Lillestrøm - Stabæk 2-2:
Både vertene Lillestrøm og Stabæk var ute etter å ta tre poeng før sommerpausen i Eliteserien. Lillestrøm kom best i gang fra start, men utover i kampen tok Stabæk mer og mer initiativet i kampen.
Og bortelaget var nådeløse da LSKs forsvar slo sprekker og raknet før pause. Først ga Tonny Brochmann Stabæk ledelsen med en nydelig heading, før Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte inn 2-0 kun minutter etterpå.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Saken fortsetter under videoen:

Se Brendens suser som sikret LSK-poeng

– Fantastisk å se den gå inn

Ni minutter før slutt satte Simen Kind Mikalsen inn reduseringen. Det ble starten på opphentingen, for like før fulltid satte Erik Brenden inn utligningen på nydelig vis.
– Det var helt fantastisk å se den gå inn. Jeg vet ikke helt hva som skjedde med Malec, men jeg får ballen og skyter den med venstre. Det var så utrolig deilig, fortalte målscorer Brenden til Eurosport, som kom inn rett før timen spilt.
– De kan kriger til seg poeng i det som egentlig var en tapt kamp, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal da 2-2 var et faktum.
Stabæks spiss mener de burde ha vunnet kampen og ergrer seg over at de rotet bort to poeng.
– Det er unødvendig. Jeg føler at vi har god kontroll. Vi må drepe kampen for vi har masse sjanser. Vi skal ha tre poeng i dag, sa Omoijuanfo til Eurosport.
Se Eliteserien på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Saken fortsetter under videoene:

Hjemmelaget snytt for straffespark

Lillestrøm gikk rett i angrep på eget gress og ville ha straffespark etter tre minutters spill. Hjemmelaget prøvde å tråkle seg gjennom forsvaret til Stabæk. Erling Knudtzon fikk ballen innenfor sekstenmeteren og ble lagt i bakken av Andreas Hanche-Olsen.
Dommer Tom Harald Hagen valgte å la spillet gå videre til tross for store protester fra Lillestrøm-benken. Eurosports ekspertkommentator, Kjetil Rekdal, var uenig med Hagens beslutning.
– Han er først på ballen og så tar han mannen. Det er straffespark det, men det er selvfølgelig vanskelig å se for Hagen fordi Stabæk-spilleren er først borte i ballen og så tar han Knudtzon. Ballen går i løpsretningen til Knudtzon slik at det skulle vært dømt straffespark, sa Rekdal.
Angriperen mener det var et klart straffespark.
– Jeg føler at jeg er først og at han tar meg etter ball. Det er ikke første gang i år at jeg skulle fått straffe. Det er vel tre kamper nå der jeg ikke får noe. Det er frustrerende, sa Knudtzon til Eurosport i pausen.
Saken fortsetter under videoen:

Se Brochmanns nydelige heading

– En fantastisk heading

Etter åpningsstormen fra hjemmelaget tok Stabæk mer og mer over kampen. I det 36. minuttet kom belønningen. Tortol Lumanzas innlegg fant Tonny Brochmann som styrte ballen tilbake i ved lengste stolpe og i mål med et nydelig hodestøtet.
– Det er en fantastisk heading og at han vrir den tilbake i lengste stolpe, fortalte Rekdal.
Like etterpå skulle det blir verre. Igjen var Lumanza servitør og slo ballen igjennom til Ohi Omoijuanfo. Med et hav av bakrom kunne spissen enkelt løpe i fra LSK-forsvaret og sette ballen i mål. Nådeløst av spissen.
– Jeg ser at det er et hav av bakrom. Så satser jeg på at en lagkamerat fant meg. Da var det bare å sette den inn, sa Eliteseriens toppscorer til Eurosport i pausen.
Lillestrøm jaktet redusering etter pause og skapte flere fine muligheter. Det løsnet likvel ikke før ni minutter før slutt da Simen Kind Mikalsen reduserte. Rett før slutt satte Erik Brenden inn 2-2.

Ohi setter inn Stabæks andre scoring

Her starter Kind Mikalsen opphentingen

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Kribler i kroppene til LSK-duoen før derbyet: – Gleder meg som en liten unge
25/05/2022 PÅ 06:49