Christian Gytkjær (26) kom, så og seiret i Eliteserien. Ikke bare vant han toppscorertittelen i sin siste sesong i Rosenborg – mange vil også hevde at han vant slaget utenfor banen på sosiale medier.
Etter at han scoret 19 seriemål i 2016, avsluttet han sesongen med å legge ut bilde av seg selv med seriepokalen foran utstyret. Det var på ingen måte første gang han viste hud på Instagram. Da han som Haugesund-spiller fylte 24 år, fikk han trolig noen til å sette morgenkaffen i halsen med dette bilde:
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Nå er det lillebror Frederik som har kommet til Haugesund for å se og seire. Ikke bare er han i samme klubb som broren gikk til, men den tre år yngre dansken bor også i den samme leiligheten.
– Hører at du flytter inn på slottet. Jeg har mange gode historier derfra. De tar vi en annen dag, meldte storebror Christian
Frederik Gytkjær bare ler når han tenker på sprellene broren gjorde i Norge.
– Det er på denne verandaen han stod med de danske flaggene. Det er jeg som har overtatt den nå, humrer dansken, før han utdyper:
– Jeg tror kanskje folk vil si at jeg er mer rolig enn Christian på den slags ting. Nå har jeg også en kjæreste i Danmark. Men det er kult at han har gjort det han gjorde, sier Haugesunds nummer ni til Eurosport.
– Kommer du til å gjøre samme typen sprell?
– Man skal aldri si aldri. Det kan komme noen ting fra min side. Jeg tror ikke han satt og planla tingene han gjorde, mener Gytkjær.
Det er ingen tvil om at brødrene har fellestrekk. Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal så tidlig at det var flere likheter enn bare skjegget.
– Vi ligner på hverandre. Min mor synes det er gøy at vi finner på ting, men kom med en advarende pekefinger til Christian da han la ut bilde med pokalen.
– Min var far synes det var ekstremt gøy, legger han til og smiler.
Haugesund-spilleren har allerede lagt alt til rette for en kanonsesong, og kanskje kan han passere brorens elleve scoringer i debutsesongen i Eliteserien. Men om veien går fra Roskilde til Haugesund og videre til Rosenborg, mener minstemann det er for tidlig å svare på.
– Jeg tenker ikke så langt frem nå som jeg har skrevet kontrakt med Haugesund. Hvis man ser på statistikken min, så er det mulig å score like mye som Christian. Laget vårt har mer å gi, forsikrer han.
Og skulle det ende med toppscorertittel lukter det kanskje et nytt sprell fra «slottet» i Haugesund, men trolig med en annen innpakning.
– Jeg må finne på noe nytt da. Jeg kan ikke skrive kontrakt med Haugesund, bo i samme leilighet og legge ut nakenbilder. Da gjør jeg akkurat det samme som Christian. Jeg må finne på noe annet, ler Eliteserie-kometen.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52