Stopperveteranen Frode Kippe styrte inn en livsviktig 1-0-scoring i sluttminuttene da Lillestrøm slo Sogndal i søndagens bunnoppgjør på Åråsen.
I det 89. minutt fikk Kippe ballen rett foran seg og dunket inn vinnermålet fra kort hold. 39-åringen scoret på det som var et sleivtreff fra innbytter Chigozie Udoji.
Seieren betyr enormt mye for Arne Erlandsens menn. Med sin første trepoenger på fem kamper tok LSK et langt steg unna nedrykk. Sogndal ligger derimot verre til.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg klarte så vidt å løfte beinet, og da var det bare å pirke den inn. Dette var en livsviktig kamp for oss, så denne seieren betyr mye. Med den kom vi oss litt unna bunnstriden, sa Kippe til Eurosport.
(saken fortsetter under videovinduet)

Frode Kippe sender Åråsen til himmels

Ikke uventet var det mange røffe dueller og dødballer mellom de to nedrykkstruede klubbene. Finspill og sjanser så man derimot knapt noe til i flomlyset på Romerike.
– Det var en kamp mellom to ordentlig mannfolk-lag. Jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerne står fram. Første omgang var jevn, men vi var klart best etter pause, sa Erlandsen.
LSK-treneren ville ikke være med på at det skjedde lite i kampen før 1-0-scoringen helt på tampen.
– Jeg synes det skjedde veldig mye. Fotball består ikke bare av mål. Det skjer mye mellom de to dødlinjene. I dag var det en tett og tøff kamp.

Kjemperedning

Før Kippe-målet var Sogndals enorme sjanse før pause kampens høydepunkt. En klarering fra Mats Haakenstad nede ved dødlinjen holdt på å gå helt galt, men en reaksjonssterk Arnold Origi klarte å få en hånd på ballen i siste liten og fikk den unna streken.
I den situasjonen så LSKs kenyanske sisteskanse ut til å være i skikkelig trøbbel. Haakenstads klarering fikk nemlig en snedig skru. Heldigvis for hjemmelaget vartet Origi opp med et imponerende tigersprang.
Vertene hadde også marginene på sin side tidligere i omgangen. Etter en halvtime satte Kippe inne en voldsom blokkering. Han fikk ballen unna, men felte samtidig Sogndal-spissen Martin Ramsland med stor kraft.
Kippe kunne fort å ha blitt utvist, men stopperkjempen slapp unna med gult kort. På tampen skulle LSK-legenden vise seg å bli helt avgjørende.
(saken fortsetter under vidoevinduet)

Frode Kippe avgjørende da LSK tok nøkkelseier

Bunndrama

Det var tydelig mye frustrasjon og misnøye å spore på Åråsen søndag kveld. Lillestrøm-fansen var ikke fornøyd med det eget lag presterte. Men en sen scoring hjalp definitivt på humøret.
Med fem kamper igjen ligger Lillestrøm på 11.-plass med sine 31 poeng. Det er seks poeng ned til Tromsø på direkte nedrykk. Sogndal er nummer 13 og har plukket totalt 27 poeng.
– Vi må fortsatt ta noen poeng til. Det er fem viktige kamper igjen samt cupfinalen, sa Kippe.
Sogndal-trener Eirik Bakke var skuffet over at det ene poenget glapp i sluttminuttene.
– Det sier seg selv at det var surt. VI fikk ikke til noe særlig trykk offensivt, og det ble den stillingskrigen vi hadde ventet, sa Bakke til Eurosport.
I serieinnspurten skal Lillestrøm opp mot Odd (b), Aalesund (h), Brann (b), Molde (h) og Sandefjord (b). Sogndal skal på sin side møte Sarpsborg (h), Strømsgodset (b), Tromsø (h), Stabæk (b) og Vålerenga (h).
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05