– Det er alt for mye klaging og sutring på at når du ikke presterer selv så er det alle andre sin skyld enn din egen og det synes jeg blir for lett, sier Kjetil Rekdal i Eurosport sin Eliteserie-podcast.
FÅ MED DEG ALT FRA ELITESERIEN MED EUROSPORT PLAYER!
Rekdal mener han den siste tiden har sett en tendens i norsk fotball der spillergruppa i flere klubber legger seg borti litt for mye og har for mye makt.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– De kan bli mye snakk på slik som hvor mye man skal trene, hva man skal trene på, når man skal trene, hvor mye man skal ha fri og hvilken formasjon man skal spille. Det begynner å bli litt heftig, så spillerne bør begynne å tenke på at de er spillere og at de skal komme på trening så godt forberedt som overhodet mulig og gjøre en så god innsats som mulig for å gjøre seg klar til kamp til helgen. Det gjør det jo litt vanskelig for en trener og et trenerapparat å få ting til å fungere om du har en spillergruppe som nesten fra dag en setter seg på bakbeina, sier han.

– Må ha en klar grense

Onsdag ble det klart at Sandefjord-trener Magnus Powell var ferdig i klubben. En av grunnene klubbledelsen trekker frem er kommunikasjonen mellom trener og spillergruppa har vært utfordrende. Eurosport.no har også erfart at det har vært stor mistillit fra spillergruppen i retning Powell fra dag én.
I situasjonen kommer så langt at treneren mister garderoben, er Rekdal klar på at de skal ha en klar stemme i situasjonen som skal tas, men at ledelsen bør kunne tre inn og sette lista.
– Ja, det synes jeg. Men hvor mye skal en spillergruppe få lov til å involvere seg i hvem som skal trene dem og hva slags jobb de skal utøve. Det går en grense der. Men det er forskjellig, og da går det mye på hva slags ledelse man har. Om du skal ha en leder som skal stå i front, så må han ha støtte fra klubbledelsen og kanskje et sportslig utvalg som tar bort spillernes klaging på hvordan man trener. Man har en leder som har tillit til treneren.

Mener klubbledelsen må sette foten ned

Han trekker frem situasjonen der Strømsgodset hadde en tung vårsesong forrige sesong.
– Jeg har en mistanke om at Jostein Flo gikk inn til spillergruppa og ga klar beskjed om at dere må finne en måte for å få dette til å fungere på eller så forsvinner dere ut. Når du er i krig så følger du generalen, det er ikke slik at soldatene kan løpe rundt i hver sin retning og bestemme hva de skal gjøre.
– Du må være lojal uansett. Når du skal ut på en bane for å spille en kamp, så må det være elleve der ute som vil det samme, hvis ikke har man ikke en sjanse. Slik må det også være på trening gjennom uka, avslutter Rekdal.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22