter utenfor. Den færøyske landslagsspilleren lar seg ikke be to ganger idet han klemmer til på direkten, og forsøket passerer samtlige i hvitt og Rossbach på sin ferd mot nettet. 1-0 i Bergen!

29' 

Frispark til Brann nær midten av Odds halvdel. Haugen skal legge inn.

27' 

Støttepasninger er fortsatt et tilbakevendende fenomen i dette oppgjøret, og hjemmetilhengerne har nå begynt å komme med mishagsytringer når det ikke slås i lengderetningen. Med unntak av Børvens forsøk har det vært en innholdsfattig første halvtime i Bergen.

25' 

Odd kombinerer utenfor Branns 16-meter, og til slutt legger Rashani inn fra venstre. Innlegget treffer Ruud ved bakre stolpe, hvor backen prøver å finne en medspiller med en pasning på tvers. Brann kan etter hvert klarere.

22' 

Haugen prøver seg fra vel 16 meter, men forsøket går rett på Rossbach.

20' 

Børven bredsider nesten Brann i ledelsen! Ingen av lagene har skrudd på turboen så langt, men når Bergan misser med en klarering, får Rolantsson en glimrende innleggsmulighet til venstre i 16-meteren. Markkryperen treffer Børven nær første stolpe, og hardingen prøver å bredside ballen i det nærmeste hjørnet. Dessverre for vertene går forsøket en liten halvmeter utenfor. Der er Brann nære!

20' 

Odd-trener Fagermo er misfornøyd med at dommeren ikke dømmer for det han mener er en dytt i ryggen, og fjerdedommer Steen må bort for å roe ned gemyttene.

19' 

Haugen gjør en god jobb idet han rekker en ball nær dødlinjen og får lagt inn, men Rolantsson befinner seg for langt til venstre til at headingen kan bli farlig. Forsøket ender i nettveggen, og Rossbach har nok grei kontroll på det hele.

17' 

Man er raus om man betegner åpningskvarteret som fartsfylt, og de fremmøtte venter fortsatt på de store hendelsene her i Bergen.

15' 

Et langt innkast fra Rolantsson treffer Wormgoor i relativt god posisjon, men nederlenderens heading har lite kraft og presisjon. Rossbach kan enkelt plukke et par meter til høyre for målet.

13' 

Heades unna på rundt fem meter.

12' 

Heades til corner fra andre siden. Ikke veldig langt unna at Børven sender den i eget nett.

11' 

Skaanes kontrer i kjølvannet av et Odd-angrep, men gjestene kommer etter hvert i balanse og får kontroll.

9' 

Etter noen minutter med mye balltrilling i Odds bakre rekker er det nå vertene som lar ballen gå mellom de fire bak. Ikke veldig severdig, det, noe man kan vente seg at de fremmøtte etter hvert vil gi beskjed om.

7' 

Pene og pyntelige første vel fem minutter i Bergen, hvor ingen av lagene har maktet å ta skikkelig tak i oppgjøret. Lagene har hatt en jevn fordeling av ballbesittelsen så langt.

5' 

Rolantsson kommer til innlegg fra venstre, men på vel fem meter er det ingen i rødt som kommer på ballen.

4' 

Odd med mange trekk i bakre rekker i innledningen her, men det er nettopp der, i forsvarsfireren, trekkene finner sted. Brann ligger kompakte og venter på telemarkingene.

3' 

Rolantsson tar telling etter en smell i foten, men kommer seg relativt raskt på beina igjen.

1' 

Heltne Nilsen slår mot Børven umiddelbart, men hardingen er i ubalanse idet han skyter langt over fra spiss vinkel. Kommer til en relativt ok mulighet umiddelbart der, Brann.

1' 

Brann innleder oppgjøret i Bergen.

 • 1st Half
 

 

I forkant av kampen mottar Kasper Skaanes, Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen blomster for henholdsvis 100, 150 og 200 kamper for Brann. Sistnevnte spiller sin 200. kamp i kveld.

 

Brann og Odd entrer nå banen i Bergen. Et oppmøte rundt gjennomsnittet i kveld, og etter en noe svak periode håper nok hjemmetilhengerne at vertene kan finne tilbake til de offensive taktene fra tidligere i sesongen. Nå venter etter hvert 'Nystemten', før det om få strakser er avspark på Brann Stadion.

 

Etter en sommer som man nedbørsmessig ikke har sett maken til siden 60-tallet, skjemmes man i kveld bort med opplett mellom de syv fjell, og i minuttene før avspark er det tørt og rundt 15 grader i luften. Vær- og føreforholdene er med andre ord fine idet man gjør seg klar til avspark i Bergen.

 

Brann må i kveld klare seg uten Piotr Leciejewski, Daniel Braaten og Jakob Orlov, mens Odd er uten Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle.

 

Odd går etter rapportene ut i en 4-4-1-1-variant i kveld, og Dag Eilev Fagermo gjør tre endringer fra laget som tapte mot Sarpsborg 08 i midtuken. Vegard Bergan er inne for Fredrik Semb Berge på midtstopperplass, Oliver Berg for Jone Samuelsen sentralt på midtbanen, mens Elbasan Rashani erstatter Stefan Mladenovic og tar plass til venstre i midtbanefireren.

 

Brann fortsetter i sin vante 4-3-3-formasjon, og Lars Arne Nilsen gjør to endringer fra laget som tapte cupoppgjøret mot Mjøndalen. Steffen Lie Skålevik er benket til fordel for Gilli Rolantsson til venstre i angrepsrekken, mens Torgeir Børven starter sentralt på topp på bekostning av Jakob Orlov.

 

Kveldens hoveddommer er Svein Oddvar Moen fra Haugar SK. Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg assistentdommere, mens Kai Erik Steen er fjerdedommer.

 

Det endte 0-0 da Odd og Brann møttes i Skien i juni, et oppgjør som var det 45. mellom de to klubbene. Siden tusenårsskiftet har Brann et overtak med 15-9-9, og i Bergen er tallenes tale 8-5-2 i samme periode. Mens Odd vant i Bergen i 2014, endte det 0-0 i fjor, og skulle telemarkingene unngå tap også i kveld, vil det være første gang noensinne at Odd går tre kamper på rad uten tap mellom de syv fjell.

 

I likhet med Brann ble det cupsorti også for Odd, og med tapet mot Sarpsborg 08 ble telemarkingene slått ut av både Europa og hjemlig cup på under en uke. Dag Eilev Fagermos menn innehar sjetteplassen i jevne Eliteserien, med tre poeng til både Brann på fjerde og Strømsgodset på 12.. På fremmed gress har Odd 2-2-4 så langt, og etter en svak borteform innledningsvis har laget nå tapt kun én av de siste fem bortekampene i seriesammenheng.

 

Branns cupeventyr tok slutt mot Mjøndalen onsdag, og nederlaget mot bruntrøyene var lagets tredje på de siste fire kampene i alle turneringer. Det var også femte gangen på de siste syv kampene at Brann gikk målløse av banen. Brann innehar nå fjerdeplassen i Eliteserien, og Lars Arne Nilsens menn tapte sin første hjemmekamp inneværende sesong da Sarpsborg 08 vant i Bergen før sommerpausen. Branns hjemmestatistikk er med det 5-3-1 før Odd venter i kveld.

 

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Odd i 19. serierunde av Eliteserien 2017.