Populære sporter
All sport
Vis alt

Landslagsstopperen vraker tilbud fra Sogndal – vet hvor han vil spille

Eirik Fure

Oppdatert 31/07/2017 klokken 14:56 GMT+2

Even Hovland (28) har brukt lang tid på å bestemme hvor han vil spille fremover, men nå er avgjørelsen tatt.

Even Hovland, Håvard Nordtveit og Gustav Valsvik

Foto: Scanpix

Even Hovland kommer ikke til å gjøre comeback i Eliteserien denne sesongen. Det bekrefter Eirik Bakke til Eurosport.no. Årsaken skal være at midtstopperen er klar på at han vil spille i utlandet.
– Det er det han har sagt til oss, sier Sogndal-treneren til Eurosport.no.
Eurosport.no vet at Vålerenga tidligere har fulgt med på stopperen, men heller ikke Oslo-klubben skal dermed være et alternativ nå.

Får likevel trene med klubben

Hovland har trent med Sogndal etter at han flyttet hjem fra Nürnberg tidligere i sommer. Bakke er klar på at stopperen ikke vil bli nektet adgang til fremtidige treninger med laget, til tross for at han vraket tilbudet fra klubben.
– Han har alltid muligheten her. Døren er alltid åpen, men nå det var ingen mulighet å hente han, forsikrer Bakke.
Sogndal-treneren mener Hovland ikke kan skylde på tilbudet som ble gitt, men at det rett og slett gikk på at Sogndal ikke ligger utenfor Norges grenser.
– Vi ga han et fantastisk tilbud sett fra vårt perspektiv og i norsk fotball, så det er ikke økonomien det står på, sier Bakke.
– Vi må ha noen som virkelig vil spille for Sogndal. Det er en flott fyr, men hvis han ikke har lyst, så kan vi ikke bruke mer energi på det. Det er helt greit. Sånn er fotballen, sier han.

Hovland: – Lysten er der

Hovland utdyper valget overfor Eurosport.no:
– Eneste som ligger bak er at lysten til å være ute og spille fotball er der, og man vil fortsette der når man først har kommet seg ut, skriver han i en SMS til Eurosport.no.
Tidligere i sommer var han også klar på at han gjerne ville til utlandet.
– Jeg håper selvfølgelig å være ute lengst mulig, men man må være åpen for alt og ta en vurdering på det som kommer. Vi kan ikke velge og vrake for å si det sånn. Jeg må vurdere hvert eneste tilbud jeg får og se hva som er det beste for meg og familien, sa han da.
Det ble et 0-5-tap mot Stabæk i søndagens treningskamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame