Populære sporter
All sport
Vis alt

Kvitter seg med kapteinen: – En grusom beslutning å ta

Eirik Fure

Oppdatert 05/10/2017 klokken 17:21 GMT+2

Sarpsborg 08 forlenger ikke kontrakten til Ole Christoffer Heieren Hansen. Det betyr at 30-åringen er ferdig i klubben etter denne sesongen.

Thomas Berntsen

Foto: Scanpix

Sarpsborg 08 gjorde det torsdag ettermiddag klart for kapteinen at han ikke får fortsette i klubben. Det skriver klubben på egen hjemmeside.
Heieren Hansen har vært en bauta i klubben i mange år, og er den eneste gjenværende spilleren i troppen som har vært med på reisen fra 2. divisjon til Eliteserien med Sarpsborg 08.

– Ikke hyggelig

Sportssjef Thomas Berntsen mener avgjørelsen om å kvitte seg med kapteinen var lite hyggelig.
– Det har vært den tøffeste beslutningen vi noen gang har tatt. Vi har forsøkt å belyse dette fra flere sider – både med bidraget som leder og kaptein og den ambassadøren Ole er for klubben, i tillegg til bidraget på banen. Det har rett og slett vært en helt grusom beslutning å ta, sier Berntsen.
– Ole har vært en av bærebjelkene på ferden mot å etablere seg som et godt Eliteserie-lag. I 2013, 2014 og 2015 var han ekstrem sentral både på og utenfor banen. I 2016 og 2017 har han også vært ekstrem sentral, men i større grad utenfor banen. Det har ikke vært en hyggelig dag i det hele tatt, sier Berntsen.

Ble nektet overgang til Strømsgodset

Strømsgodset jobbet i sommer med å hente midtstopperen, men Sarpsborg 08 nektet å la han gå til konkurrenten. Riktignok jobbet klubben med å hente inn en ny spiller som kunne erstatte 30-åringen, slik at overgangen kunne bli gjennomført, men de lyktes ikke i forhandlingene. Heieren Hansen innrømmet at han ble skuffet over avgjørelsen.
– Jeg kan skjønne at det er litt bittert for han, at han kanskje ikke får den muligheten der, men vi er nødt til å tenke på oss selv og det produktet vi har bygd opp, sa Berntsen til Eurosport.no i august.

– Lei meg for utfallet

Kapteinen har kun vært involvert i én kamp i Eliteserien denne sesongen, og hadde et håp om at han kunne bli med videre i Sarpsborg 08.
– Det kom ikke som noe sjokk på meg. Jeg har jo rukket å fundere litt de siste månedene. Jeg er selvfølgelig lei meg for utfallet, for jeg hadde et mål og håp om å være med videre, men slik er fotballen. Nå rammer den meg litt. Det er slik det er, sier kaptein Ole Heieren Hansen til klubbens hjemmeside.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame